Lifestyle

What to do als het misgaat tijdens uitgaan?

59

Een avondje stappen vinden we hartstikke leuk. Lekker dansen op de muziek, de perfecte manier om het weekend in te luiden! Sommige ouders maken zich een beetje zorgen als jij uitgaat. Op zich niet onterecht, want soms kun je in lastige situaties belanden. Daarom maakt Girlscene een EHBU: Eerste Hulp Bij Uitgaan. Wat doe je bijvoorbeeld als jongens je steeds lastig vallen? 

What to do als je vriend(in) te veel gedronken heeft? 
Bij uitgaan krijg je ook te maken met alcohol. Het kan zorgen voor leuke avonden, maar het kan ook misgaan. Als je te veel drinkt, dan kan het erg gevaarlijk zijn. Het kan voorkomen dat jouw vriend of vriendin te veel heeft gedronken. Iemand hoeft niet per se buiten bewustzijn te zijn of te kotsen om hulp nodig te hebben. De volgende symptomen zijn ook zorgelijk:
- Niet meer op zijn/haar eigen benen kunnen staan
- Niet meer goed kunnen praten
- Kortademigheid
- Een abnormale lichaamstemperatuur (te heet of te koud) 
Als jouw vriend(in) een of meerdere van deze symptomen heeft, dan kan het verstandig zijn om medische hulp in te schakelen. Als je denkt dat het niet nodig is dan kun je het volgende doen. 

1. Laat je vriendin niet nog meer drinken
2. Zoek een rustige plek en zoek een zitplek voor je vriendin (vooral als ze niet meer kan lopen is dit een goed)
3. Zorg dat je vriendin warm blijft. Alcohol kan de lichaamstemperatuur verlagen, ook al heeft degene het heet. 
4. Bied je vriendin wat te eten of te drinken aan. 
5. Als je vriendin wil liggen, let er dan op dat ze op haar zij ligt of plaats iets onder haar nek zodat ze goed kan ademen.
6. Let op de ademhaling van je vriendin als ze gaat slapen. Als haar ademhaling abnormaal is, dan is het aan te raden om hulp in te schakelen. 

Algemene 'regels' 
#1: Laat je vriendin niet alleen.
#2: Zorg ervoor dat je vriendin veilig thuis komt. 
#3: Blijf rustig. We snappen dat het een enge situatie is, maar jouw paniek zal je overdragen op je vriendin en dan wordt het nog erger. 

uitgaan

What to do als jongens je lastig vallen? 
Van tevoren kun je ook al dingen doen om agressieve situaties te vermijden. Spreek met je vrienden af dat jullie op elkaar letten en dat jullie elkaar niet alleen laten. Verder is het niet aan te raden om met iemand mee te gaan die je nog maar net hebt ontmoet. 

Als jongens je toch lastig vallen tegen jouw wil in, blijf dan rustig. Dat is best moeilijk, want het kan beangstigend zijn. Maar als ze zien dat je bang bent, dan zullen ze je sneller blijven lastig vallen. Vraag ze dan of ze je met rust willen laten. Doen ze dit niet? Loop dan weg. Als ze achter je aan komen dan kun je een omstander om hulp vragen, of je kunt het aan de beveiliging of de barman melden. Zij weten wat ze met dit soort gevallen moeten doen en zullen je helpen. 

What to do als je je vrienden kwijt bent?
Oeps! Je bent per ongeluk je vrienden kwijtgeraakt.  Kan gebeuren. De eerste stap is om ze te bellen. Maar de kans is groot dat ze niet opnemen of dat jullie elkaar niet kunnen verstaan. Daarom is het verstandig om ook een berichtje te sturen. Het liefst een sms, want het bereik tijdens uitgaan is niet altijd even goed. Vraag daarin waar ze zijn en zeg de locatie waar jij nu bent. Blijf dan ook op die plaats staan. Een goede plaats is de wc. Mochten ze de sms niet snel lezen, dan moeten ze heus wel een keertje naar de wc. Op die manier heb je dus twee kansen om ze weer te vinden.

Sowieso is het handig om van tevoren wat afspraken te maken met je vrienden. Spreek af dat jullie bij elkaar blijven of dat het in ieder geval duidelijk gezegd wordt waar iemand (of bij voorkeur meerdere personen) naartoe gaat. Spreek ook af dat jullie je telefoon meenemen en dat jullie er regelmatig op kijken. Daarnaast is het handig om een plek af te spreken waar jullie elkaar kunnen vinden als jullie elkaar kwijt zijn. Wel zo handig, en het bespaart veel stress als jullie elkaar daadwerkelijk kwijt zijn. 

party

What to do als je bent bestolen? 
Je bent een avondje stappen en opeens merk je dat je spullen weg zijn. Help! Allereerst moet je zeker weten dat je bent beroofd en je je spullen niet per ongeluk ergens hebt laten liggen. Vraag aan de beveiliging, het barpersoneel en de toiletdames of ze gevonden voorwerpen hebben. Zo niet, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen. 

