Lifestyle

Ik kan het niet goed met mijn moeder vinden...

52

Van sommige meiden hoor je dat hun moeder ook hun beste vriendin is. Ze vertelt haar moeder alles, haar moeder geeft het beste advies en ze gaan lekker samen shoppen en lunchen. Maar jij hebt zo'n relatie helemaal niet met je moeder... Is dat raar? Wat moet je doen?

Allereerst: maak je geen zorgen. Dat jij geen 'beste vriendin relatie' met je moeder hebt, is heel normaal. Iedereen heeft nou eenmaal een andere relatie. Iedereen heeft andere omstandigheden en heeft andere dingen met elkaar meegemaakt. Probeer daarom niet teveel te vergelijken met anderen. We know, dat is moeilijk, maar bedenk dat je appels met peren vergelijkt.

Verwijt jezelf alsjeblieft niks. Veel meiden hebben de neiging om het persoonlijk op te vatten. ''Misschien ben ik gewoon geen goede dochter'' of ''misschien doe ik niet goed genoeg mijn best''. Het is heel normaal om deze gedachten te hebben, maar probeer ze uit je hoofd te verbannen. Want je schiet er niks mee op. En er zijn altijd twee mensen in een relatie.

moeder

Daarnaast: je zit nu misschien wel in de pubertijd. Veel meiden hebben dan een moeizame relatie met hun moeder. Jij wil graag wat meer vrijheid, maar je moeder vindt eigenlijk dat haar kleine meisje veel te snel opgroeit. Gevolg? Dat botst! Jullie willen allebei andere dingen en dat levert wel eens problemen op. We kunnen je verzekeren dat deze 'issues' al een stuk minder worden naarmate je wat ouder wordt.

Dat je nu niet zo'n goede relatie met je moeder hebt, wil niet zeggen dat je dat niet kunt krijgen. Met een beetje tijd en moeite zul je zien dat je jouw relatie met je moeder al kunt verbeteren.

Praat erover. Vraag haar of ze een keertje met jou een theetje wil drinken (als je dat te eng vindt, dan kun je het natuurlijk ook gewoon doen als jullie met z'n tweeën zijn) en vertel haar dat je het jammer vindt dat jullie niet zoveel samen doen en niet zoveel praten. Een hartstikke enge stap, maar het lucht erg op! Je moeder zal je echt wel begrijpen en misschien denkt zij er ook wel hetzelfde over. Zo kunnen jullie samen naar een oplossing zoeken.

moeder

Vraag je moeder om iets met jou samen te doen. Ga bijvoorbeeld een avondje naar de bioscoop met een lekkere bak popcorn. Of ga een middagje high tea'en. Kijk een avondje samen naar The Voice. Vraag je moeder of ze meegaat naar de stad om jouw galajurk uit te zoeken. Trek er een dagje op uit om lekker te gaan wandelen. Zulk soort middagjes zorgen ervoor dat jullie naar elkaar toe trekken.

Betrek je moeder bij jouw leven. De vraag: ''hoe was het vandaag op school?'' kan hartstikke irritant zijn, maar je moeder wil echt weten wat jij die dag hebt gedaan. Vertel haar bijvoorbeeld welke cijfers je vandaag hebt terug gekregen. Het hoeft echt geen uur te duren en je hoeft ook niet elk detail van je leven te vertellen, maar je moeder zal het fijn vinden om op de hoogte te zijn. En op den duur zul je merken dat jullie daardoor closer zijn geworden. Het is natuurlijk ook leuk om over het leven van je moeder te horen. Vraag haar bijvoorbeeld naar haar tijd op de middelbare school of vraag waar zij altijd uitging. Super leuk om te horen en het zal jullie relatie absoluut goed doen.

Het is nooit te laat of onmogelijk om aan een relatie te werken! En het staat in ieder geval vast dat jouw moeder ontzettend veel van je houdt, en andersom.

moeder

Herken jij deze situatie? Heb jij nog tips

Bron beeld: weheartit

Door Emma

LOVE dit artikel
12 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

52 reacties

 • 5 jaar geleden gossipgirl

  mijn moeder kan soms van een onschuldige vrouw in een monster veranderen. Ik doe nooit iets goeds in haar ogen. Ze zei dat ze zich schaamde en dat ze me wil testen of ik wel helemaal 100 ben. Ik kan het totaal niet met mijn moeder vinden. Me ouders zijn gescheiden en me vader helpt me gelukkig met de issues tussen mij en mijn moeder.Ik kan mijn moeder echt niet zien als een vriendin. Ik hoop bijna elke avond dat als ik de volgende ochtend wakker word, een andere leven heb. Mijn broertje is zwaar autistisch dus daar gaat alle aandacht van de famillie naar toe. Iedereen zegt dat me ma het zwaar heeft blablabla jaa dat geloof ik ook wel maar ik ben wel der dochter en ze kan me gewoon normaal behandelen en me ook is wat aandacht geven.

 • 6 jaar geleden Misslelley

  Mijn moeder is echt een schat van een vrouw en ze staat ook altijd klaar voor me, maar ze trekt mijn broer wel altijd voor en ze verdiept zich ook veel meer in zijn leven dan in die van mij. Hier staat ook dat je dingen moet vertellen over je dag als ze ernaar vraagt, maar mijn moeder vraagt er heel soms of bijna niet naar. En als ik dan iets uit mezelf vertel, dan heeft ze het meestal te druk om te luisteren en dan raakt ze geïrriteerd. Echt ik hou heel veel van haar maar ze is soms zo onredelijk. Ook echt wat mijn broer betreft, het is gewoon niet eerlijk. En ik ben echt niet jaloers hoor maar hij krijgt gewoon een speciale behandeling. Zij begrijpt me in heel veel dingen gewoon niet. Dit zorgt er ook voor dat ik best wel vaak ruzie heb.

 • 6 jaar geleden Raven, timeless...

  @ keychain... heel herkenbaar

 • 6 jaar geleden PrettyLittleGirl

  Ik heb dat helemaal niet, heb ik even geluk.. Ik zal aan degene denken die worden uitgescholden..

 • 6 jaar geleden ilovemylife

  Ik juist met mijn vader, niet dat we hele andere intresses etc. hebben, maar omdat mijn vader nogal een kort lontje heeft en helemaal door het lint gaat als ik letterlijk scheef zit op mijn stoel.. als sinds ik klein ben is hij nogal agressief, zelfs als klein meisje als ik bang was om alleen boven te zijn en ik huilde de hele nacht maar ik was bang voor hem, en als ik dan een keer naar onder liep dan gebeurde alles weer..

 • 6 jaar geleden Tara

  @melissa misschien op etsy?

 • 6 jaar geleden Betty

  Wauw zo herkenbaar

 • 6 jaar geleden kangeenleukenaamverzinnen

  Ik word thuis alleen maar uitgescholden voor kut kind en al dat soort dingen. Ik ben in haar ogen een mislukking, net als wat @sandra zegt. Helaas heb ik niet een vader die mij wel steunt die steunt m'n moeder in alles. En m'n moeder wil niet praten, nooit wat leuks doen. Dus helaas, niks mee te beginnen.....

 • 6 jaar geleden kangeenleukenaamverzinnen

  Leuke tips... maar sommige moeders (zoals de mijne) willen er nooit over praten, en die willen ook nooit wat leuks doen. Daar is niks mee te beginnen.

 • 6 jaar geleden Bettiepage

  Ik probeer de laatste tijd meer tijd met haar door te brengen, maar een echte band zullen we nooit krijgen. We zijn gewoon te verschillend...Ze begrijpt me niet en haar interesses liggen anders. Ik herken mijn situatie ook echt in het verhaal van Emma. Ze praat enkel over zichzelf en buiten mijn schoolwerk interesseert mijn leven haar niet echt.

 • 6 jaar geleden melissa

  Weet iemand waar je dat kettinkje kan kopen, of een ketting/ring/armband met soort gelijke tekst?

 • 6 jaar geleden Sandra

  @KeyChain I know that feeling >< Niet willen toegeven aan iets en dan maar boos op mij worden en me vervolgens de hele dag me overal de schuld van geven. Mn ma wil ook niet toegeven dat ze heel veel op mij lijkt.. ik ben een mislukking in haar eyes >

 • 6 jaar geleden Sandra

  Bwah als t echt nodig is kan ik wel met mn ouders praten.

  Maar ook ik doe niet echt aan mijn moeder haar eisen havo en zorgopleiding.

  Agh ja het is eenmaal zo en ik heb vaak ruzie met dr maar het doet me helemaal niks, ik ben vaak boven.

 • 6 jaar geleden pindakaasx

  Mijn moeder stoot mij af.. Ik voldoe niet aan haar eisen (VWO, goed kunnen hockeyen, etc.) Mijn broertje doet dit wel waardoor hij in alles opgehemeld wordt. Als ik commentaar geef ben ik of jaloers of ik moet maar eens mijn mond leren houden. Mijn band met mijn moeder was goed tot ik naar de middelbare ging en nu kan ze het (samen met mijn vader) uitzoeken en ben ik blij als ik eindelijk het huis uit kan.

 • 6 jaar geleden stopwishingstartdoing

  Ik mag opzich niet klagen om de band met mijn ouders. Ik kan wel goed met z'n praten en ze steunen me wel met dingen en hebben het beste met me voor. Alleen eigenlijk zijn dat alleen echt de serieuze dingen. De druk om m'n universiteit af te maken ligt bijvoorbeeld erg hoog.

  Ik zou zo graag eens een keer wat LEUKS willen doen (lees: terrasje pakken, bioscoop, shoppen, theater what ever) zonder dat het altijd hoeft te gaan over werk, school, m'n vader of het gezin in negatieve zin.

  Gewoon ''losjes'' over dingen praten ipv altijd die heavy shit.

 • 6 jaar geleden JDB

  Mijn moeder, mijn vader en ik zijn allemaal best verschillend en dat zorgt ook voor ruzies en irritaties, maar ik hou wel van ze.

 • 6 jaar geleden Awesomeness

  Ik heb hetzelfde als Karolien, alleen zijn mijn ouders gescheiden en woont mijn vader niet in 'mijn' huis.

 • 6 jaar geleden Emma

  Ik heb ook amper een band met mijn moeder. Op m'n 11e weggelopen omdat ze over van alles loog, dingen verzon en soms dagen boos kon zijn om niks. We (dat wil zeggen vooral ik) hebben het nog geprobeerd op te lossen met gesprekken met jeugdzorg, maar dat wilde niet echt werken. De afgelopen vijf jaar heb ik amper contact met haar gehad en dat wil ik ook niet. We hebben nooit echt een hechte band gehad en dat hoeft van mij nu ook niet meer. Ik heb gelukkig een ontzettend lieve vader die me heel erg heeft gesteund en die probeert te geven wat ik in een moeder heb gemist maar helaas zal dat nooit helemaal kunnen

 • 6 jaar geleden Leo

  Ik heb ook geen goede relatie met mijn moeder, maar ach. Het is nu eenmaal zo, en we kunnen nog samen door één deur, hoewel we vaak ruzie maken met elkaar.

 • 6 jaar geleden J4SMIEN

  Ik vind het best erg om sommige reacties hieronder te lezen omdat ik altijd al een goede band met m'n moeder heb gehad.. Ze is echt heel lief en we maken bijna iedere dag ruzie maar dat maakt me niets uit haha

 • 6 jaar geleden Karolien

  @Emma : bij mijn thuis is het compleet hetzelfde, m'n vader is een vreemde in mijn huis, we praten nooit, hij heeft nooit de moeite genomen om een vader te zijn, ook niet toen ik kind was. En met mijn moeder is het soms zo uitputtend, ze wordt om het minste kwaad als ik het niet eens ben met haar en dan ben je 'ondankbaar' etc ..

 • 6 jaar geleden Pluisje

  Ben echt papa z'n meisje. Mijn moeder heeft meer met mijn meer meisjes-achtige zusje.

 • 6 jaar geleden ohmymurs

  Ik heb ook niet zo'n goede band, het is altijd heel stroef bij persoonlijke dingen.

