Food

Lekker slurpen: 4 heerlijke soeprecepten

Wij zweren bij soep! Het is niet alleen gezond wanneer je 'm zelf maakt, maar ook goedkoop, makkelijk en je kan het lang bewaren (mits je een vriezer hebt). Wij hebben in ieder geval vier heerlijke soeprecepten voor jou uitgezocht. Lekker slurpen girl!

Lekker slurpen: 4 heerlijke soeprecepten

Vegetarische soeprecepten

Pompoensoep 

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 2 uien 
  • 1 flespompoen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 tl paprikapoeder (evt. hot)
  • 2 tl komijn
  • 1 tl kaneel 
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1,25 liter (kraan)water

Tip! Ook lekker om te garneren met spekjes, crème fraîche of bieslook!

Bereiding:

Stap 1: Verwijder de draden en zaden van de flespompoen en snijd in blokken. Snipper daarna de uien en snijd de knoflook fijn. 

Stap 2: Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de uien. Voeg na een paar minuten de pompoen, knoflook en kruiden toe. Bak dit even mee. 

Stap 3: Voeg nu de gepelde tomaten, de bouillonblokjes en het water toe aan de pan. Laat de soep minimaal 20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer daarna de soep tot alle stukjes weg zijn. 

Stap 4: serveer de soep met eventueel crème fraîche en bieslook. Bon appetit!

Courgettesoep

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 2 el olijfolie
  • 3 courgettes
  • 1 grote ui, of 2 kleine uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1,25 liter water
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 15 g muntblaadjes
  • Zout en peper
  • 45 g geitenkaas (optioneel)

Bereiding

Stap 1: snijd de courgette en ui in stukjes en pers de knoflook.

Stap 2: fruit de uitjes in een soeppan, en gooi na een minuut de courgette en geperste knoflook erbij. Breng op smaak met een klein beetje peper en zout.  

Stap 3: voeg nu het water, de groente bouillonblokjes en de munt toe. Laat 20 minuten zachtjes koken.

Stap 4: laat de soep eventjes afkoelen, en pureer het daarna tot een soep zonder stukjes.

Stap 5 (optioneel): serveer de soep met geitenkaas en/of spekjes. De kaas zal smelten en zorgen voor een smaakexplosie. 

Aardappelsoep

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 4 plakken bacon
  • 1 ui
  • 120 ml melk
  • 1 eetlepel bloem
  • 35 gram geraspte kaas 
  • 1 á 2 teentjes knoflook
  • 2 bouillonblokjes met groente of kip smaak
  • 250 gram aardappels
  • peper en zout

Bereiding: 
Stap 1: Pak een soeppan en giet hier een beetje olijfolie in. Doe de plakken bacon in de pan en bak ze tot ze lekker knapperig zijn. Haal de bacon uit de pan zodat je ze in kleine stukjes kunt snipperen. Leg de stukjes op een stukje keukenpapier en bewaar ze voor later!

Stap 2: Snijd de ui en de knoflook in kleine stukjes en doe ze in de pan waar je net de bacon in hebt gemaakt. Voeg na een minuutje de bouillon, aardappelen en 800 ml water toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. 


Stap 3: Voeg de melk en de bloem toe aan een kleine kom. Meng het goed door elkaar en voeg toe aan de soep. Kook alles samen nog zo'n twee minuten zodat het goed is ingedikt.


Stap 4: Haal van het vuur en roer de kaas erdoor tot alles is gesmolten. Doe de baconstukjes erbij voor de garnering. Eet smakelijk!

Erwtensoep

Wat heb je nodig? (8 personen)

  • 2 middelgrote uien
  • 1 prei
  • 360 gram schouderkarbonade
  • 900 gram knolselderij
  • 180 gram wortel
  • 500 gram spliterwten
  • 2 speklapjes
  • 2 liter water
  • 7½ gram verse tijm
  • 1 gedroogde laurierblaadjes
  • 280 gram rookworst

Bereiding:

Stap 1: breng de erwten samen met de speklappen, schouderkarbonades en het water aan de kook. Laat 30 minuten op laag vuur koken. Schep het schuim van de soep af en blijf roeren (ook over de bodem schrapen).

Stap 2: was de prei en snijd in ringen. Snipper de ui, schil en snijd de knolselderij en wortel in stukjes. Pluk de tijm.

Stap 3: voeg de ui, prei, knolselderij, wortel, laurier en tijm toe aan de soep en laat het 30 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper (en zout).

Stap 4: Haal de schouderkarbonades en de speklapjes uit de pan en snijd het vlees in kleine blokjes. Snijd de rookworst in plakjes en roer deze met het vlees door de soep. Laat nogmaals de soep 15 minuten zachtjes koken. Verdeel de soep over kommen.

Welke ga jij maken? Eet smakelijk in ieder geval!

Beeld: giphy
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved