Girls Issues: Mijn kuiten zijn te gespierd

Lifestyle door Redactie

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag helpen wij lezeres Lot die door veel Jazzdance last heeft van extreem gespierde kuiten.

Hey Girlscene !

Ik zit best wel hoog met dansen. Hiphop, maar vooral veel Jazz. En omdat je de hele tijd door je benen staat heb ik hele dikke kuiten gekrijgen. Hoe krijg je lange, dunne maar toch sterke spieren ?

Grtz, Lot


Girls Issues

Hi Lot!

Allereerst, gespierde kuiten zijn altijd beter dan de kuiten van een couch-potato, dus chapeau! voor al jouw sportiviteit!

Maar ook wij weten, kuiten die TE gespierd zijn, zijn niet altijd makkelijk in gebruik. Zo is het misschien lastiger om een paar laarzen te vinden waar je kuiten inpassen. En broeken bij ketens als ZARA en Mango zijn vaak niet gemaakt op goed gespierde kuiten. Dan heb je voor je kuiten een M of een L nodig, maar voor je buik een S of zelfs XS. Niet erg handig.

Zoals je zelf al aangeeft heeft dit te maken met het feit dat je door sommige sporten (zoals Hiphop & Jazzdance, maar bijvoorbeeld ook door sprinten) korte spieren in je kuiten krijgt. Terwijl je eigenlijk liever misschien wat langere spieren zou hebben.

Lange spieren krijg je van sporten als yoga en pilates, maar ook van klassiek ballet. Dit zijn sporten waardoor je kuitspieren lang en sterk worden. Dit komt doordat je bij deze sporten de kuitspieren veel strekt.

Girls Issues

We vonden nog wat meer tips voor je..

1. Zorg dat je niet te veel op de bal van je voet loopt (het stuk waar je voet grenst met je tenen). Lopen op hakken zorgt dus ook voor grotere kuitspieren. Want als je op hakken loopt heb je het meeste gewicht op de bal van je voet.

2. Loop lange stukken op een laag tempo hard. Ga je te hard lopen dan worden je kuiten juist dikker, maar loop je lange stukken op een langzaam tempo, dan neemt het formaat van je kuiten juist af.

3. Probeer sporten waarbij je vooral veel snelheid en kracht gebruikt te vermijden.. (Uhhh ja dat gaat bij jou dan natuurlijk even niet lukken Lot...)

4. Vermijd sporten als springtouwen.

5. Ga lekker zwemmen of op de hometrainer. Wel belangrijk is dat je op de hometrainer de weerstand laag zet, anders train je alsnog stevige kuitspieren.

6. Door te stretchen maak je grote spieren langer en slanker. Zoals we al zeiden, Yoga, Pilates en klassiek ballet zijn hiervoor ideaal. Geen zin in een klasje? Je kunt ook thuis oefeningen doen. Hoe? Ga ongeveer 30 centimeter van een muur vandaan staan. Zet één been naar achteren en strek, het voorste been zet je in een hoek van 90 graden. Je handen steunen tegen de muur aan en leun naar voren. Strek je achterste been. Na 30 seconden wissel je van been. Een andere oefening.. Zit op je stoel met je rug recht tegen de leuning (dit kan ook gewoon in de les). Strek één been naar voren en draai kleine rondjes met je voet. Draai ongeveer zes rondjes met een voet en wissel vervolgens van been en herhaal.

Girls Issues

7. Zijn het allemaal spieren, of is het ook vocht? Het kan ook zo zijn dat je naast dat je veel spieren in je kuiten hebt, je ook veel vocht vasthoudt. Dit kan je in de meeste gevallen verminderen door minder zout te eten en meer water te drinken.
Heel veel succes!

Bron: Superskinnyme.com / Weheartit.com

Door de Redactie