Food

Idee voor het ontbijt van morgen: groene asperges met ham en ei

Het weekend is begonnen en jij kan je weer helemaal uitleven in de keuken! Een gebakken eitje is lekker, maar niet speciaal. Mocht je zin hebben in een luxer ontbijtje is het volgende recept wellicht iets voor jou!

Groene asperges met ham en ei

Dit klinkt je vast wel goed in de oren. Dit ontbijtje is hartstikke lekker en het vult ook nog eens, zodat je voor de hele dag energie hebt. Lees hier hoe je het maakt.

Ingrediënten

  • 2 verse eieren 
  • 10 groene asperges
  • 30 g serrano ham
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook

Lekker voor erbij:

  • 2 sneetjes geroosterd brood 
  • Parmezaanse kaas

Hoe maak je het

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Pers de knoflook met een knoflookpers en gooi het in de pan. Snijd de citroen door midden en pers het citroen sap van één helft uit boven de pan. Rasp vervolgens de schil van de citroen en voeg dat ook toe aan de olijfolie in de pan. Bak de asperges in de pan tot ze een beetje zacht zijn. Pak ondertussen twee borden. Verdeel vervolgens de asperges over de borden, ongeveer vijf asperges per bord. Pak twee plakken serranoham per persoon en leg die mooi over de asperges heen. Pocheer de eieren. Leg deze vervolgens op de serranoham. Maak het af met wat geraspte Parmezaanse kaas. Serveer wat geroosterd brood erbij. Heerlijk!

Eet smakelijk!