Lifestyle

14 anti-verveeltips voor in de winter

46

Het is bijna winter. Picknicken in het park, dagjes strand en zwemmen in een meer zitten er niet meer in. Het lijkt wel alsof we in de koude wintermaanden veel minder kunnen doen. Inmiddels heb je de laatste aflevering van GTST al 5 keer gezien en je hebt de nieuwste Glamour al helemaal doorgespit. Zucht... Wat kun je nu nog doen? Nou, een van deze 14 dingen!

1. Kijk een filmpje (of vijf...)
Niet de meest originele tip, maar wel een hele goede om de tijd mee te doden. Wat heb je nodig? Een bank, een dekentje, een reep chocola en een bak popcorn en eventueel je beste vriendinnen... en natuurlijk een stapel films (die je hebt gehuurd, geleend of online hebt gevonden)! Weet je niet welke films je moet kijken? Hier vind je een lijst met de 250 beste films die ooit zijn gemaakt. Er staan er vast een paar tussen die je nog niet hebt gezien (en zo word je een echte filmexpert!). Houd jij alleen van comedyfilms? Of juist van drama? Hier kun je de meest populaire films per genre bekijken!

Je kunt natuurlijk altijd naar de bioscoop voor de nieuwste films!

2. Lees een boek
Pak een goed boek (om het ook een nuttig activiteit te maken: misschien kun je er alvast een lezen voor Nederlands) en nestel jezelf in een luie stoel of op de bank. Een kopje thee met een koekje erbij maakt het compleet! Mmm... winterser kan bijna niet.

Weet je niet welk boek je moet lezen? Kijk dan nog even naar Annemerel's boekentips!

Extra tip: een dagje tussen de boeken snuffelen in de bibliotheek is niet alleen leuk, maar ook zeer tijddodend.

boek

3. Kijk series!
Persoonlijk houd ik, Emma, enorm van tv-series. Ik kijk alles wat los en vast zit, en geloof mij: daar gaat veel tijd in zitten! Revenge, Gossip Girl, 90210, Vampire Diaries, Mad Men... Noem het maar op! Je kunt ook alle oude afleveringen terugkijken door een Sex and the City-marathon te houden!

Weet je toch niet wat je moet kijken? Hier vind je de favorieten van de redactie. Heb je alles al gezien en wil je geen marathon houden? Kijk dan hier naar een overzicht van alle nieuwe online series.

4. Kijk naar oude foto's
Iets wat je niet vaak doet, maar altijd erg leuk is: oude foto's bekijken! Begin bij je babyfoto's (ieee, jij in een luier!), ga zo door naar kleuterfoto's en bekijk vervolgens de foto's van de basisschool et cetera.. Je zal je verbazen hoeveel uurtjes je hiermee zoet bent!

foto

5. Organiseer een diner
Organiseer een diner voor je vriendinnen of familie. Je hebt sowieso een gezellige avond, je gaat lekker eten (en eerlijk is eerlijk: lekker eten doen we graag, vooral in de winter), de gasten zullen je erg dankbaar zijn en jij bent een hoop tijd kwijt met het organiseren (ook een manier om je organiseer-skills te verbeteren). Een win-win-win-win situatie!

Als je geen geld/zin/tijd hebt om de gerechten te maken, dan kun je natuurlijk altijd vragen of elke gast iets meeneemt.

6. Trakteer jezelf op een dagje Spa... in je eigen huis!
Geef jezelf een French manicure, doe een masker op, geef je huid een scrub, allemaal onder het genot van een relaxed muziekje.

Heb jij een bad? Dat is al helemaal mooi! Verlicht de badkamer met kaarsjes en laat het bad volstromen met lekker warm water. Zet een bakje met fruit en een glas water naast het bad. Doe een olie (liefst met lavendelgeur) in het water zodat je droge winterhuid ook weer een boost krijgt. Onspaaaan!

bad

7. Een make-upfeestje!
Als jij je op dit moment verveelt dan zal deze tip je niet helpen, maar het is wel een leuke tip om saaie avonden te voorkomen. Nodig je vriendinnen uit voor een make-upfeestje. Vraag ze of ze al hun make-up willen meenemen. Jullie kunnen elkaars make-up uittesten. Wie weet kom je erachter dat paars een hele goede kleur voor je is! Je kunt er ook een wedstrijd van maken: wie kan er in 10 minuten de mooiste smokey eyes maken?

