Beauty

Wenkbrauw serum: hoe het jou kan helpen bij het verzorgen van je wenkies

Een wenkbrauw serum klink als een wondermiddel. Je smeert het op je wenkies en tada, een volle bos haar. Helaas werkt het niet helemaal zo... Je moet je wenkbrauwen goed blijven verzorgen als je een mooie bos haar wil. Een wenkbrauw serum kan wel helpen bij de verzorging van je vriedinnen. Hoe? Dat leggen wij je uit!

Fleeky wenkies met een wenkbrauw series

Volle wenkbrauwen zijn terug van weggeweest! Modellen zoals Cara Delevingne hebben ervoor gezorgd dat een volle bos boven je ogen weer helemaal hip is. Heb jij vroeger je wenkbrauwen te veel geëpileerd? Geen stress! Als jij ze goed verzorgd dat zijn ze nog te redden. Natuurlijk worden het geen perfecte bushy brows, maar je kan wel veel volume terug krijgen. Hoe dat kan? Dat gaan wij jou haarfijn uitleggen!

Epileren

Het allerbelangrijkste is: stop met epileren! Als jij volle wenkbrauwen wil, dan moeten ze wel de kans krijgen om te groeien. Ook de haartjes die niet perfect zitten moeten terugkomen. Waarom? Omdat je wenkbrauwen een natuurlijke vorm hebben. Als jij deze vorm vroeger hebt verpest door super veel haartjes weg te halen dan moeten je wenkbrauwen hun natuurlijke vorm weer terug vinden. Dit proces moeten ze zelf doen. Het enige wat jij kan doen is je wenkies met rust laten.

via GIPHY

Wenkbrauw serum

Hebben jouw wenkbrauwen dunne haartjes en zijn ze niet heel vol, dan kan een wenkbrauw serum helpen. Maar: verwacht geen wonderen! Helaas ben jij niet geblessed met volle wenkbrauwen. Het serum haalt wel het beste uit jouw wenkbrauwen. Beschadigde haartjes worden beschermd en het stimuleert de groei van nieuwe haartjes. Op de site van HairLust worden bijvoorbeeld handige tips & tricks gegeven zodat jij het beste wenkbrauwserum ontdekt dat bij je past.

Het shapen van je wenkies

Als jouw wenkbrauwen helemaal healthy zijn is het tijd om ze te shapen. Eerder schreven we al dat je wenkbrauwen een natuurlijke vorm hebben. Houd deze vorm aan als je ze bijtekent. Hierdoor krijg je een natuurlijke look. Ook is het belangrijk om de goede kleur te kiezen. Dit doe je door naar je haarkleur te kijken. Ben jij blond? Dan is een pikzwarte wenkbrauwkleur niet voor jou gemaakt. Een bruine kleur staat jou vast veel mooier! Tip: kleur je wenkbrauwen niet in, maar teken kleine streepjes in de wenkbrauw. Zo voorkom je het 'viltstift effect'. Heb jij jouw wenkies perfect bijgetekend? Hou ze dan in shape met een goede wenkbrauwgel. Deze hoeft helemaal niet duur te zijn. Als de gel je wenkbrauwen maar op hun plek houdt!

Wenkbrauwtrends

Krijg jij geen mooie bos haar? Dat is ook helemaal niet erg! Wenkbrauwtrends veranderen met de jaren. In de jaren '90 waren dunne wenkbrauwen super hot, later werd dik in de mode en er is zelfs een tijd geweest dat gebleekte wenkbrauwen hip waren. Elke trend komt terug. Zijn dikke wenkbrauwen niet voor jou weggelegd? Dan wacht je gewoon een paar jaar. Misschien zijn jouw dunne blonde wenkbrauwen over 10 jaar wel de nieuwe trend!

Wil jij meer wenkbrauw tips? Lees dan ook:
6 wenkbrauwfouten die je beter niet kunt maken
Wenkbrauwen verven: dit wil je weten voordat je ze gaat verven

Beeld: Unsplash: Amanda Dalbjörn
LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved