14 anti-verveeltips voor in de winter

Lifestyle door Redactie

Het is bijna winter. Picknicken in het park, dagjes strand en zwemmen in een meer zitten er niet meer in. Het lijkt wel alsof we in de koude wintermaanden veel minder kunnen doen. Inmiddels heb je de laatste aflevering van GTST al 5 keer gezien en je hebt de nieuwste Glamour al helemaal doorgespit. Zucht... Wat kun je nu nog doen? Nou, een van deze 14 dingen!

1. Kijk een filmpje (of vijf...)
Niet de meest originele tip, maar wel een hele goede om de tijd mee te doden. Wat heb je nodig? Een bank, een dekentje, een reep chocola en een bak popcorn en eventueel je beste vriendinnen... en natuurlijk een stapel films (die je hebt gehuurd, geleend of online hebt gevonden)! Weet je niet welke films je moet kijken? Hier vind je een lijst met de 250 beste films die ooit zijn gemaakt. Er staan er vast een paar tussen die je nog niet hebt gezien (en zo word je een echte filmexpert!). Houd jij alleen van comedyfilms? Of juist van drama? Hier kun je de meest populaire films per genre bekijken!

Je kunt natuurlijk altijd naar de bioscoop voor de nieuwste films!

2. Lees een boek
Pak een goed boek (om het ook een nuttig activiteit te maken: misschien kun je er alvast een lezen voor Nederlands) en nestel jezelf in een luie stoel of op de bank. Een kopje thee met een koekje erbij maakt het compleet! Mmm... winterser kan bijna niet.

Weet je niet welk boek je moet lezen? Kijk dan nog even naar Annemerel's boekentips!

Extra tip: een dagje tussen de boeken snuffelen in de bibliotheek is niet alleen leuk, maar ook zeer tijddodend.

boek

3. Kijk series!
Persoonlijk houd ik, Emma, enorm van tv-series. Ik kijk alles wat los en vast zit, en geloof mij: daar gaat veel tijd in zitten! Revenge, Gossip Girl, 90210, Vampire Diaries, Mad Men... Noem het maar op! Je kunt ook alle oude afleveringen terugkijken door een Sex and the City-marathon te houden!

Weet je toch niet wat je moet kijken? Hier vind je de favorieten van de redactie. Heb je alles al gezien en wil je geen marathon houden? Kijk dan hier naar een overzicht van alle nieuwe online series.

4. Kijk naar oude foto's
Iets wat je niet vaak doet, maar altijd erg leuk is: oude foto's bekijken! Begin bij je babyfoto's (ieee, jij in een luier!), ga zo door naar kleuterfoto's en bekijk vervolgens de foto's van de basisschool et cetera.. Je zal je verbazen hoeveel uurtjes je hiermee zoet bent!

foto

5. Organiseer een diner
Organiseer een diner voor je vriendinnen of familie. Je hebt sowieso een gezellige avond, je gaat lekker eten (en eerlijk is eerlijk: lekker eten doen we graag, vooral in de winter), de gasten zullen je erg dankbaar zijn en jij bent een hoop tijd kwijt met het organiseren (ook een manier om je organiseer-skills te verbeteren). Een win-win-win-win situatie!

Als je geen geld/zin/tijd hebt om de gerechten te maken, dan kun je natuurlijk altijd vragen of elke gast iets meeneemt.

6. Trakteer jezelf op een dagje Spa... in je eigen huis!
Geef jezelf een French manicure, doe een masker op, geef je huid een scrub, allemaal onder het genot van een relaxed muziekje.

Heb jij een bad? Dat is al helemaal mooi! Verlicht de badkamer met kaarsjes en laat het bad volstromen met lekker warm water. Zet een bakje met fruit en een glas water naast het bad. Doe een olie (liefst met lavendelgeur) in het water zodat je droge winterhuid ook weer een boost krijgt. Onspaaaan!

bad

7. Een make-upfeestje!
Als jij je op dit moment verveelt dan zal deze tip je niet helpen, maar het is wel een leuke tip om saaie avonden te voorkomen. Nodig je vriendinnen uit voor een make-upfeestje. Vraag ze of ze al hun make-up willen meenemen. Jullie kunnen elkaars make-up uittesten. Wie weet kom je erachter dat paars een hele goede kleur voor je is! Je kunt er ook een wedstrijd van maken: wie kan er in 10 minuten de mooiste smokey eyes maken?