8. Sneeuwt het?
Mooi! Dan zou je de volgende dingen kunnen doen:
- Bobsleeën
- Sneeuwengelen maken
- Bouw een iglo
- Vang sneeuwvlokken met je tong
- Sneeuwballengevecht!
- Er gewoon naar kijken! Lekker rustgevend.

smpw

9. Maak een verlanglijstje
Winter betekent ook... Kerst en Sinterklaas! En deze dagen staan gelijk aan cadeautjes! Verzamel daarom alle folders of speur alle webshops af naar spullen die jij graag zou willen hebben. Een tas van 800 euro? Schrijf op! Je kunt altijd dromen...

10. Oefen dansjes
Misschien is dit iets wat je vroeger altijd deed, maar waarom eigenlijk nu niet meer? Dit is een leuke activiteit (en gezonde!) om te doen en de tijd vliegt voorbij! Op internet zijn leuke filmpjes te vinden met dansjes. Wie weet krijg je er hierdoor een paar leuke dance moves bij!

 

11. Maak je huiswerk
'Vervelen' is een breed begrip. Grote kans dat je als je je verveelt je eigenlijk nog genoeg dingen te doen hebt. Die dingen zijn alleen niet leuk. Ga op zo'n 'verveelmoment' toch maar je huiswerk maken. Of werk vooruit. Dit lucht waarschijnlijk enorm op! Je zal trots op jezelf zijn en je daardoor goed voelen. Doe dus gewoon je klusjes, ook al zijn ze stom!

12. Verander je kamer
Je hebt je bed al jaren op dezelfde plek staan. Idem voor de kledingkast, je bureau en je nachtkastje. Tijd voor verandering! Zet je meubels op een nieuwe plek en je hebt een totaal nieuwe kamer. En jij bent er zeker uren zoet mee...

Inspiratie nodig? Kijk hier eens naar de kamers van andere Girlscene-lezeressen!

Kun of wil jij je kamer niet veranderen? Je kunt je kamer ook een grote schoonmaakbeurt geven.

kamer

13. Spelletjes!
Hartstikke leuk en helemaal winters zijn natuurlijk bordspelletjes. Trek Ganzenbord, Mens Erger Je Niet en Cluedo maar uit de kast en spelen maar! Een super activiteit om te spelen met zowel je familie als met je vriendinnen.

Vind je bordspelletjes saai? Wil je iets spannenders om met je vriendinnen te spelen? Een favoriet van mij is Ranking The Stars. Je weet wel, dat programma van BNN waarin BN'ers elkaar ranken en hun antwoorden toelichten. Dit kun jij natuurlijk ook met je vriendinnen doen. Let op! Dit spelletje kan best confronterend zijn. Het is belangrijk dat je dit spelletje met een knipoog speelt. Een paar voorbeeldvragen waarop je elkaar zou kunnen ranken:
- Wie is de ideale schoondochter
- Wie maakt de meeste blunders?
- Wie is er het meest op de hoogte van de actualiteit?
- Wie weet er het minste van het oorspronkelijke kerstverhaal?
- Wie maakt er het snelst ruzie?
- Wie is het meest verlegen?
- Wie is het meest perfectionistisch?
- Wie zou er mee kunnen doen met een talentenshow?

14. Begin een dagboek
Het kan heel mediterend werken om je gedachten op papier te zetten. Begin daarom een dagboek. Het is behalve nuttig ook leuk om later terug te lezen. Je hoeft trouwens echt niet vijf A4-tjes vol te kalken. Een boekje met one-liners, inspirerende quotes of fantasieverhalen is ook super!

Ben je niet zo van de dagboeken? Je kunt ook altijd een blog beginnen!

diary

Ga jij een van deze tips uitvoeren? Of heb jij nog een anti-verveeltip?

Bron beeld: weheartit

Door: Emma

LOVE dit artikel
68 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

46 reacties

 • 2 jaar geleden Esther

  Echt super tips dit moet echt vaker komen!

