Girls Issues: 18 en nog nooit gezoend

Lifestyle door Redactie

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag helpen we een lezeres die het heel vervelend vindt dat ze achttien is en nog nooit gezoend heeft.

Beste Girlscene,

Ik heb advies nodig. Een heleboel eigenlijk. Ik ben achttien jaar en heb nog nooit gezoend, nog nooit een vriendje gehad en nog nooit een afspraakje gehad. Ligt het aan mij? Want ik krijg wel de aandacht van de jongens. Maar dan van de verkeerde. Ik heb echt zo'n lage dunk van mezelf. Ik noem mezelf zo vaak lelijk, of dik. Zelfs erger, soms denk ik dat ik liever dood wil zijn.

Ik ben soms bang dat ik de rest van mijn leven alleen zal zijn, ook omdat ik weinig vrienden heb. Wat moet ik doen? Ik ben echt radeloos. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Vroeger kon het me nooit schelen dat ik nog nooit had gezoend en dergelijke. Maar nu ik van anderen hoor over hun eerste zoen, of als ze vertellen over hun vriendje en hoe een afspraakje was ben ik er over na gaan denken. Help me alsjeblieft! Ik heb echt advies nodig. 

Groetjes,
I.


girls issues

Lieve I,

Allereerst, je bent pas achttien... Je hebt als het goed is nog jaren om te zoenen, afspraakjes te hebben en vriendjes te hebben. Maak je alsjeblieft geen zorgen over het feit dat dit misschien "gek" is. Wij kennen heel veel meiden van jouw leeftijd die dat ook nog niet gedaan hebben, zelfs meiden van begin twintig die nog nooit gezoend hebben. En dat zijn allemaal hartstikke leuke en lieve meiden, net als jij, dus maak je daar alsjeblieft geen zorgen over.

Natuurlijk begrijpen we dat jij wel graag een leuke jongen zou ontmoeten waarmee je al die dingen kunt doen die je vriendinnen ook doen. Logisch! Maar focus je er niet te veel op dat je het SNEL en vooral eigenlijk gewoon NU wilt. Liefde moet je overkomen en komt vaak op een moment dat je het niet verwacht. Het klinkt heel erg cliché, maar in de praktijk werkt het vaak echt zo.

Het is nu het allerbelangrijkst dat jij van je negatieve zelfbeeld afkomt. Want hoe kan een jongen van jou houden als jij niet eens van jezelf kunt houden. Zoals Carrie Bradshaw in de laatste scene van Sex and the City zegt: "De belangrijkste relatie die je hebt, is de relatie met jezelf. En als iemand van de "jou" kan houden, waar jij ook van houdt, dan is dat helemaal fabuleus!"


girls issues

Op het moment dat jij niet blij bent met jezelf, straal je dat uit. Je bent lastiger te benaderen voor jongens, maar ook voor vriendinnen. Het is dus tijd om al die negatieve gedachten over jezelf aan de kant te zetten en weer gelukkig te worden met jezelf.

Sla een nieuw notebook open en schrijf op de eerste pagina: I LOVE MYSELF! Maak vervolgens een lijst met dingen waarom jij van jezelf houdt. Wees vooral niet te zuinig met complimenten aan jezelf. Maak van je notebook jouw happyboekje. Schrijf er bijvoorbeeld inspirerende quotes en stukjes uit liedjes in. Dingen die jou vrolijk maken!

Nu ben je waarschijnlijk niet van de één op de andere dag gelukkig met jezelf. Zit er dan ook niet over in als je over drie dagen nog steeds niet één bonk gelukkigheid bent. Heb vertrouwen dat het goed komt.

girls issues

Probeer dingen van positieve kanten te bekijken, veel te lachen.. Ook al heb je af en toe het idee dat je veel liever wilt huilen. Lachen geeft een positieve energie die ervoor zorgt dat je weer gelukkiger wordt. Op een gegeven moment bedenk je jezelf misschien, hé ik kan ECHT weer lachen. Het is geen act meer, ik ben echt vrolijk!

Een vriendje willen krijgen moet nooit prioriteit nummer één zijn. Op het moment dat jij weer gelukkig bent met jezelf, straal je dat uit en dat zien jongens. Wedden dat ze je dan ineens wel op de manier zien staan waarop jij wilt dat ze je zien staan.

Jij bent het waard om van gehouden te worden!

Liefs,
Girlscene

girls issues

Door de Redactie