Good to know! Dit zijn de vijf goedkoopste vakantiebestemmingen van Europa

Travel door mischa
1 van 5

We weten allemaal dat vakanties niet bepaald goedkoop zijn. En het is toch altijd vervelend als je met een lege portemonnee thuiskomt. Waar heb je al je geld aan uitgegeven dan? Dure restaurantjes, de minibar die toch niet gratis was en de taxichauffeur die nog al een duur tarief had.  Gelukkig hebben wij de oplossing.

Dit zijn de vijf goedkoopste vakantiebestemmingen in Europa!

Tijdens je vakantie wil je natuurlijk altijd lekker genieten, maar als je thuis bent is je portemonnee toch wel een stuk lichter. Daarom hebben wij een aantal goedkope vakantiebestemmingen op een rijtje gezet. 

Lees ook: Zoveel vakantiedagen moet je minimaal opnemen om goed uit te kunnen rusten

Onderzoek Europese landen

Eurostat heeft een onderzoek gedaan naar verschillende Europese landen. Ze keken daarbij naar de gemiddelde prijzen van meer dan 2.400 consumentengoederen, restaurants, transport en hotels. Elk land kreeg na dit onderzoek een indexcijfer. Alle landen die een indexcijfer boven de 100 hebben zijn duurder dan gemiddeld en de landen onder de 100 zijn goedkoper.  

Lees ook: Handig! Met dit trucje ligt jouw koffer altijd als eerste op de bagageband

5. Roemenië (54)

Naast de vele wintersportmogelijkheden, heeft Roemenië ook strandvakantiemogelijkheden. Zo is de Roemeense kust aan de Zwarte Zee een goede zonvakantiebestemming. Je vindt hier mooie stranden en de temperatuur van het water is in de zomer erg aangenaam.


unsplash