 • 3 jaar geleden Naomi.M

  Goeie tips jaa, het is nu begin zomer maar dan weet ik ze alvast voor Oktober al haha

  xNaomi

 • 3 jaar geleden Joy

  Goeie tips! heb ik wat aan

 • 3 jaar geleden Delena

  11. als je die irritante dingen toch wilt ontwijken, lekker muziek opzetten (bij voorkeur koptelefoon of oortjes op of in) en girlscene lezen!! vast nog wel iets wat er niet gelezen is xD

 • 3 jaar geleden DeVervelendeZwarteAnanas

  Ik heb een nieuw boekje gekocht en ik ga daarvan een dagboek maken

 • 5 jaar geleden CL

  makkelijk geld verdienen? ga dan naar https://www.cash4girls.nl/aanmelden.php?ref=66979 ik heb al meer dan 10 euro verdient en je hoeft er alleen maar mails voor te lezen!

 • 5 jaar geleden beautylover

  ik vindt het altijd leuk om collages te maken

 • 5 jaar geleden NeverStopLovingDylan

  Ik heb alles al bijna alles al gedaan en ben wanhopig

 • 5 jaar geleden Cheyenne Boxtaele

  @katje : kan op girlscene, tumblr, bloglovin, blogger, wordpress x

 • 5 jaar geleden LovexLaugh

  Omg deze tips zijn echt perfect!

 • 5 jaar geleden mylifeasyou

  Handige tips! Altijd wil ik een begin maken aan een dagboek, maar na een week schrijf ik er al niet meer in.. hahah

 • 5 jaar geleden Shantyberry

  Mijn dagboek is zo dik van dingen die ik erin heb geschreven en geplakt dat de band er bijna niet meer omheen past..

 • 5 jaar geleden xKath

  op welke site kun je een blog beginnen dan? Of mag je dit niet doorgeven? (sommige sites zijn hier streng in in verband met reclame dus vraag ik het maar)

 • 5 jaar geleden Camille

  JustBeTrueToWhoYouAre

  http://www.girlscene.nl/blog/14173/moodbooks_maken

 • 5 jaar geleden My lifestyle

  een dagboek is inderdaad erg moeilijk bij te houden

 • 6 jaar geleden JustBeTrueToWhoYouAre

  Een dagboek is moeilijk bij te houden, eerlijk is eerlijk ! De ene x heb je niks te vertellen, de andere keer teveel maar je hebt geen tijd.. Stress dus !

  Begin een scrab-book. Quotes briefjes plaksels frutsels verhalen fotos , noem maar op ! Alles kan.

  Btw. Ogh ogh ogh wat klink ik toch ervareb over dst scrabbook, ik ga er morgen voor het eerst van mijn leven mee.beginnen

 • 6 jaar geleden Kylie Jenner

  Dagboek is leuk ik ben er ook bezig met een! x

 • 6 jaar geleden xRomyx

  Leuke tips ! xx

 • 6 jaar geleden Reu

  Ga ik zekers doen ♥ Xx

 • 6 jaar geleden Lianne ♥

  Leuk!

 • 6 jaar geleden Smilee☮

  Leuk!!

 • 6 jaar geleden XkusjeX

  ik heb echt al zo vaak geprobeerd een dagboek bij te houden maar het lukt me maar niet om er mee verder te gaan. het is een nieuw jaar dus ik ga het weer proberen !!

 • 6 jaar geleden TiinkaJochen

  ik ga binnekort ook een soort van dagboek beginnen , is leuk om 's avonds te doen als mijn vriendje op de playstation aan het spelen is

 • 6 jaar geleden FABulousxx

  Ik heb zo vaak geprobeerd om een dagboek te houden, maar het lukt me nooit langer dan 3 dagen ofzo hahaha, en dan zitten er weer een paar maanden tussen voordat ik weer begin. Simpel gewoon geen tijd.

 • 6 jaar geleden lovethatboy

  dagboek is leuk, jammer dat ik het alleen nooit lang volhou, of er zitten soms meer dan 4 weken tussen de volgende keer dat ik weer schrijf

 • 6 jaar geleden fatima

  Niet zo leuk maar zal het proberen !!!

