Lifestyle

Girls issues: Ik ben niet meer zo spontaan

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag behandelen wij de vraag van een lezeres die de laatste tijd wat verlegen geworden is.

He Girlscene!

Ik ben dit jaar van het VWO naar de HAVO gegaan en ongeveer al mijn vriendinnen zitten nog steeds op het VWO. Ik heb nu wel weer heel veel nieuwe vriendinnen gemaakt alleen ik ben niet meer zo spontaan en gedraag me ook heel anders bij m'n nieuwe vriendinnen. Het is niet zo dat ik het niet gezellig heb ofzo. Alleen zou ik het zelf wel fijner vinden om weer zo gezellig en spontaan als eerst te worden. Ook heb ik heel vaak als ik bij mensen ben die ik niet zo goed ken dat ik een beetje dichtklap en verlegen word terwijl dat eerst juist niet zo was. Ik zou zelf gewoon liever wat meer vriendinnen maken, wat spontaner worden. Alleen dat lukt niet echt heel erg, dus Girlscene please help me!! 

XXX Anoniem


stel je vraag

Lieve Anoniem,
Het is helemaal niet gek dat het allemaal nog niet zo 'normaal' en 'spontaan' gaat met de vriendinnen die je in je nieuwe klas gemaakt hebt. Met de andere meiden heb je misschien al een jarenlange vrienschap opgebouwd en deze meiden ken je net twee maanden.

Ook is het niet gek dat vrienden maken een stuk anders gaat dan een paar jaar geleden in de brugklas. Iedereen was toen nieuw op school en iedereen moest zijn weg nog vinden, nu kwam je in een klas die al langer bestond. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, je hebt niet voor niets in twee maanden tijd al een aantal nieuwe vriendinnen gemaakt. Maak je dan ook niet druk dat het op dit moment anders is, dat moet groeien.

girls issues

Doordat je je op dit moment veel zorgen maakt over het feit dat je minder spontaan lijkt te zijn en dat je een stuk meer verlegen geworden bent, los je helaas het probleem niet op. Je gaat misschien piekeren, er te veel over nadenken en dit maakt je waarschijnlijk nog veel zenuwachtiger op het moment dat je contact legt met iemand die je (nog niet zo goed) kent. Dit maakt je op geen enkele manier spontaner.

Wat je volgens ons het beste kunt doen?! Pak pen en papier erbij en schrijf op wat jij precies voelt als je onbekenden spreekt. Probeer te achterhalen wat jou minder spontaan maakt. Wat is er veranderd?

Probeer niet te veel te piekeren, dingen te doen waar je blij van wordt, dit maakt je een stuk meer "jezelf" en hierdoor voel je je meer op je gemak. En als jij je op je gemak voelt met jezelf, zul je je op den duur ook bij anderen/onbekenden weer echt op je gemak gaan voelen.

girls issues

Heel veel succes!


Liefs,
Girlscene


Door de Redactie

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved