Hoe word ik wat spontaner?

Lifestyle door Emma

Veel meiden hebben er last van: verlegenheid. Dat is natuurlijk helemaal niks raars, maar soms zou je willen dat je wat spontaner was. Je zou ook wel met iedereen durven praten of willen zeggen wat je wil. Het goede nieuws: je kunt leren hoe je wat spontaner kunt zijn!

Stel: je bent altijd al 'dat kleine, onschuldige, stille meisje' op school. Je vindt het best lastig om met mensen te praten en op een feestje kun jij je draai niet helemaal vinden. Nu vind je het genoeg! Het wordt tijd dat jij je ook ontwikkelt tot een social butterfly. Je wilt je niet meer zo awkward voelen, of denken dat je mensen verveeld met je verhaal. Weg met de verlegenheid, jij moet ook gezien worden op dat feestje.

feest

Get out of your comfort zone!
Bij je vriendinnen en je familie ben je wel dat gekke en grappige meisje. Je voelt je bij hen op je gemak, daarom gaat het wel makkelijk bij deze mensen. Get out of your comfort zone en ben ook dat leuke, grappige, gekke meisje bij andere mensen! Praat met mensen, start gesprekken en vind gemeenschappelijke interesses. Dat is de eerste keer super eng, maar je zult zien dat mensen het heel leuk vinden als je jezelf bent!

friends

Wees niet bang
Om je verlegenheid de baas te zijn, moet je niet bang zijn om iets fout te doen. We know, het klinkt tegenstrijdig. Verlegenheid komt meestal voort uit de angst om iets fout te doen of niet aardig gevonden te worden door andere mensen. Denk maar zo: 'What doesn't kill you makes you stronger'. Je gaat er niet dood aan. Probeer niet te denken aan wat mensen van je vinden. Waarschijnlijk denk jij dat zij heel erge dingen over jou denken, maar dat is in praktijk meestal niet zo! Als je niet meer zoveel nadenkt, zul je zien dat je meteen al zelfverzekerder wordt. Jij mag gezien worden!

konijn

Iedereen is onzeker
Verlegenheid staat, in tegenstelling tot wat de meeste meiden denken, niet gelijk aan onzekerheid. Je zal in de loop van je leven ontdekken dat zelfs de spontaanste meiden eigenlijk heel onzeker (kunnen) zijn. Spontaniteit is niet per se een eigenschap, want je kunt het leren! Het is dus echt mogelijk om ook dat sociale meisje te worden. Het is misschien niet makkelijk, maar oefening baart kunst.

feest

Zie jezelf niet meer als 'het kleine, onschuldige, stille meisje'
Als jij jezelf zo ziet, dan ga je het ook geloven. Als je steeds denkt 'ik ben verlegen', dan zal je dat ook uitstralen! Dit imago kan je tegenhouden om te doen wat jij wilt. Misschien helpt het om op acteerles te gaan. Daar leer je om verschillende 'imago's' aan te nemen en je zal zien dat jij iedereen kunt spelen die jij wilt. Het is super eng om voor het eerst te acteren, maar je zal zien dat je die verlegenheid snel achter je laat als je op het podium staat.

Kortom: wees gewoon jezelf. Je hoeft dus echt niet 'nep' te gaan doen. Denk niet te veel aan wat mensen van je vinden. Je zult zien dat iedereen het hartstikke leuk zal vinden als jij lekker jezelf bent! Je bent goed zoals je bent en dat mag iedereen weten :-)

feest

Heb jij nog tips om wat spontaner te worden?

Bron beeld: weheartit

Door: Emma