8. Sneeuwt het?
Mooi! Dan zou je de volgende dingen kunnen doen:
- Bobsleeën
- Sneeuwengelen maken
- Bouw een iglo
- Vang sneeuwvlokken met je tong
- Sneeuwballengevecht!
- Er gewoon naar kijken! Lekker rustgevend.

smpw

9. Maak een verlanglijstje
Winter betekent ook... Kerst en Sinterklaas! En deze dagen staan gelijk aan cadeautjes! Verzamel daarom alle folders of speur alle webshops af naar spullen die jij graag zou willen hebben. Een tas van 800 euro? Schrijf op! Je kunt altijd dromen...

10. Oefen dansjes
Misschien is dit iets wat je vroeger altijd deed, maar waarom eigenlijk nu niet meer? Dit is een leuke activiteit (en gezonde!) om te doen en de tijd vliegt voorbij! Op internet zijn leuke filmpjes te vinden met dansjes. Wie weet krijg je er hierdoor een paar leuke dance moves bij!

 

11. Maak je huiswerk
'Vervelen' is een breed begrip. Grote kans dat je als je je verveelt je eigenlijk nog genoeg dingen te doen hebt. Die dingen zijn alleen niet leuk. Ga op zo'n 'verveelmoment' toch maar je huiswerk maken. Of werk vooruit. Dit lucht waarschijnlijk enorm op! Je zal trots op jezelf zijn en je daardoor goed voelen. Doe dus gewoon je klusjes, ook al zijn ze stom!

12. Verander je kamer
Je hebt je bed al jaren op dezelfde plek staan. Idem voor de kledingkast, je bureau en je nachtkastje. Tijd voor verandering! Zet je meubels op een nieuwe plek en je hebt een totaal nieuwe kamer. En jij bent er zeker uren zoet mee...

Inspiratie nodig? Kijk hier eens naar de kamers van andere Girlscene-lezeressen!

Kun of wil jij je kamer niet veranderen? Je kunt je kamer ook een grote schoonmaakbeurt geven.

kamer

13. Spelletjes!
Hartstikke leuk en helemaal winters zijn natuurlijk bordspelletjes. Trek Ganzenbord, Mens Erger Je Niet en Cluedo maar uit de kast en spelen maar! Een super activiteit om te spelen met zowel je familie als met je vriendinnen.

Vind je bordspelletjes saai? Wil je iets spannenders om met je vriendinnen te spelen? Een favoriet van mij is Ranking The Stars. Je weet wel, dat programma van BNN waarin BN'ers elkaar ranken en hun antwoorden toelichten. Dit kun jij natuurlijk ook met je vriendinnen doen. Let op! Dit spelletje kan best confronterend zijn. Het is belangrijk dat je dit spelletje met een knipoog speelt. Een paar voorbeeldvragen waarop je elkaar zou kunnen ranken:
- Wie is de ideale schoondochter
- Wie maakt de meeste blunders?
- Wie is er het meest op de hoogte van de actualiteit?
- Wie weet er het minste van het oorspronkelijke kerstverhaal?
- Wie maakt er het snelst ruzie?
- Wie is het meest verlegen?
- Wie is het meest perfectionistisch?
- Wie zou er mee kunnen doen met een talentenshow?

14. Begin een dagboek
Het kan heel mediterend werken om je gedachten op papier te zetten. Begin daarom een dagboek. Het is behalve nuttig ook leuk om later terug te lezen. Je hoeft trouwens echt niet vijf A4-tjes vol te kalken. Een boekje met one-liners, inspirerende quotes of fantasieverhalen is ook super!

Ben je niet zo van de dagboeken? Je kunt ook altijd een blog beginnen!

diary

Ga jij een van deze tips uitvoeren? Of heb jij nog een anti-verveeltip?

Bron beeld: weheartit

Door: Emma