Health

Aha: Dit is waarom je altijd zo moe bent tijdens je menstruatie

De verschrikkelijkste week van de maand is aangebroken. Naast dat je vreetbuien krijgt, buikkrampen hebt en de puisten uit je hoofd schieten ben je ook steeds zonder reden heel erg moe… Waar dat nou aan ligt? Wij leggen het even aan je uit!

Moeheid tijdens menstruatie

Dit is waarom je altijd moe bent tijdens je menstruatie

Wij kunnen altijd de hele dag slapen als we ongesteld zijn, maar waarom je altijd moe bent tijdens je menstruatie heeft eigenlijk best een logische verklaring. Dat komt namelijk doordat je tijdens je menstruatie een laag gehalte aan het hormoon oestrogeen hebt. Dit hormoon zorgt normaliter voor een goed humeur. Daarnaast heb je ook een laag gehalte aan het hormoon progesteron, wat dan weer voor een goede nachtrust zorgt. Daar heb je het al! Omdat deze hormonen dus zo laag zijn ben je dus ook heel erg moe en chagrijnig tijdens je menstruatie, aha!

Wat kun je doen aan moeheid tijdens de menstruatie?

Maak je vooral niet druk, want gelukkig is er genoeg te doen aan moeheid tijdens je menstruatie. Zo heb je namelijk heel erg de neiging om je vol te proppen met chocolade en we get that, maar het is helaas wel heel erg belangrijk om gezond te eten, water te blijven drinken en minimaal acht uur per nacht te slapen. Dit vermindert je moeheid en dat maakt je toch ietsjes blijer tijdens je menstruatie, right?

Let op ladies: op deze plekken in Nederland kun je gratis maandverband halen

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved