Dit zijn negen reizen voor de negen levensfasen die je echt moet maken

Travel door Kayleigh

In je jonge jeugd met je ouders kamperen in Frankrijk, later met je vriendinnen naar Chersonissos en niet te vergeten de honeymoon die je maakte toen je in het huwelijksbootje stapte. Alle reizen die je in je leven maakt corresponderen met de levensfase waarin je op dat moment zit...

Dit zijn de negen reizen die je moet maken voor de negen levensfasen

Grote kans dat jij nooit bedacht hebt wanneer je er even lekker tussen uit gaat, dit bij een bepaalde levensfase hoort. En dat is ook niet zo gek, maar blijkbaar is dit wel echt zo. Lees snel verder, want zo kom jij erachter welke vakantie bij welke fase hoort!

1. De vrijwilligersreis

Bedenk wat jij tijdens jouw vrijwilligersreis graag zou willen doen en welk land jij echt nog een keer van dichtbij zou willen zien; want de keuze is reuze. Door vrijwilligerswerk te doen help je namelijk niet alleen anderen, maar leer je ook nog heel veel over jezelf, waardoor je als mens echt groeit. Zou jij ook ooit nog een keer vrijwilligerswerk willen doen? 

2. Backpackreis naar Thailand 

Een backpackreis door Thailand is perfect als je in een overbruggingsfase zit, en hierbij kan je denken aan een overgang van verschillende opleidingen, als je op het moment in between jobs zit of als je net een mega intense relatiebreuk hebt meegemaakt waar je echt even boven op moet komen. Kortom; backpacken is dé manier om weer even tot jezelf te kunnen komen, de wereld te ontdekken en nieuwe vrienden van over de hele wereld te maken. Mocht je nog twijfelen over de bestemming van jouw backpackreis? Dan is Azië echt iets om te overwegen, Azië is namelijk goedkoop, de natuur is prachtig en de Aziaten staan bekend om hun vriendelijkheid!   

3. De reis met je ouders

Nog een keertje met je ouders en opa en oma op vakantie. Een familievakantie kan nog best lastig zijn qua organisatie, planning en een bestemming vinden die iedereen leuk vindt. Wij raden Zuid-Frankrijk echt aan voor een familievakantie, tijdens zo'n vakantie kan iedereen namelijk doen waar hij of zij gelukkig van wordt. De kinderen kunnen zwemmen, opa en oma kunnen luieren in een stoel en paps en mams kunnen heerlijk even bijtanken op het strand. Daarnaast maakt kamperen de mens ook een stuk gelukkiger, dus genoeg reden om aankomende zomer met de hele familie naar Frankrijk af te reizen.  

4. Een reis in het teken van lekker eten 

Een reis maken die in het teken staat van lekker eten is natuurlijk altijd leuk. Voor zo'n vakantie raden wij Vietnam echt aan, dit land biedt namelijk een culinair avontuur en heerlijk streetfood. Dat wordt dus de hele week eten en genieten van het heerlijke weer dat Vietnam te bieden heeft, right? 

 

5. De meest luxe reis van je leven

Misschien is het na jaren hard sparen wel de hoogste tijd voor jou en je lover dat jullie een keer de meest luxe reis van je leven gaan maken. Of heb jij eindelijk loonsverhoging gekregen en is zo'n vakantie een mooi uitje om dit te vieren? Het leven draait niet alleen maar om werken, werken, werken. Nee, soms mag je jezelf ook wel eens verwennen met een luxe vakantie die je hoogstwaarschijnlijk maar één keer mee zal maken. Hierbij kun je denken aan een safari in Afrika met alles erop en eraan of een weekje vertoeven op de Malediven. Kortom; het kan niet gek genoeg!   

6. De wandelvakantie

Even aan dat drukke leven in de stad ontsnappen, en echt even back to basics in de natuur. Het is de hoogste tijd voor een heerlijke wandelreis, want tijdens zo'n wandeltocht kom je echt even lekker tot rust en heb je genoeg tijd om alles van de laatste tijd te relativeren. Van de Belgische Ardennen dichtbij huis tot de adembenemende natuur in Noord-Amerika. De keuze is reuze!    

7. De vriendinnenvakantie

Herinneringen ophalen, lachen en alleen maar gezelligheid; dat is waar een vriendinnenvakantie om draait. Tijdens zo'n vakantie kun je kiezen voor een eiland als Curaçao, maar als je het ietsje dichterbij wil zoeken kunnen jullie ook gezellig samen naar Kreta. Hier kunnen jullie uitgaan, op het strand liggen en vooral de vriendschap vieren. En dat is toch wat je wil?

8. Even lekker alleen op vakantie

Tijd voor jezelf; daar kom je eigenlijk nooit echt aan toe en er zal een keer een moment in je leven komen waarin me-time steeds belangrijker voor je zal worden. Even alleen zijn, waarbij je geen rekening met anderen hoeft te houden klinkt ontzettend fijn. Plan zo'n me-time vakantie, als het je echt even te druk wordt op het werk, je een stukgelopen relatie hebt of als je merkt dat het echt even niet zo lekker met je gaat. Wedden dat je helemaal tot rust komt tijdens een bezoekje aan India?

9. De huwelijksreis

Als laatste komt natuurlijk de huwelijksreis: plan een bestemming die voor jullie beiden bijzonder is en ook al blijf je lekker in Nederland dan zal dit even goed romantisch worden. Want jullie hebben elkaar! Maar mocht je nou echt even weg willen gaan? Dan zijn de Griekse Eilanden altijd een goed idee. De romantische vibes, de zee, het lekkere eten en zongebruind terug komen. Fijner kan bijna niet! Oh ja; mocht je nou nog niet getrouwd zijn, maar wel een baby on the way hebben, dan is een babymoon ook altijd een goed idee! ;)