Food

Voor altijd een antwoord op de hamvraag: welk soort brood is nou het gezondst?

Bijna iedereen eet elke dag minstens één keer per dag een boterham. De één zegt dat ze er niet echt over nadenken, maar de ander zegt dat ze eigenlijk liever geen brood eten. Dit komt omdat brood veel koolhydraten bevat, wat ervoor zorgt dat je kan aankomen als je er te veel van eet. Dus, welk brood is nou het gezondst?

Dit brood is het gezondste brood om te eten

Wit brood, bruin brood of volkoren brood, welke is nou het gezondst? De één roept bruin brood, terwijl de ander zegt dat bruin brood gewoon wit brood, maar dan met kleurstof is. Dus welk brood is nou écht het gezondst? 

 

Veel keuze

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten brood. Tijgerbrood, witbrood, maïsbrood, volkoren brood, noem maar op! Je hoeft écht geen kenner te zijn om minstens tien verschillende soorten brood op te kunnen noemen. Juist omdat er zo veel keuze is vinden veel mensen het lastig om te bepalen wat nou het gezondste brood is.  

Bruin brood

Vaak wordt bruin brood als eerste geroepen. Toch blijkt dit niet te kloppen. Hoewel bruin brood zeker een gezondere optie is dan wit brood, is dit niet de gezondste. Ja, in bruin brood zitten veel vezels en gezonde voedingsstoffen, maar er is één brood dat toch nog ietsje gezonder is! 

Volkoren brood

Ja, volkoren brood is het gezondste brood dat je kan halen! Ook weet je met volkoren brood zeker dat het altijd goed is, omdat ‘volkoren’ een beschermde naam is in Nederland. Het mag dus alleen volkoren genoemd worden als het helemaal gemaakt is van een volledige graankorrel. In de volledige graankorrel zitten de meeste vezels, vitaminen, mineralen en voedingsstoffen. Daarom is een snee volkoren brood helemaal niet slecht voor je!

Om brood gezonder (of lekkerder) te maken kan je ook eens wat variaties proberen: doe er gezonder beleg op, of bereid het op een andere manier.

Must reads 👀