Food

Yum, dit zijn de 4 lekkerste recepten met avocado

De avocado heeft al een tijdje helemaal z’n comeback gemaakt in Nederland. Iedereen is dol op de groente en je kunt er heel veel lekkere dingen mee maken. Guacamole bijvoorbeeld, of wat dacht je van een lekker toast. Ben jij benieuwd wat je nog meer kunt maken met de avocado?

Healthy

De avocado is op zichzelf al heel goed voor je lichaam. Het zit namelijk vol met vitaminen en mineralen. Ook verkleint het de kans op hart- en vaatziekten en het helpt zelfs tegen veroudering! Avocado is dus de ideale groente en hieronder delen we graag de lekkerste recepten met jullie.

Avocado toast

Misschien wel één van de meest populaire recepten met deze groente: de toast. Je vind deze in bijna elk eetcafé, maar hij is ook super easy om zelf te maken: Rooster twee sneetjes brood en prak ondertussen de twee avocado’s fijn. Snijd tomaatjes in kleine stukjes en verdeel deze door het prakje. Verdeel dit vervolgens over de toast. Top het af met wat peper en zout voor de smaak en eventueel wat knoflook en chilivlokken. Eet smakelijk!

Avocado-mangomousse

Dit is echt een heel lekker recept en wederom heel makkelijk om te maken. Je hebt hievoor nodig:

Een avocado, een mango, een blik gecondenseerde melk, 250 gram crème fraîche en citroensap.

Snijd de avocado door de helft en blend één helft in de blender. Doe hierbij één helft van de mango en blend deze mee. Als alles goed geblend is, voeg je de crème fraîche, de gecondenseerde melk en het citroensap toe. Meng dit goed door elkaar. Serveer over meerdere glazen en klaar ben je!

Guacamole

Dit is er eentje die zeker niet kan ontbreken in dit lijstje. Hier vind je het beste recept voor de lekkerste guacamole.

Benodigdheden:

Twee rijpe avocado’s, een kwart rode ui, sap van een halve citroen, zeezout en een fijn gesneden rode peper.

Schil de avocado’s en verwijder de pit. Doe de avocado’s in een kom en voeg de ui en peper toe. Prak het goed door elkaar en voeg de citroensap toe. Prak het vervolgens opnieuw totdat alles goed door elkaar zit. Tip: serveer het met tortilla chips!

Pita met avocado en kip

Nog een ideetje nodig voor het avondeten? Probeer dit heerlijke recept met pita eens!

Wat heb je hier voor nodig?

Vier pitabroodjes, twee kipfilets, een avocado, ijsbergsla, komkommer en knoflooksaus.

Om te beginnen grill je de pitabroodjes in de oven. Ondertussen snijd je de kipfilets in rechthoekige stukjes en bak deze in de pan. Snijd vervolgens de avocado’s in stukjes. Als de pita’s klaar zijn stop je de kip en avocado erin. Top het af met ijsbergsla, komkommer en knoflooksaus. Delicious!

 

Must reads 👀