Girls issues: Mijn beste vriendin is jaloers

Lifestyle door Redactie

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag behandelen wij de vraag van een lezeres die het gevoel heeft dat haar beste vriendin heel erg jaloers is.

girls issues

Hey Girlscene,

Wat leuk dat jullie meiden proberen te helpen met hun problemen! Ik heb een probleem met een vriendin van mij. Ze is namelijk snel jaloers. Sinds kort word ik door een ander groepje meiden gevraagd om samen met hen uit te gaan. Ik ben nu een paar keer meegeweest en ik merk dat mijn vriendin D. dat niet zo leuk vindt. Ik heb ook twee vriendinnen die ik echt bijna nooit zie, omdat ze niet in de buurt wonen. Als ik dan met één van die vriendinnen iets afspreek en het daarover heb met D. reageert ze helemaal niet zo leuk, maar eerder jaloers. Ik vind dit heel vervelend want ik ben altijd heel blij als ik eindelijk met een van die andere vriendinnen heb afgesproken, en dan mag ik het er niet over hebben. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

X, R.


girls issues

Lieve R.

Wat naar dat je vriendin zo jaloers reageert als jij iets afspreekt met andere vriendinnen. We begrijpen dat dit voor jou heel vervelend is en dat je er erg mee zit.

Het beste is om hier een keer heel goed met je vriendin over te praten. Misschien heeft zij helemaal niet door dat ze zo doet. Of misschien is ze inderdaad écht jaloers, maar heeft ze daar ook een reden voor.

Schrijf van tevoren voor jezelf op wat je nu precies voelt en wanneer ze precies "jaloers gedrag" vertoont. Probeer concrete voorbeelden op te schrijven die je in het gesprek met haar wilt geven.

girls issues

Zoek een rustig moment uit, misschien tijdens een filmavondje?! Vertel haar dat je iets dwars zit, maar dat je haar absoluut geen rotgevoel wilt geven, maar dat er gewoon iets is waarmee je zit. Vertel haar dan dat je het gevoel hebt dat ze jaloers is als jij met andere meiden afspreekt. Vertel haar dat die gevoelens helemaal niet nodig zijn, dat zij altijd een goede vriendin van je zal zijn en dat er helemaal geen reden voor jaloezie is. Het feit dat je nu ook andere vriendinnen hebt, betekent niet dat je haar op den duur zal "verstoten".

girls issues

Is het geen idee om je vriendin de volgende keer mee te vragen, als dat andere groepje meiden jou vraagt mee uit te gaan?! Ze kennen elkaar nu misschien nog niet, maar misschien klikken zij juist ook wel heel goed.

Wees lief voor haar, ze is waarschijnlijk jaloers omdat ze bang is jou kwijt te raken.

Heel veel succes!

Liefs,
Girlscene

girls issues

Beeld: Weheartit

Door de Redactie