Lifestyle

9 redenen waarom we de zomer missen

redenen-zomer-missen

Kunnen jullie je nog die 30 °C herinneren? Lekker zonnen in het park, liggen aan het water en verslaafd zijn aan waterijsjes… Oké, de winter is ook heel leuk (sneeuw, schaatsen… romantisch!), maar toch verlangen velen naar de heerlijke zon! Dit zijn 9 redenen waarom we de zomer missen.

1. Goede zin

De zon geeft ons goede zin. Wanneer we binnen zitten en zien dat buiten de zon schijnt, worden we gelijk een stuk vrolijker dan dat we zien dat het buiten regent en het windkracht 5 is.

2. Hatsjoe!

Het is bewezen dat we door de zonnestralen minder snel een griepje of andere virussen oplopen. Dat is hier op de redactie ook wel te merken. Iedereen loopt te snotteren en te proesten! In de zomer hebben we daar nauwelijks last van.

3. Shoppen en terrasjes pakken

Shoppen met 22 °C is toch veel leuker dan shoppen met -5 °C? En na schooltijd of in het weekend lekker op een terrasje zitten en genieten van een vruchtensorbet. Heerlijk!

4. Chocolade

Hoewel we gek op chocolade zijn, eten we het met deze koude dagen stiekem veel te veel. We hebben steeds weer zin in dit verslavende snoepgoed. Chocoladerepen, brownies en niet te vergeten: een mok warme chocolademelk met slagroom. In de zomer zijn we de chocolade bijna vergeten, we eten dan veel liever een lekker stuk meloen of een waterijsje!

5. Solliciteer als de zon schijnt

Raar maar waar. Ben je een sociaal type en ga je solliciteren naar een leuk baantje? Doe dit dan op een zonnige dag. Uit onderzoek is gebleken dat als de zon schijnt sociale mensen meer kans hebben een baan te scoren.

6. Vitamine

Doordat de zon nu een stuk minder fel is, missen we ook de vitamine D die door het zonlicht in de huid wordt aangemaakt. Deze vitamine draagt bij aan een goede weerstand en sterke spieren. Dus in deze tijd van het jaar even wat extra vitamines nemen meiden!

7. Slaap zacht

Het liefst liggen we deze dagen de hele dag lekker onder de dikke dekens, maar toch hebben we een betere nachtrust met een beetje zon! In de herfst- en wintermaanden zijn we in een veel diepere slaap dan in de lente en zomermaanden. Geen wonder dat we de laatste tijd zo slecht uit ons bedje komen…

8. Actie!

Door de zon voelen we ons ook veel actiever! We willen veel meer ondernemen en we zijn het liefst de hele dag lekker buiten bezig. En als de zon schijnt is dat rondje hardlopen door het park opeens zo erg niet meer.

9. Weg met die bultjes

Misschien merk je het zelf wel, maar in de wintermaanden zijn we veel gevoeliger voor puistjes, bultjes, schraalheid en andere irritante vlekjes. Zonnestralen laten deze verdwijnen en hierdoor is je huid ook een stuk gezonder.

Maar, toch heeft deze tijd van het jaar ook wel weer z’n charmes! Gezellig zitten bij de haard, de sfeervolle lichtjes in de straten en hoe gezellig is het als het heeft gesneeuwd! In Amsterdam schaatst men over de grachten as we speak… leuk! Geen liefhebber van winter wonderland? Voor je het weet loop je alweer in je topje over straat en baal je van die verbrande neus. Happy winter-time!  

Beeld: kissing booth