Zo maak je de mooiste foto's met je iPhone

Lifestyle door Redactie

Voor de perfecte foto hebben we helemaal geen dure nieuwe camera meer nodig. Je iPhone of andere smartphone zijn ideaal voor het maken van een mooi plaatje. En zeker met de hulp van veel applicaties zien je foto's er nét even wat specialer uit. Vind je het nog lastig om een goede foto te maken? Lees dan snel verder voor verschillende tips & tricks.

foto's maken3

Tip 1
Je hebt vast wel een favoriete app waarmee je foto's maakt. Het is handig als je deze app op duim afstand op je hoofdscherm hebt staan. Gebeurt er iets bijzonders en wil je een foto maken? Zo heb je de app snel bij de hand.

Tip 2
Zijn je foto's vaak nog wat onscherp? Dit kan alleen beter worden door veel te oefenen! Je zult zien dat het dan steeds makkelijk wordt om een foto met één hand te maken.

foto's maken

Tip 3
Speel met licht en compositie op je beeldscherm. Zo kun je mooi diepte creëren door bijvoorbeeld die ene tak van de boom wel of niet te fotograferen of juist wel of niet scherp te stellen.

Tip 4
Het kan voorkomen dat je een mooie foto hebt gemaakt, maar dat je bij thuiskomst ziet dat hij mislukt is. Verwijder hem dan niet. Applicaties zijn een wondermiddel om je mislukte foto op te pimpen.

foto;s maken4

Tip 5
Waarom zou je het bij één app houden om je foto's te bewerken? Gebruik verschillende applicaties bij één foto en ontwikkel zo je eigen stijl.

Tip 6
Zet regelmatig je foto's op de computer. Zonde als je al je foto's verliest omdat je telefoon ermee ophoudt. Het up-to-date houden van je apps is ook heel handig. Zo heb je altijd de nieuwste versie met de beste mogelijkheden.

foto's maken6

Tip 7
Maak jij je foto's met de hoogste beeldresolutie? Om dat te checken ga je naar 'settings' van je applicatie en daar kan je het instellen. Zo weet je zeker dat je heldere foto's maakt.

Tip 8
Last but not least: zorg dat je een oplader bij de hand hebt. Foto's maken en bewerken in verschillende apps zorgt ervoor dat je telefoon snel leegloopt.

foto's maken7

Applicaties zijn een heel handige tool om je foto's te bewerken en om ervoor te zorgen dat ze er nét even wat specialer uitzien. Een aantal leuke apps zijn:

◊ Instragram (gratis)
◊ Hipstamatic (€1,79)
◊ Incredibooth (€0,89)
◊ Perfect Photo (gratis)
◊ Oldbooth (gratis)
◊ Adobe Photoshop Express (gratis)
◊ Frametastic (gratis)
◊ Picfx (€1,79)
◊ Pixlr-o-matic (gratis)
◊ Labelbox (gratis)

Wat doe jij om mooie foto's met je telefoon te maken?

Bron: geeksugar.com
Bron beeld: wehearit.com

Door: Quirine