Health

5x snacks die ervoor zorgen dat je 's avonds sneller in slaap valt

Een van de meest vreselijke dingen die er bestaan is in bed liggen en niet in slaap kunnen vallen. De een heeft het vaker dan de ander - en wist je dat dit heel goed zou kunnen komen door welke snacks je in de avond eet? Lees gauw verder om erachter te komen welke late night snacks je het best kunt eten om sneller in slaap te vallen.

snacks slapen

Eten voor het slapen gaan

Een heerlijke uitgebreide maaltijd naar binnen werken vlak voordat je gaat slapen is nu niet een van de verstandigste dingen om te doen. Maar met een lege maag naar bed gaan óók weer niet. Beide hebben namelijk invloed op hoe snel en hoe goed je slaapt. Eet je 's avonds nog superveel, dan is je lichaam 's nachts nog bezig met verteren en krijgt-ie geen rust. Eet je helemaal niks, dan krijg je in de nacht honger. 

Balans

Zoals bij eigenlijk alles, moet je de balans er in zien te vinden. Het is het best voor je slaapkwaliteit om ongeveer een uur voordat je gaat slapen nog een lichte snack te eten. Het is dan belangrijk om snacks te eten die ervoor zorgen dat er melatonine en serotonine vrijkomt. Dit zijn beide namelijk hormonen die invloed hebben op je nachtrust. 

Dít zijn vijf snacks die ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt. 

1. Noten of zaden

Kies bijvoorbeeld voor amandelen of pistachenoten. Dit is een snack die je vooral helpt te ontspannen in de avond. Zo ga je met lekker relaxt gevoel naar bed. 

2. Een banaan of een paar dadels

Deze twee zitten boordevol met magnesium - het stofje wat je nodig hebt om lekker te ontspannen.

3. Een kiwi

De kiwi is gewoon een hele gezonde fruitsoort en bevatten veel antioxidanten. Ook zorgen ze ervoor dat je veel serotonine binnenkrijgt.

4. Griekse yoghurt

Yoghurt bevat het stofje tryptofaan - wat ervoor zorgt dat je lichaam meer melatonine en serotonine aanmaakt. Daarnaast kan yoghurt ook voor een betere vochtbalans zorgen tijdens je slaap.

5. Volkoren cracker met beleg

Volkoren crackers zijn gezond, maar wel vullend. Daar vind je dus de balans die je nodig hebt voor je gaat slapen. 

Lees ook:
★ Oops: dit zijn vijf signalen die je lichaam geeft als je gestrest bent
★ Science says: slapen met je lover is goed voor je gezondheid

 

Bron: Jan-magazine.nl, feeling.be | Beeld: iStock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved