Real life

Girls Issues: ‘Mijn leraar vindt mij raar’

girls-issues

Deze week in Girls Issues: wat te doen als een leraar over je roddelt? Lees gauw verder...

Lieve Sharon,

Mijn mentor heeft laatst in de klas, toen ik er niet was, gezegd dat hij mij raar vindt. Dit vind ik uiteraard helemaal niet leuk! Ik vond hem de leukste leraar en mentor die ik tot nu toe gehad heb. Een vriendin (S) heeft aan hem gevraagd waarom hij mij raar vindt. Hij zei dat het grappig bedoeld was en zei ook tegen haar dat hij spijt had dat hij dit had gezegd. Hij begreep ook wel dat ik ermee zat dus hij vroeg aan S. om sorry te zeggen namens hem. Toch wilde hij het er niet met mij over hebben. S. had gevraagd waarom hij zelf zijn excuses niet kon aanbieden, maar daar had hij geen goede reden voor.

Als ik hem nu zie, wil ik het liefste weg rennen. Ik durf hem niet meer aan te kijken. Wat moet ik hiermee? Ik voel me wel een beetje een aansteller want het is maar een mentor, maar dan nog!

Ik weet niet of het er toe doet, maar hij is 25 en ik denk dat hij homo is. Wat moet ik hier mee doen? Waarom wil ik hem opeens liever niet meer zien?

Liefs,

Anoniem

——————————–

Beste Anoniem,

Wat een aparte situatie. Eigenlijk geef je aan dat je leukste leraar en mentor je ‘raar’ heeft genoemd, maar dit ‘grappig’ bedoelde. Ik weet niet in wat voor context dit is gedaan en kan daarom ook niet beoordelen of het wel of niet gepast is geweest. Het meest belangrijke is dat jij hier op dit moment mee zit.

Als dit alles via jouw vriendin is gegaan vind ik dat wat onprofessioneel van deze leraar, maar nogmaals, ik weet verder niet hoe de situatie is geweest. Als je het moeilijk vindt om deze leraar daarom onder ogen te komen zou ik uit mezelf eens naar hem toestappen en een gesprek aangaan. Dan kun je zelf aangeven dat je je niet prettig voelt bij deze situatie en het uit wilt spreken. Je kunt dan ook vragen waarom hij dit via jouw vriendin heeft gespeeld en of hij het niet nog eens aan jou uit wil leggen waarom hij je ‘raar’ heeft genoemd. Een goede mentor zal namelijk ook problemen moeten kunnen uitspreken.

Het feit dat deze leraar 25 en wellicht homoseksueel is, lijkt mij hierop niet van invloed. Misschien dat hij door zijn jonge leeftijd niet precies weet hoe hij dingen het beste kan aanpakken, maar dit is natuurlijk ook iets wat hij moet leren. Zoals ik al zei, als je het moeilijk vindt om hem nu onder ogen te komen, vraag het hem dan gewoon een keer, ik weet zeker dat jullie er samen uit zullen komen.

Succes!

Liefs, Sharon

Beeld: Pretty Little Liars

Must reads 👀