 • 6 jaar geleden Bagliore

  Als je niet zo van een blog én dagboek bent kun je ook je agenda helemaal vol plakken en goed bijhouden... Doe ik nou al jaren en het is heel leuk om de eerste terug te lezen. Over van die basisschool liefdes en shit

 • 6 jaar geleden Amber

  Dat dagboek! Door die foto van dat boek ga ik 1 januari beginnen in een agenda

 • 6 jaar geleden Erva

  Pff huiswerk.. Maar ik ga zeker een dagboek beginnen. Altijd leuk om terug te lezen!

 • 6 jaar geleden anna333anna324

  leuk hoor...

  alleen ik heb ff een vraagje..

  het lukt me steeds niet om een blog te maken met meerdere foto's kun jij me dat uitleggen ??

  liefs anna

 • 6 jaar geleden anna333anna324

  leuk iede met dat dagboek

 • 6 jaar geleden Pinkpurple

  Ik ga denk ik goede voornemens maken, een verslag maken (ja jammer genoeg... ) en girlscene artikelen terug lezen helpt ook wel tegen verveling ;d

 • 6 jaar geleden lara072

  leuk idee van dat dagboek en dat badderen heerlijk als ik er aan denk thx!!

 • 6 jaar geleden Spencer Cavanaugh

  Ik probeer geld te verdienen met sjaals breien :')

 • 6 jaar geleden xxxTerrixxx.blogspot.nl

  Zal me zeker niet vervelen. Genoeg te doen voor school ;(

  xxTerrixxBlog@hotmail.com

 • 6 jaar geleden Ibtissam

  genoeg toetsen om voor te leren geen saaiheid duss

 • 6 jaar geleden NailsByStephanie

  Ik zal me(helaas) niet vervelen deze winter.. heb genoeg werk te doen nog voor school. Ook in de vakantie.

 • 6 jaar geleden Fame

  Huiswerk zal bij mij weer bovenaan staan helaas!

 • 6 jaar geleden choclatbunnyxx

  Omg tnnx want ik verveelde me kapot ik heb al mijn foto's van toen ik klein was op de grond gelegt . Ik wist niet dat ik zo schattttig was hahah

 • 6 jaar geleden anon

  pff al die dingen doen verveelt mij!!!

 • 6 jaar geleden ChocoCappuccino

  Haha lekker op tijd 'Maak een verlanglijstje voor Sinterklaas'

  Verder leuk artikel

 • 6 jaar geleden Simone

  Laatst gehoord dat iemand dit deed: Maak elke december een fotoalbum van de leukste momenten die je beleeft hebt uit dat jaar.

 • 6 jaar geleden Labrinth

  Als ik naar dat laatste plaatje kijk.. Ooooooh zo leuk!

 • 6 jaar geleden Janneke

  Ik ga heel veel afspreken met mijn vrienden! En als ik nog tijd over heb ga ik Gossip Girl kijken, of natuurlijk mijn huiswerk maken...

 • 6 jaar geleden Liah

  ah in het nieuwe jaar naar een flat verhuizen dus moet ik leren leven zonder bad ): ):

  Dansjes instuderen is echt een leuke. Muziekje aan en gordijnen dicht, aangezien het nu niet meer schattig is als ik niet kan dansen..

  Echt leuke tips, lekker veel!

  Wat je trouwens ook nog kan doen is binnen picknicken met een of meerdere vriendinnen! Gewoon een leuk kleed neerleggen in je slaapkamer of midden in de woonkamer, lekkere hapjes en drankjes neerzetten, muziek op je mobiel aan en lekker kletsen - wel de verleiding van de tv weerstaan anders kun je net zo goed op de bank neerploffen

  In de winter is het ook heel leuk om zomerse drankjes te maken, cocktails en vooral smoothies. Omdat je smoothies meestal in de zomer maakt, is het juist leuk en lekker om het te maken en drinken als het koud is. Krijg je ook nog vitamintjes binnen leuk artikel!

 • 6 jaar geleden Eline

  Haha ik verfde mijn haar rood omdat de wereld zogenaamd zou vergaan --> http://www.youtube.com/watch?v=r5IkYM8TRhc

 1. 1