Food

Vastzetten in je agenda: dít is wanneer het allereerste garnaalkrokettenfestival plaatsvindt

Liefhebbers van garnalenkroketjes (of als je gewoon zin hebt in een fijn foodfestival) opgelet! Er komt een heus garnaalkrokettenfestival en de datum is dichterbij dan je denkt. Prik déze datum maar snel vast. 

Garnaalkrokettenfestival

Huh? Garnaalkrokettenfestival? Wie, wat, waar, wanneer, hoe? Grote kans dat je nog nooit van dit (het klinkt zo heerlijk) garnalenkrokettenfestival hebt gehoord. Kan kloppen, want dit jaar is dan ook het allereerste festival ervan. Hoe tof is dat? En nog beter, om erheen te gaan hoef je niet eens maandenlang te wachten. Op 17 oktober zal dit festival namelijk al plaatsvinden. We. Can’t. Wait. 

Oostende in West-Vlaanderen

Voor onze noordelijke Nederlanders is het misschien even een stukje reizen, maar alles voor de garnalenkroketten, toch? Het festival zal namelijk plaatsvinden in Oostende in West-Vlaanderen. En het is niet zomaar een festival, want tijdens deze dag zullen elf Oostendse restaurants strijden om winnaar te worden van dé ultieme garnaalkroket. 

Proeven

Wie de winnaar is, dat bepaalt de professionele jury natuurlijk. Maar, goed nieuws voor bezoekers van het festival, want je mag niet alleen al het lekkers proeven – je mag ook nog eens stemmen op de beste garnaalkroket. Dat betekent dus minimaal elf verschillende garnaalkroketjes proeven. Sign us up. 

Activiteiten

Hoe graag we het ook zouden willen, zo’n evenement bestaat dus niet alleen uit eten en stemmen op jouw favoriet. Tijdens deze dag in Oostende kun je nog veel meer doen. Zo mag je onder andere mee op een traditionele vissersboot om garnalen te vissen (cool) en kun je tijdens workshops leren om zelf garnalenkroketjes te maken. 

Voor extra details en praktische info kun je de site van het garnaalkrokettenfestival bezoeken. 

View post on Instagram
 

Bron: flair.be, favorflav.comBeeld: iStock, Instagram