  Het gaat gelukkig steeds beter, hoe meer je vertelt hoe makkelijker de omgang wordt

 • 6 jaar geleden Anna

  oja en mijn moeder vind ik ook dat haar mening geen mening is, maar dat dat feiten zijn. als ik het niet met haar eens ben, is ze verschrikkelijk boos (kan dagen duren). hetzelfde als ik gewoon geen partij wil kiezen en neutraal wil zijn. dan flipt ze ook, want dat ziet ze ook alsof ik tegen haar ben ofzo. meestal spaar ik mezelf al dat gezeur en zeg ik maar dat ik het met haar eens ben, maar dat voelt echt alsof ik over me heen laat lopen. en dat wil ik niet. maar ik kan ook niets anders want ik ben van bepaalde dingen afhankelijk van m'n moeder (die ze me zal ontzeggen als ik het niet met haar eens ben).

  o en met m'n vader heb ik trouwens ook geen goede band. we wonen in hetzelfde huis, maar praten nagenoeg nooit met elkaar? best wel vreemd vind ik zelf. maar dat is altijd al zo geweest en nogal moeilijk te veranderen daardoor.

 • 6 jaar geleden Anna

  mijn moeder zal zeggen dat we wel een goede band hebben. maar ik vind van niet. omdat m'n moeder nogal vol van zichzelf is. ze praat ALTIJD over haar zelf, kan echt geen minuut stil zijn. maar weet gewoon totaal niet wat er in mij omgaat. ze luistert nooit naar me. van haar kant lijkt het alsof we het wel goed kunnen vinden (want ik luister wel, en we hebben het ook wel gezellig enzo). maar ik voel me gewoon genegeerd ofzo. al is dat niet het goede woord.

 • 6 jaar geleden Melanie

  Ik heb zelf een goeie band met mn moeder elke week gaan we gezellig winkelem en gaan ook vaak naar de bioscoop of ik doe haar nagels maar elaas hebben we ook vaak ruzie omdat ik nooit meehelp met koken of als ik mn kamer nog niet heb opgeruimd en mn vader? Ook goeie band alleen helaas zie ik hem niet vaak omdat ze gescheiden zijn

 • 6 jaar geleden ♡ Teen Idle ♡

  Alles ik dit zo hoor en lees, ben ik super blij met de band met mijn moeder (en vader) ik zou eigenlijk niet mogen zeuren ...

 • 6 jaar geleden fearless13

  Mn moeder haat me, basically. Ik ben echt een vaderskindje en ik kan niet wachten om het huis uit te gaan. En néé dit gaat niet om puberdrama's zoals dat ik vind dat ik te weinig kleedgeld krijg ofzo.

 • 6 jaar geleden Jill

  haat liefde. De ene dag zeg ik wel honderd keer dat ik van haar hou en knuffel haar zoveel. De andere dag wens ik niets liever dan alleen te wonen zonder al dat gezeik en kan ik haar wel neerslaan. Hahah maargoed dat is volgens mij bij meerdere mensen wel zo

 • 6 jaar geleden pizza

  heb goeie band met m'n ouders, ben daar ook superblij mee!

 • 6 jaar geleden Layla

  Ik kan het juist goed vinden met me pa. ik heb altijd ruzie met me ma. ze moet altijd me gehandicapte broer en me broertje voortreken. hate it

 • 6 jaar geleden Marlinda

  Ik heb (gelukkig) wel een heel goede band met mijn moeder.

 • 6 jaar geleden Layla

  @Serena ik heb dat precies ook!

 • 6 jaar geleden Serena

  ze luistert gewoon niet na me, altijd trekt ze mn gehandicapte broer weer voor. ik weet dat hij gehandicapt is en meer aandacht nodig heeft, maar intussen laat ze mij elke dag uren thuis zitten om met mn broer leuke dingen te doen. Halllo?!?!?! ik ben er ook nog?!?!?!

 • 6 jaar geleden Niceleanth.

  Ik heb nu al ruim anderhalf jaar al helemaal geen contact meer met mijn moeder. Dus ja, je kunt zeggen dat ik het niet zo met haar kan vinden.

 • 6 jaar geleden Essie_x

  Ik kan het wel vinden met mijn moeder. Niet super speciaal enzo maar wel gewoon goed. Met mijn vader heb ik heel vaak ruzie. Ik mag hem ook echt niet. Alles moet zoals hij het wil en de rest is fout. Ja, daar moet je niet bij mij mee aankomen.

