Lifestyle

Heftig verhaal: ik had een moeilijke jeugd

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek 'lifestyle'. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen.

Toen ik net naar de basisschool ging, gingen mijn ouders scheiden. Ik had geen idee wat dit inhield, dus ik had daar niet veel erg in. Na een paar maanden kreeg mijn vader een nieuwe vriendin, die al twee dochters had, en had ik er opeens een stiefmoeder en twee stiefzussen bij.

Mijn stiefmoeder is/was een regelrechte heks. Ze doet/deed er alles aan om de relatie tussen mij en mijn vader te verpesten en om het contact tussen mijn vader en moeder te verbreken, wat haar ook is gelukt. Acht jaar lang hadden mijn ouders alleen contact door brieven naar elkaar te schrijven die wij (mijn broer en ik) dan door moesten geven.

heftig

Ondertussen zat ik al een tijdje op de basisschool en werd ik heel erg gepest. Ik had geen vriendjes, geen vriendinnetjes, helemaal niks. Toen ik in groep zes zat werd ik na school heel vaak opgewacht en in elkaar geslagen. De kinderen uit mijn klas schreeuwden dan altijd naar mij dat ik dik, lelijk en dom was en dat niemand van mij hield. Door al dat pesten heb ik rond eind groep zes, begin groep zeven, een stem in mijn hoofd gekregen. Ik raakte langzaam in een depressie wat de stem erger maakte.

Altijd, op elk moment van de dag hoor ik de stem in mijn hoofd. Ze zegt dat ik lelijk en dik ben, dat niemand van me houdt. Ik heb al meerdere malen zelfmoord geprobeerd te plegen, heb mezelf een tijd lang gesneden. Ik at amper en stond uren voor de spiegel te springen en te bewegen om af te vallen. Allemaal doordat ik werd gepest.

heftig

De middelbare school zag ik als een nieuwe kans. Ik ging naar één vwo en ik kwam in een onwijs leuke klas te zitten, ik maakte veel vrienden en kon het met iedereen wel vinden. Ik had weinig tot geen last meer van mijn depressie en van de stem, eindelijk leek alles goed te gaan. Toen ik met gemak overging naar twee vwo ging het mis. Ik had alleen maar ruzie thuis bij mijn vader, mijn depressie kwam weer terug en de stem was nog vaker in mijn hoofd aanwezig.

Toen ik op een dag bij mijn moeder was kreeg ik een sms'je van mijn stiefmoeder waarin stond dat ik nooit meer hoefde te komen, dat ze me een kut kind vond en dat iedereen mij haatte. Ik begon weer met snijden en ik liet al mijn vrienden in de steek en ging met de verkeerde mensen om. Ik rookte, dronk, blowde en deed totaal niks aan school. In die tijd had ik onwijs veel ruzie met mijn moeder, ze snapte niet waarom ik zo deed. Ik bleef zitten dat jaar en moest twee vwo overdoen.

Ik kreeg een vriendje. Ik stopte met roken, blowen en drinken. Het ging lekker op school, ging weer om met mijn oude vrienden maar toch zat ik nog in een depressie, was die stem er nog en sneed ik mezelf. Na ongeveer vier maanden kwam hij erachter en heb ik hem alles verteld. Hij dwong me om het aan mijn moeder te vertellen, wat ik de volgende dag heb gedaan. Mijn moeder schrok heel erg en moest heel hard huilen. Zo vond het zo erg dat ze nooit iets had gemerkt. Vanaf toen ging alles best snel. Diezelfde week had ik al een intakegesprek bij de psycholoog, waar ik in het begin één keer in de week heen ging. Nu ga ik nog maar één keer in de twee weken en ben ik langzamerhand uit mijn depressie aan het komen. Ik snijd mezelf niet meer, in plaats daarvan zit ik op boxen waar ik twee keer per week mijn woede eruit kan slaan haha.

Alles gaat nog niet perfect, maar ik ben al onwijs blij met wat ik -mede door mijn vriend- nu al heb bereikt. Stiekem ben ik er ook wel een beetje trots op!

heftig

Bron beeld: wehearit

LOVE dit artikel
14 meiden hebben deze blog geloved