Als je zeker weet dat je bent beroofd (misschien was het zelfs een heel 'gevecht') dan moet je aangifte doen. Denk niet dat het toch niet uitmaakt, want het is wel degelijk belangrijk. Blokkeer ook je pasjes en bel je verzekering dat je bent beroofd. Is je telefoon ook gestolen? Blokkeer je nummer. Als het dus een 'gevecht' was, ga dan langs de huisarts om je letsel te laten nakijken. 

Heb jij een iPhone? Dan is het handig om de app 'Find my iPhone' te installeren. De app laat je zien wat de locatie van jouw iPhone is. Zo kun je hem het makkelijkst traceren. 

Meer informatie? Kijk dan even hier

uitgaan
 

Heb jij nog tips voor als het misgaat tijdens uitgaan?

Bedankt voor de tip, Elise!

 

LOVE dit artikel
36 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

59 reacties

 • 5 jaar geleden Saar

  Handig

 • 5 jaar geleden Josefien-girlpower

  1.ja blijf kalm als je vriendin bewusteloos raakt of flauw valt.

  2.als je vriendin moet kotsen haal een teil en blijf rustig.

  3. als je denkt dat ze doodgaat blijf dan nog steeds rustig ( is overdereven hoor)))

 • 5 jaar geleden Josefien-girlpower

  wow ik wil niet het zelfde meemaken als ilove zayn malik

 • 5 jaar geleden miss kletskous

  whahhaha.q

 • 5 jaar geleden ilove Zayn Malik

  ik zat eens in de bios naar woverine te kijken .

  toen de film klaar was was al mijn geld weg!

  en wie heeft het gedaan: mijn vriendje!

  ik heb het gelijk uit gemaakt want met zo'n vriendje willen jullie vast ook niet verder.

  en het ergste was: hij gaf mijn geld niet terug!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  dus heb ik de politie gebelt.

  maar die kregen mijn vriend ook niet te pakken!11

 • 5 jaar geleden avalon

  Ik ga nog niet op stap ......vind het eng klinken allemaal .....help ik ben een watje hahaha vind voorlopig de buurtkroeg met darten enzo nog leuk genoeg en mijn vriendinnen gelukkig ook. Alcohol drinken wij niet. En met 12 al dronken? ?? Doe ff normaal

 • 5 jaar geleden Ester

  @ mimi: Mee eens haha

  Vooral het 'schakel medische hulp in bij een of meer van deze symptomen' vrij overdreven. Maar wellicht een fijn artikel voor mensen die nog nooit gedronken hebben en zo een beetje kunnen lezen wat hun te wachten staat maar neem alles met een korreltje zout

 • 5 jaar geleden little smiler

  goeie blog alleen jammer dat je zinloos geweld niet erin verwerkt heb. Ik heb het zelf gehad. ik zelf kwam terug van de bios maar 2 dronken meiden kwamen van een cafe en vielen me aan blij dat ik me kon verdedigen en dat de politie toevalig langs kwam. Ik moest wel naar t ziekenhuis heb een litteken doordat ik met een lege fles wodka ben geslagen

 • 5 jaar geleden Virginia van Sikkelerus

  HAHAHAHAH beliebertje, aandachtzoekster, dronke en 12 jaar

 • 6 jaar geleden Nine

  Hee wedden dat dat van die @beliebeertje niet eens waar is dat dat kind alleen maar aandacht nodig heeft en het nu ook nog eens krijgt haha best wel lachen dat sommige mensen zulke dingen zeggen omdat ze aandacht nodig hebben

 • 6 jaar geleden Manonalicious

  jeetje nou dit gebeurt nooit als ik uitga hoor.. het hangt er ook vanaf waar je heengaat natuurlijk

 • 6 jaar geleden Httpx.Mary

  Omfg dit is wel een beetje TE erg hoowr. Who cares als je dronken wordt?!

 • 6 jaar geleden Be a Girl

  @Beliebertje jezus jij spoort niet man je bent twaalf! ga pas drinken als je het kan na vertellen pffff

 • 6 jaar geleden Janineeexx

  Achja, dit hoort er ook bij^ k ga der lekker niet mee stoppen, veels te leuk voor

 • 6 jaar geleden escape to happiness

  pasjes en gsm neem ik niet mee , zo vermijd je die dingen en kan je lekker los gaan !

  en laat je vriendin tog doen , daar ga je tog niet vn paniekeren ! houw haar gewoon int oog zodat je haar niet kwijtgeraakt ! wat is fuiven als je niet mag drinken ofzuu ?!

 • 6 jaar geleden Richelle

  Ik denk niet dat ik ooit ga drinken, ik vind het niet echt bepaalt interessant .

  @Beliebertje wat doe als kind van twaalf met alcohol op school? ;O

 • 6 jaar geleden ara

  anti-alcohol geworden, maakt enkel alles kapot mee, veel meer dan je lief is

 • 6 jaar geleden xXMainiacxX

  ik ben zelf zwaar tegen alcohol omdat het je helemaal kapot maakt en het is gewoon niet goed en trouwens wat heeft het van zin om je helemaal vol te zuipen daar schiet je toch niks mee op of wel dan? nou ik vind van niet!

 • 6 jaar geleden MichelleRStreet

  @Beliebertjee wtf dat doe je toch niet ben je niet goed in je hoofd ofzo

 • 6 jaar geleden _LIN

  @Beliebertjee Voel je stoer, kind.

 • 6 jaar geleden Floor

  @Beliebertjee omg laat je nakijken ofzo

 • 6 jaar geleden Karlijn

  Misschien nog een handige tip voor als je dronken bent.

  Alcohol onttrekt vocht dus.

  Een boterham met spek eten, het zout houd vocht vast en veel drinken.

 • 6 jaar geleden Kirsten

  Zelf je eigen drinken kopen. Als iemand anders dat voor je wil doen (en je vertrouwt diegene niet 100%), ga dan met hem/haar mee. Moest ik altijd van mijn moeder aanhoren :P maar zit zeker wat in.

 • 6 jaar geleden Anna Candice Rain

  Partner in crime meenemen. Altijd aan elkaar blijven plakken en niet met een te grote groep gaan. Neem een clutch mee ipv een grote tas of een handtas. Eet genoeg voordat je gaat drinken, en als je vriendinnetje bezopen is sleep je d'r mee naar huis. Dan ga je niet in zo'n benauwde hole nog rondchillen.

 • 6 jaar geleden Silke_x

  Het is echt een handig aritkel! Niet dat ik nu al uitga ofzo, want ik ben nog te jong en ik houd zoiezo niet van die drukke feestjes en dansen enzo, maar als ik een keer uitga over een paar jaar, is dit echt heel handig. Het is ook handig gewoon op een feestje. Bedankt xx

 • 6 jaar geleden Valentina92

  Die Find My iPhone app is heel handig. Je kan dan inloggen op een ander Apple ID om vervolgens die telefoon te vinden die aan die ID gekoppeld is.

  Ik had laatst dat ik dacht dat ik mijn iPhone kwijt was in de kroeg (Stamkroeg wat redelijk klein is) door te kijken op Find My Iphone van een vriendin zag ik dat m'n telefoon nog ergens in de kroeg was.

  Vervolgens de muziek uit laten zetten en een geluid afgespeeld (Werkt ook op stil modus) had de beste vriend van m'n vriend 'm in zn zak (zo lam als een geit natuurlijk) want hij dacht dat het de telefoon was van m'n vriend die hij op de bar had laten liggen. (was nog geen 5 min en ik stond er +/- 2 a 3 meter vanaf. hahaha)

  Voordat ik dat geluidje had af laten spelen vroeg ik meerdere keren (met de muziek zachter) of iemand een telefoon had gevonden.

  Sukkel... :p kan er achteraf gelukkig wel om lachen.

  Maar het kan idd ook via een computer. Heeeeel handig dus~!!

 • 6 jaar geleden mirtew

  hahaha super stoer joh @beliebertjee, serieus loser. -.-

 • 6 jaar geleden Nina

  samen uit samen thuis regel nummer 1 bij mij x http://nienloves.blogspot.nl

 • 6 jaar geleden lobkevermeiren

  woow en je bent pas 12 en al dronken naar school

 • 6 jaar geleden Beliebertjee

  ik denk dat ik wat fout doe ik ben 12 en ik was vandaag dronken op school :$

 • 6 jaar geleden LouderLove

  @Musicinmyheart Waar zie je staan dat je die app moet installeren nadat je telefoon gestolen is? Er staat alleen maar dat de app installeren handig is zodat je je telefoon makkelijk kan traceren.

 • 6 jaar geleden roosjelove

  ik en mijn vriendinnen drinken meestal evenveel dus wij zijn met zn alle aangeschoten ofzo. Maar ik ben iets minder snel aangeschoten en daarom kan ik opletten en ze optijd een glaasje water geven ofzo. Want mijn beste vriend kent bv geen stop, en mijn beste vriendin ookniet, laten ze nou net een koppeltje zijn.. dus ik moet wel op hun letten.. ik heb ook altijd paracetemol bij voor NA ( neit voor dan word je juist sneller dronken) te geven want daarvan kan je na een half uurtje weer iets helderder denken... ook iet szoets zoals fruitella menemen kan geen kwaad

 • 6 jaar geleden Britte

  goed artikel, zitten dingen tussen waar ik nog niet aan gedacht had.

 • 6 jaar geleden Iris

  Boterham met kaas eten!!

 • 6 jaar geleden Lizzy

  Stop je mobiel, sleutels en/of geld altijd in je BH, Je verliest ze niet

 • 6 jaar geleden Rockoholic

  Hoe kun je die app nou downloaden als je je telefoon niet bij je hebt :-$

 • 6 jaar geleden Flipflups

  @Audrina Dit artikel is inderdaad bedoeld voor jonge, 'onervaren' meiden. En trouwens, *wordt, *bent. Als je wel oud en wijs genoeg bent, weet je dit allang! (:

 • 6 jaar geleden Pivoine

  @Audrina, dit artikel is dan ook niet bedoeld voor oudere en wijzere lezers als jij, maar meiden van rond de 15/16 die net voor het eerst uitgaan en hun grenzen nog moeten ontdekken.

 • 6 jaar geleden Sab

  En iets zoet bruisend drinken, zoals cola. Goed voor de maag ;D

 • 6 jaar geleden MOU

  #1: Laat je vriendin niet alleen.

  Nou idd. Gister nog.

  En ik ga uit met een jongen en ik denk niet dat ik de enige ben. Jullie hadden beter vriend(in) kunnen schrijven in jullie artikel.

 • 6 jaar geleden Leonie

  handige tips. de bovenste zal ik nog wel nodig hebben

  vriendin van me kent gen grenzen..

 • 6 jaar geleden Roos

  Handige tips. Ik hou alleen echt niet van uitgaan.

 • 6 jaar geleden Audrina

  Haha sorry maar is dit niet beetje kansloos..

  Je weet dat je dronken word van té veel alcohol, dat is dan toch je eigen risico als je jezelf lekker lam wil zuipen? Als je wel oud en wijs genoeg ben dan wist je dit al lang al.

  Maarja, dat zijn dan mijn woorden!

 • 6 jaar geleden FD

  handige tips

 • 6 jaar geleden Suzy

  Je hebt geen app nodig voor je iphone alleen een icloud registratie. Ik had de mijne in de trein laten liggen en dankzij icloud op mijn computer heb ik hem weer. heel handig

 • 6 jaar geleden Acrylic

  Er zitten een paar spelfouten in maar dat maakt niet zoveel uit, want ik vind dit een heel goed artikel, handig!

 • 6 jaar geleden Antsje

  handig artikel!

 • 6 jaar geleden Floralscents

  handig!

 • 6 jaar geleden Bobby

  Ik snap die app alleen niet xD het klinkt alsof je je telefoon nodig hebt om je telefoon te vinden. Maar verder wel handig

 • 6 jaar geleden aaaniek

  herkenbaar haha handig artikel

 • 6 jaar geleden Pawawphi

  Haha best handig, ik ga morgen weer

 • 6 jaar geleden AMORFATI

  Goed artikel

  Zeer dronken vriendinnen zijn altijd levensgevaarlijk. Toen ik met twee vriendinnen uitging was een van hen ontzettend dronken geworden en toen was er een jongen die daar misbruik van wilde maken. Net toen ze de club met hem wilde verlaten moesten wij erachteraan om haar terug te halen..

 • 6 jaar geleden Tinkerbell

  @vanessa dan kan je met je account op een ander apple apperaat inloggen en dan zie je waar hij is

 • 6 jaar geleden Wonderwall

  Wat een goed artikel! Erg goed dat er zoiets geplaatst wordt! Compliment aan Girlscene.

 • 6 jaar geleden Alabama

  Goed artikel!

 • 6 jaar geleden Iris

  vanessa, als het goed is kan je dan via internet je mobiel opzoeken heb ik gehoord

 • 6 jaar geleden Living

  Okee, maar als je die app 'Find my Iphone 'op je Iphone installeerd en je Iphone wordt gestolen dan heb je hier toch niks aan , of zie ik dat verkeerd ?

 • 6 jaar geleden Kelly

  Onmiddelijk die app instaleren!

 • 6 jaar geleden feeelicia

  Haha, bijna alles van dit is zo herkenbaar

 1. 1