How to handle dik haar

Beauty door Redactie

Daar loop jij dan, met je dikke bos krullen in de wind. Andere meiden zijn jaloers op jouw lokken en kijken dan ook maar al te graag naar jouw haardos. Ja, want als je mooie dikke haar goed zit, dan zit het ook echt goed! Helaas is je dikke haar moeilijk te 'temmen' en werken je lokken niet vaak mee. Je bad hairday is dan ook echt kapsel-föhn-ontploft. Zucht, herken jij dit?

Dik haar kan een zegen zijn, maar ook een vloek. Als je haar niet mee wil werken, werkt het dan daadwerkelijk echt niet mee! Gelukkig zijn er genoeg oplossingen en middeltjes om jouw lokken beter onder controle te krijgen.

how to handle dik haar

Uitdunnen
Mocht je echt ontzettend veel haar hebben en wil je graag wat minder, dan kun je jouw lokken laten uitdunnen. Kappers hebben namelijk een speciale schaar waarmee ze jouw haar kunnen uitdunnen, heel onopvallend. Let wel op, hiervan kan het haar gaan pluizen. Heb jij dus al behoorlijk pluizig haar van jezelf? Dan kun je dit beter niet doen.

De nodige verzorging
Dik haar heeft regelmatig verzorging van je kapper nodig en het is dan ook belangrijk dat jij sneller naar de kapper gaat dan iemand met dun haar. Dit is omdat gespleten haarpunten jouw volle dos haar nog onhandelbaarder maken. Die gespleten puntjes zorgen voor een nog dikkere bos en zorgen ervoor dat het moeilijker in model komt. Laat dus om de paar weken je puntjes bijknippen en gebruik tussendoor tijdens het wassen een speciaal masker.

how to handle dik haar

DIY: Masker tegen gespleten haarpunten!
Zo'n masker is gelukkig heel makkelijk zelf te maken met een aantal producten die je waarschijnlijk toch al in huis hebt, handig!

Wat heb je nodig?
- één eierdooier
- één theelepel olijfolie
- één theelepel honing
- één theelepel hennapoeder (dit kun je halen in kapperszaken bij jou in de buurt)
Meng dit tot een glad geheel en masseer het lichtjes in het haar. Laat het een uurtje intrekken en spoel het daarna grondig uit. Gebruik dit masker een keer per week voor en gezonder en glanzendere dos haar!

Ga voor een kapsel met laagjes!
Bij dik haar past een kapsel met laagjes het beste. Het zorgt ervoor dat jij wat gewicht van je lokken verliest en laat juist de volume dicht bij je hoofd zitten. Je onderste lokken zijn juist een stuk minder vol en daarom ook makkelijker in model te brengen. Gelukkig is er ook een hoop af te wisselen met kapsel met laagjes. Ga je bijvoorbeeld voor een kapsel met veel kleine laagjes, of juist minder laagjes, maar dan wel wat grotere.

how to handle dik haar

Knip een pony
Heb jij lef? Knip dan een pony. Dit zorgt dat jij een aantal van je lange lokken verliest, en dus ook wat gewicht, en zorgt voor volume boven op je hoofd. Een dikke pony staat ontzettend mooi en geeft jou een compleet andere look.

how to handle dik haar

Knip het kort
Over nog meer lef gesproken, knip je haar kort. Laat jouw dikke lokken mooi langs je gezicht vallen met een kort, pittig en uitgedund kapsel. Zou jij dit heel graag willen doen en heb je op dit moment lang haar? Denk er dan over om jouw haar te schenken aan een goed doel. Jouw lange lokken, die jij niet meer wil, schenken aan goed doel. Neem eens een kijkje bij Stichting Haarwensen. Dat is pas een mooie gedachte :-)

how to handle dik haar

De nodige producten
Het is belangrijk dat jij producten koopt die goed aansluiten bij je haar. Als je bijvoorbeeld veel last hebt van pluizig haar door je volle bos lokken, ga dan voor producten die zich richten op pluizig haar. Denk bijvoorbeeld aan de perfecte krul lijn van Andrelon. Deze lijn zorgt voor een verzorgde bos krullen zonder pluis. Ook als je geen krullen hebt helpt dit middel tegen pluizig haar. Je kunt na het wassen je haar ook nog een beetje inmasseren met conditioner, dit helpt ook tegen het pluizen.

Stijl jij je haar vaak? Ga dan voor een gladmakend serum. Als je dit product gebruikt laat het je haar niet alleen glanzen en is het makkelijker te stijlen, maar het oogt ook minder vol.

how to handle dik haar

Draag je haar wat vaker 'op'
Het voordeel van jouw mooie dikke haar is dat je genoeg haar hebt om het mooi op te steken of te vlechten. Voor jou geen dun vlechtje naast je schouder, maar een brede mooie volle vlecht. Probeer eens wat nieuws en vlecht het in. Kijk even op Girlscene's 'De hippe vissengraatvlecht' artikel om je haar heel makkelijk en leuk in te vlechten! Zo kun je ook nog een kijkje nemen in het artikel 'DIY zomerse vlechten'. Het is dan geen zomer meer, maar deze vlechten blijven leuk ;-)

how to handle dik haar

Heb jij nog tips voor een dikke haardos?

Bron: Schwarzkopf.nl, firanet.nl, kapsels.net, beautybandit.nl & gespletenhaarpunten.nl
Bron beeld: Weheartit & Andrelon

Door: Jitske