9 redenen waarom we de zomer missen

Lifestyle door Redactie

Kunnen jullie je nog die 30°C herinneren? Lekker zonnen in het park, liggen aan het water en verslaafd zijn aan waterijsjes… Oké, de winter is ook heel leuk (sneeuw, schaatsen.. romantisch!), maar toch verlangen velen naar de heerlijke zon!

Erg snel moe, snotverkouden en ’s ochtends niet het bed uit kunnen komen. 's Zomers hebben we er (bijna) geen last van, maar zodra het om 17.00 uur donker is en de bladeren van de bomen zijn gevallen begint de ellende…

Girlscene geeft negen redenen waarom we in deze tijd van het jaar de heerlijke zomer missen... (voor de koukleumpjes onder ons!)

zon

Goede zin
De zon geeft ons goede zin. Wanneer we binnen zitten en zien dat buiten de zon schijnt, worden we gelijk een stuk vrolijker dan dat we zien dat het buiten regent en het windkracht 5 is.

Hatsjoe!
Het is bewezen dat we door de zonnestralen minder snel een griepje of andere virussen oplopen. Dat is hier op de redactie ook wel te merken. Iedereen loopt te snotteren en te proesten! In de zomer hebben we daar  nauwelijks last van.

zon

Shoppen en terrasjes pakken
Shoppen met 22°C is toch veel leuker dan shoppen met -5°C? En na schooltijd of in het weekend lekker op een terrasje zitten en genieten van een vruchtensorbet. Heerlijk!

Chocolade
Hoewel we gek op chocolade zijn, eten we het met deze koude dagen stiekem veel te veel. We hebben steeds weer zin in dit verslavende snoepgoed. Chocoladerepen, brownies en niet te vergeten: een mok warme chocolademelk met slagroom. In de zomer zijn we de chocolade bijna vergeten, we eten dan veel liever een lekker stuk meloen of een waterijsje!

Solliciteer als de zon schijnt
Raar maar waar. Ben je een sociaal type en ga je solliciteren naar een leuk baantje? Doe dit dan op een zonnige dag. Uit onderzoek is gebleken dat als de zon schijnt sociale mensen meer kans hebben een baan te scoren. 

zon

Vitamine
Doordat de zon nu een stuk minder fel is, missen we ook de vitamine D die door het zonlicht in de huid wordt aangemaakt. Deze vitamine draagt bij aan een goede weerstand en sterke spieren. Dus in deze tijd van het jaar even wat extra vitamines nemen meiden!

Slaap zacht
Het liefst liggen we deze dagen de hele dag lekker onder de dikke dekens, maar toch hebben we een betere nachtrust met een beetje zon! In de herfst- en wintermaanden zijn we in een veel diepere slaap dan in de lente en zomermaanden. Geen wonder dat we de laatste tijd zo slecht uit ons bedje komen…

zon

Actie!
Door de zon voelen we ons ook veel actiever! We willen veel meer ondernemen en we zijn het liefst de hele dag lekker buiten bezig. En als de zon schijnt is dat rondje hardlopen door het park opeens zo erg niet meer.   

Weg met die bultjes
Misschien merk je het zelf wel, maar in de wintermaanden zijn we veel gevoeliger voor puistjes, bultjes, schraalheid en andere irritante vlekjes. Zonnestralen laten deze verdwijnen en hierdoor is je huid ook een stuk gezonder.   

zon

Maar, toch heeft deze tijd van het jaar ook wel weer z’n charmes! Gezellig zitten bij de haard, de sfeervolle lichtjes in de straten en hoe gezellig is het als het heeft gesneeuwd! In Amsterdam schaatst men over de grachten as we speak... leuk! Geen liefhebber van winter wonderland? Voor je het weet loop je alweer in je topje over straat en baal je van die verbrande neus.

Happy wintertime!  

Bron beeld: weheartit

Door Evi