 • 6 jaar geleden cynthia

  ik kan het ook niet goed vinden met mijn moeder. ik denk dat het komt door dat we zoveel op elkaar lijken. we willen elk ons eigen ding doen en samen botst dat denk ik. daarom wil ik ook zo snel mogelijk alleen gaan wonen xoxo

 • 6 jaar geleden dreamxo

  Ik kan het ook niet met mijn moeder vinden, we zijn té verschillend. Hoop over een jaar het huis uit te kunnen zodat we elkaar niet zo op de lip zitten en het contact verbetert. En met mijn vader heb ik ook geen contact meer.

 • 6 jaar geleden Simone

  Ik heb echt vaak ruzie met mijn moeder. Ik lijk ontzettend veel op mijn vader: zelfstandig, onafhankelijk en nooit hulp willen ergens bij. Dit kan mijn moeder niet uitstaan, in haar ogen doe ik nooit iets echt helemaal goed. Over een jaar ga ik het huis uit en ik hoop dat dan onze oude relatie weer zal herstellen.

 • 6 jaar geleden KeyChain

  Ik kan het echt niet vinden met mijn moeder o.O Ik was altijd al een vaderskindje, al is dat nu ook veranderd. Eigenlijk praat ik haast niet meer met mijn moeder, ondanks dat we wel samen in hetzelfde huis wonen (met mijn vader). Zij is haast nooit thuis, ze vlucht altijd weg van hier en ik zit altijd op mijn kamer. Dat verbeterd ook gewoon niet meer, aangezien ze niet in wil zien dat ze fout zit. Oftewel, elke keer dat ik probeer met haar te praten, eindigt in een dikke ruzie waarin zij scheldt en ik het maar aan moet horen..

  Bye mother-daughter relationship that was never there (':

 • 6 jaar geleden Cypresses

  Ik kan het juist helemaal NIET goed vinden met mijn vader. Elke dag als hij thuis is, is er wel ruzie.

 • 6 jaar geleden Rainbow

  Ik kan het op zich wel redelijk goed vinden met mijn moeder, maar we zijn gewoon zo ontzettend verschillend. Omdat we zo verschillend zijn heb ik vaak ook niet zo'n behoefte om echt dingen met haar te gaan doen. Maar als ik een probleem heb weet ik wel dat ik altijd bij haar terecht kan. Met mijn zus, die ook al wat ouder is, heb ik wel meer een vriendinnenrelatie.

 • 6 jaar geleden Smilee☮

  Als ik wat geheims deel met mijn moeder, weet mijn vader het 10 seconden later... Wraagh!?!

 • 6 jaar geleden Ilsee

  Een tip als je het niet goed met je vader kunt vinden: praat ook met je vader over bepaalde dingen en deel ook je verdriet met hem. Vooral meisjes vinden dit moeilijk, maar voor wat hoort wat!

  Kusje, en heel veel succes girls!

 • 6 jaar geleden Soepstengel

  Ik kan het ook niet goed vinden met mijn moeder....

 • 6 jaar geleden Mariatje

  Nou ik heb geen vader meer hij heeft zelfdoding gedaan

  En hierdoor ben ik juist heel goed bevriend met mijn mam en mijn zus

  Ik kan allen geen ander mensen vertrouwen

  Ik heb het gevoel of die me altijd veranden op elke manier die er is

 • 6 jaar geleden LoveLoveLove

  ik heb dat juist met me vader

 • 6 jaar geleden How I Live Now

  Ik kan het juist echt niet met mijn vader vinden...

 • 6 jaar geleden Rani

  Ik heb hetzelfde meegemaakt, @Cheshire Cat Het klinkt nu misschien heel moeilijk, maar je komt er heus wel doorheen!

 • 6 jaar geleden PointlessM

  @Cheshire Cat vanaf je 12e kun je kiezen bij wie je wilt wonen, dus wettelijk zou jij alléén bij je vader kunnen wonen. Maar wil je dat echt?? Ik zou het afwachten

 • 6 jaar geleden Lancelot

  Ik kan het ook niet zo goed met mijn moeder vinden, ik lijk op mijn vader. En mijn vader is gescheiden van mijn moeder omdat deze bepaalde karakterpunten heeft waar hij niet zo van hield. Ik heb nou dus precies hetzelfde maar een 15 jarige kan niet zomaar het huis uit...

 1. 1