Girls issues: Verliefd op mijn beste vriend

Lifestyle door Redactie

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag behandelen wij de vraag van een lezeres die verliefd is op één van haar beste vrienden, maar hij heeft een vriendin...

Girls issues: verliefd op beste vriend

Hoi,

Hier komt mijn probleem...

Ik ben ondertussen al drie jaar goed bevriend met een jongen. We hebben samen al heel wat meegemaakt. Sinds een jaartje weet ik dat hij in het begin van onze vriendschap gevoelens heeft gehad voor mij, maar dat heeft hij me toen nooit verteld. Toch heeft onze vriendschap daar nooit onder geleden, kunnen we het nog steeds goed met elkaar vinden en maken we enorm veel plezier.

Sinds een maand of drie, denk ik ook gevoelens voor hem te hebben. Maar ondertussen heeft hij al een vriendin. Ik heb het hem vorige week verteld en ook al heeft hij een vriendin, hij blijft de eigenaardigste dingen zeggen. Zo heeft hij al eens laten vallen dat de relatie met zijn huidige vriendin soms te makkelijk lijkt te gaan. Of dat hij het moeilijk vindt om toekomstplannen met haar te maken. Zo krijg ik natuurlijk het idee dat het iets minder gaat tussen hen, maar of het nu ook echt zo is?

Toen ik hem vertelde dat ik wel gevoelens had voor hem, vroeg ik hem of hij mij in de ogen kon kijken en zeggen dat hij niets voelde, maar dat kon hij niet!
Ik wil gewoon niet dat onze vriendschap hieronder lijdt, daarvoor heb ik hem te graag. Wat moet ik nu doen? Gewoon afwachten hoe alles verloopt, of er toch voor blijven gaan, of toch iets anders?

Groetjes,
Een verwarde Joyce


Girls issues: verliefd op beste vriend

Lieve Joyce,

Wat bevind jij je in een lastige situatie zeg!

We begrijpen heel goed dat jij je vriendschap niet voor liefde op het spel wilt zetten. Zeggen we niet altijd: vriendinnen voor vriendjes?! Nou op dit moment geldt dat eigenlijk ook. Een betere uitdrukking zou dan ook zijn "vriendschap voor vriendjes".

Weet je zeker dat wat je voor hem voelt écht groter en belangrijker is dan jullie vriendschap?!

Eén ding wil je echt niet, dat is stoken in de relatie met zijn vriendin. Wil jij bekend staan als home-wrecker?!

Girls issues: verliefd op beste vriend

Zet alles voor jezelf op een rij. Wanneer kreeg jij andere gevoelens dan alleen vriendschappelijke voor hem? Wat was er veranderd, waarom heb je nu opeens wel gevoelens voor hem? Wat voel je als je hem ziet, wat doet het met je?Probeer voor jezelf te analyseren of het echt liefde voor het leven is, of dat dit alleen een bevlieging is die binnen afzienbare tijd voorbij zal gaan.

Als je hier uit bent zoek je een rustig moment om met hem te praten. Dat heb je al gedaan, maar een tweede keer kan geen kwaad en waarschijnlijk ben je nu een stuk beter voorbereid dan toen je hem voor het eerst vertelde dat je hem op een andere manier dan vriendschap leuk vond.

Zegt hij dat hij ook nog steeds gevoelens voor jou heeft?! TOP! Maar bespring hem niet meteen, laat hem het eerst netjes uitmaken met zijn huidige vriendin. Reageert hij nog steeds niet op jouw liefdesverklaring, laat het dan rusten... Hij is er duidelijk (nog) niet klaar voor. Wacht rustig af, misschien komt hij over een tijdje vanzelf naar je toe. Maar houd je ogen wel open, als er een andere leuke jongen op jouw pad komt, dan kan je die natuurlijk niet zomaar laten gaan..

Als jullie meant to be zijn en continu eerlijk tegen elkaar zijn, dan komt het goed. Echt waar.

Succes Joyce!

Liefs,
Girlscene

Girls issues: verliefd op beste vriend

Bron beeld: Weheartit

Door de Redactie