Throwback time: deze dingen herinneren jou aan je kindertijd

Lifestyle door Noa

Volwassen zijn is fijn maar soms missen we die goede ouwe kindertijd. Daarom hebben wij een lijst gemaakt van alle dingen die ons herinneren aan onze kindertijd. Herken jij deze dingen van vroeger nog?

Deze dingen herinneren jou aan je kindertijd

Flippo's

Flippo's verzamelen was als kind een grote hobby. Je kreeg ze gratis bij een zak chips van Smiths en door middel van ruilen kon je je collectie uitbreiden. Op de flippo's werden stripfiguren en personages uit de Looney Tunes-tekenfilms afgebeeld. Voel jij je al oud?

Flippo's

Furby's

Deze lieve zachte beestjes waren toch echt wel onze beste vriend vroeger. Niet alleen is dit speelgoed mega cute en fluffy, de Furby kon ook nog eens praten! Wat de furby moet voorstellen? Een kruising tussen een hamster, kat en uil. Drie vliegen in één klap!  

Discozwemmen

'Neem je zwemspullen mee, maar we gaan niet vertellen wat we gaan doen'. Die kinderfeestjes waarbij het totaal geen verrassing was dat je ging discozwemmen. De hele dag was je druk met zwemmen, opstoppingen veroorzaken in de glijbaan, en slappe friet eten als lunch. En als kers op de taart, kreeg je aan het eind een zakje snoep mee naar huis. Hadden we nu nog maar zulke feestjes! Ideetje, maar dan met een paar flessen wijn?

Schatkistjes 

Wie bestelde nog meer altijd een schatkistje als toetje vroeger? En dan niet omdat dat ijs zo lekker was, maar wel omdat onderin een plaktattoo zat. Plakken maar!

Betty Spaghetti

Dat speelgoed de meeste nostalgie oproept is niet zo gek. We hebben uren gespendeerd met onze plastic vrienden en soms waren ze zelfs aardiger dan onze eigen klasgenoten. Wie kent er bijvoorbeeld nog Betty Spaghetti? Je kon hun outfit verwisselen en met de spaghettiharen maakte jij de hipste kapsels. 

Betty Spaghetti

Tamagotchi

Deze mini gameboy was vroeger razend populair en iedereen had een tamagotchi aan zijn sleutelbos hangen. Door middel van de drie knopjes onder het scherm kon jij jouw huisdier a.k.a tamagotchi verzorgen. Het was niet alleen leuk voor kinderen, maar ook handig voor ouders die geen zin hadden in een huisdier. 

Scoubidou

We hebben het nu niet over de hond Scooby-Doo (ook nostalgisch by the way), maar over de plastic sliertjes waar je armbandjes mee kon weven. We waren weken bezig met dat ene sieraad maken en als 'ie af was, deden we hem niet meer af tot dat het moest van mama. 

Littlest Pet Shop

Littlest Pet Shop gaan we niet gauw vergeten. Deze schattige dierenpoppetjes met wobbly hoofden waren in elke speelgoed winkel verkrijgbaar en als je een beetje je best deed kon je een hele dierenpraktijk beginnen.  

Strippenkaart

Voordat er een ov-chipkaart bestond moesten reizigers het nog doen met de good old strippenkaart. Je kreeg een stempel bij elke rit en als die vol was, moest je een nieuwe kopen. Kan jij je dit nog herinneren? 

Hyves

Tegenwoordig is er niks normaler dan Instagram en Facebook. Toch was er een website die hier mee begon: Hyves! Je kon krabbels achterlaten, foto's plaatsen en je kon de gehele website zelf stylen met kleurtjes en achtergronden. De leukste herinnering aan Hyves? Dat was toch wel echt die leuke dansende banaan emoji. 

Word lettertypes

Je moest een werkstuk maken en vaak was dat niet iets waar we veel zin in hadden. Wat er wel leuk was aan een werkstuk maken? Precies, gretig gebruik maken van Word lettertypes. Welke letterype was jou favoriet?

Ipod

Tegenwoordig is deze muziekspeler nergens meer te krijgen omdat iedereen een muziekapp heeft op zijn/haar telefoon. Maar vroeger was deze gadget razend populair. Met het ronde display kon je scrollen door alle gedownloade nummers. En natuurlijk niet te vergeten: je kon de Ipod in de leukste kleurtjes krijgen. Onze favoriet was natuurlijk roze. 

Wie heeft er op mijn hoofd gepoept?

Wie dit kinderboek kent heeft sowieso heel hard gelachen om de titel. Alle 'vieze' woorden waren leuk als kind, en dit boek van Werner Holzwarth brengt daarom het kind in ons weer naar boven. Weet jij nog wie er op het hoofd van de mol heeft gepoept?  

Van Beugelbekkie tot aan Totally Spies

Als we iets graag deden als kind was het wegdromen tijdens het kijken van kinderprogramma's. Het begon bij moffel en piertje, en later was je oud genoeg voor Beugelbekkie en Totally Spies. Bij het horen van de titelsong komen alle herinneringen van die vroege zondagochtend weer terug. Kan jij ze ook nog allemaal meezingen?

 

Lees ook:

Deze 8 situaties uit Habbo Hotel herken je van vroeger

Deze 10 dingen waren vroeger cool maar nu schamen we ons ervoor

Deze 8 dingen herken je als je vroeger op turnen zat