Love

Dit is hoe vaak ruzie maken met je partner ‘normaal’ is

ruzie-met-partner

Aargh, daar gaan we weer. De vaatwasser is opnieuw niet ingepakt. En die sokken? Na de twintigste opmerking liggen ze nog steeds in de hoek, niet in de wasmand. Het is om gek van te worden, en laten we eerlijk zijn, een confrontatie met je partner lijkt nu onvermijdelijk. Maar hé, laten we het hebben over de grote vraag: wat is eigenlijk het 'normale' aantal ruzies per week en hoelang duren die gemiddeld? Wij gaan je alle ins en outs vertellen.

Zo vaak ruzie per week met je partner is ‘normaal’

Nou, als je jezelf afvraagt of het aantal keer dat jij en je partner per week in de clinch liggen wel binnen de perken blijft, dan ben je niet de enige. Goed nieuws, het blijkt namelijk dat een paar keer per week ruziemaken helemaal niet zo gek is. Laten we met de deur in huis vallen: er is geen magisch getal als het gaat om het ‘normale’ aantal ruzies per week. Het is niet zoals dat je precies vijf keer per week moet ruziën om een gezond paar te zijn. Er zijn genoeg lovebirds die zonder één enkele ruzie door het leven dansen. Maar volgens onderzoek is er. wel een gemiddeld aantal keer per week dat de meeste partners ruzie maken.

Volgens die nieuwsgierige wetenschappers hebben koppels gemiddeld zo’n drie keer per week een discussie. Maar voordat je denkt dat ze met borden naar elkaars hoofd smijten, laten we duidelijk zijn. Met ‘ruzies’ bedoelen we hier geen oorlogsscenario’s, maar eerder stevige discussies waarbij de emoties wel eens hoog kunnen oplopen. Het soort gedoe waarbij je je afvraagt wie er nu eigenlijk gelijk heeft over de keuze van de Netflix-serie of wie er verantwoordelijk is voor het eeuwige dopjes-op-de-tandpasta-probleem.

Hoelang ruziën de meeste stelletjes?

En misschien vraag je je wel af hoelang zo’n ruzie dan gemiddeld hoort te duren. Maak je geen zorgen, het is niet de bedoeling dat je dagenlang in een stille oorlog met je partner verkeert. Volgens datzelfde onderzoek is het heel normaal als een ruzie zo’n 2,5 uur duurt. Sommige koppels hebben snelle, felle discussies die maar een paar minuten duren, terwijl anderen misschien een paar dagen nodig hebben om bij te komen van een stevige woordenwisseling.

Dus, hoe zit het bij jullie? Zijn jullie de koning en koningin van snelle discussies, of hebben jullie een meer uitgesproken voorliefde voor marathonruzies? Hoe dan ook, onthoud dat een paar keer per week een beetje gekibbel helemaal normaal is in de wondere wereld van de liefde.

Beeld: Elite Stories