7 kledingstukken om je 'buikje' te verbloemen

Fashion door Redactie

Niet iedereen is gezegend met een platte buik, helaas. En of dit nu komt door te weinig sporten, teveel tripjes naar de koektrommel of iets anders: dat doet er even niet toe. Feit is dat meiden met 'een buikje' dat liever een beetje willen verbloemen. Wij vertellen je hoe!

A-lijn
De A-lijn, die nu helemaal hip is, is erg geschikt als je een klein buikje hebt. A-lijn wil zeggen dat een truitje (of rok of jurk) in een soort A loopt: boven smal en dan in een driehoek naar beneden, zodat -ie breed aan de onderkant is. Perfect dus! Plaatje: H&M.

1. High waist jurkjes
High waist jurkjes en truitjes met een verhoogde taille zijn ideaal. Ze leggen namelijk de nadruk op je borsten en je lijntje en niet op je buik.

 

2. Getailleerde blazers
Een getailleerd jasje is een goed kledingstuk om nadruk te legging op je lijntje, maar niet op je buikje. Als er meer dan één knoop is, doe ze dan niet allemaal dicht, maar alleen de één na onderste. 3. Wrap dress Diane von Furstenberg was de ontwerpster die ooit de wrap-dress bedacht. Een jurkje van een makkelijke stof (bijvoorbeeld katoen, jersey of fijn wol). Dit item is ook heel fijn als je niet zo'n platte buik hebt!

 


4. Hoge taillebroek
Als je een heel klein buikje hebt, kan je goed meedoen met de hoge taille-trend. De jeans valt dan immers over je buikje! Let op: als je een dikkere buik hebt, kun je dit beter niet doen, want dan leg je juist het accent erop.

 

5. Overslagtops en wikkelvesten
Absoluut doen: overslagtopjes en wikkelvestjes. Je kunt zo je buikje een beetje verbergen en het eventuele ceintuurtje kleedt mooi af. 

6. Afleiding!
De eeuwenoude truc werkt ook bij dit 'probleempje': afleiding! Zorg dat je haar lekker wild zit, je superopvallende schoenen aanhebt of je je mooie benen laat zien. Wedden dat er niemand op dat buikje let?

7. Liever niet doen:
- Te korte truitjes
- Heupbroeken
- Superstrakke truitjes
- Een hele grote riem over je buik. Vaak denken meiden dat een tailleriem het geheel verbergt, maar meestal legt het juist de nadruk héél erg op je buik. Pas hier dus mee op...

Beeld: iStock