Food

Yum: 3x vegan chips om thuis zelf te maken

Zelf vegan chips maken is onwijs makkelijk om te doen. En nee, dat hoeven echt niet altijd groentechips te zijn! Zo maak je vegan chips van zoete aardappel, banaan en appel.

Vegan chips #1 – Vegan chips van zoete aardappel
Lekkere en makkelijke recepten met zoete aardappel? Daar houden we van. Dat je veel met zoete aardappel kunt, wist je vast al. Je kunt er soep van maken, stoofpotjes en er bestaat zelfs gezonde kapsalon met zoete aardappel. Én ze zijn onwijs lekker als vegan chips (en eh, zoete aardappel is eigenlijk groente dus het is ook nog een beetje gezond, right?)

Dit heb je nodig
– 4 grote zoete aardappels
– 4 eetlepels olijfolie
– zout naar smaak

Zo maak je de vegan chips van zoete aardappel 
1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
2. Maak de zoete aardappel schoon en snijdt (met schil!) de zoete aardappel in hele dunne ronde plakjes. Je kunt hiervoor een normaal scherp mes gebruiken, maar ook een mandoline (een speciaal snijapparaat voor perfecte dunne plakjes). 
3. Doe de aardappelen in een grote kom. Voeg olijfolie toe en roer tot alle stukjes gelijkmatig bedekt zijn.
4. Leg de aardappelschijfjes op een met met bakpapier bedekte bakplaat. Let op: leg de plakjes niet op elkaar, anders worden ze niet crispy genoeg.
5. Bak 40-45 minuten op 120 graden. Check halverwege hoe het met je vegan chips gaat en draai de plakjes om met een spatel. 
6. Haal uit de oven en strooi wat zout over de vegan chips. Laat 10-15 minuten afkoelen tot ze knapperig zijn. En je vegan chips zijn ready to eat.

Bron recept: onegreenplanet.org

Vegan chips #2 – Vegan chips van banaan
Hou je meer van zoete vegan chips? Hebben we ook voor je! Dit recept voor vegan chips met banaan is namelijk superlekker om te maken. Oh en wist je dat je nog veel meer met banaan kunt maken? Zoals deze fluffy bananen pannenkoeken in de airfryer. En dit recept voor bananenbrood wil je ook zeker proberen. 

Dit heb je nodig
– 3 bananen
– 2 citroenen
– 1 el kokosbloesemsuiker

Zo maak je de vegan chips van banaan
1. Verwarm je oven alvast voor op 80 °C. 
2. Pak een scherp mes en snijdt de banaan voozichtig in hele dunne plakjes. Doe ze hierna in een bakje. 
3. Pers de citroenen uit en doe het citroensap over de bananen heen. Eventueel kun je de vegan chips to be nog van wat extra citroensap voorzien met een kwastje. Voeg hierna wat suiker toe, als je dat lekker vindt.
4. Leg de bananenchips op een met bakpapier beklede bakplaat of een rooster en doe 1,5 uur in de oven op 80 graden. Hou ze goed in de gaten en keer halverwege om.
5. Haal de vegan chips uit de oven en laat zo’n 10 minuten afkoelen. Een beetje geduld, maar daarna heb je hele knapperige vegan chips. Enjoy!

Bron recept: livingthegreenlife.com

vegan chips banaan

Vegan chips #3 – Vegan chips van appel
Een van de vegan chips recepten die je ook wilt proberen dit najaar is 100% deze. Deze chips van appel zijn namelijk de ultieme herfstsnack én nog lekkerder met een vleugje kaneel. Zo maak je deze vegan chips. (Oh en hier vind je nog meer recepten met appel)

Dit heb je nodig
– 2 appels (het liefst Granny Smith of Pink Lady)
– 2-3 theelepels kristalsuiker
– kaneel naar smaak

Zo maak je deze vegan chips van appel
1. Verwarm je oven voor op 100 graden.
2. Snij de appel in dunne plakjes (de schil kan eromheen blijven) en doe in een kom. Voeg hierbij de suiker en de kaneel en zorgt dat de appelstukjes goed zijn bedekt. 
3. Leg op een bakplaat of een rooster (met bakpapier) en bak twee uur op 100 graden. Draai de appel vegan chips halverwege om. 
4. Haal de vegan chips uit de oven en laat een kwartiertje afkoelen zodat ze crispy genoeg worden.

Bron recept: delish.com

 
Bron: onegreenplanet.org, livingthegreenlife.com, delish.comBeeld: iStock

Must reads 👀