Food

3x Lunchen zonder brood check hier de lekkerste recepten

Luchtijd! Dan eet jij vast een lekker broodje carpaccio, caprese of goede tosti. Het lijkt wel alsof er geen makkelijke gerechten bestaan, maar lunchen zonder brood is niet lastig! Wij hebben de lekkerste lunchrecepten zonder brood op een rijtje gezet. Welke ga jij als eerste proberen?

Lunchen zonder brood: 3 x recepten

Heb jij een dagje geen zin in brood? Probeer dan eens een van deze lekkere recepten voor lunchen zonder brood!

Lunchen zonder brood: salade

De eerste broodvervanger is een salade. Deze snelle salade met avocado en bacon is super lekker en makkelijke te maken!

Nodig:

– Bacon
– Avocado
– Sla mix
– Geitenkaas of feta
– Rode ui
– Olijfolie
– Balsamicoazijn
– Mosterd
– Peper en zout

Hoe maak je dit recept voor lunchen zonder brood?

Deze salade is super snel te maken dus hij is perfect als lunchsalade. Snijd de avocado en de geitenkaas of feta in blokjes. Daarna moet de rode ui in ringen gesneden worden. Ondertussen bak je de bacon totdat hij lekker knapperig wordt. Is de bacon klaar? Vul dan een bakje met sla mix en gooi alle ingrediënten erbij.
Als laatste moet je nog een dressing maken. Meng twee eetlepels olijfolie met een eetlepel balsamicoazijn en een eetlepel mosterd. Voeg peper en zout toe totdat jij de smaakt lekker vindt. Is de dressing te sterk? Dan kan je extra olijfolie toevoegen of een klein beetje honing om het wat zoeter te maken. Tadaa, je snelle en lekkere lunchsalade is klaar!

Lunchen zonder brood

Lunchen zonder brood: wraps

Wraps zijn ook een super lekkere vervanger voor brood. Ze zijn wat minder zwaar op je maag, maar wel nog steeds gevuld met koolhydraten. Je kan een tosti maken met wraps (quesedilla) of je eet hem koud. Probeer dit recept eens!

Nodig:

– Zalmplakken
– Roomkaas
– Bieslook
– Veldsla
– Wraps
– Citroensap

Hoe maak je het recept voor lunchen zonder brood?

Dit recept is super simpel. Besmeer de hele wrap met roomkaas. Bedek het midden van de wrap met zalm en strooi lekker veel bieslook over de zalm heen. Druppel een beetje citroensap over de zalm. Als laatste bestrooi je de wrap met veldsla en rol je hem dicht. Klaar is Kees, jouw lunchwrap is ready to go!

Lunchen zonder brood

Lunchen zonder brood: omelet

Een omeletje hoeft helemaal niet op een boterham. Je kan ook gewoon een goed gevulde omelet maken zonder brood, zoals deze!

Nodig:
– 4 Eieren
– 0,5 Paprika
– 0,25 Courgette
– 0,5 Aubergine
– 1 Tomaat
– Feta
– Een eetlepel melk
– Zout en peper

Hoe maak je het recept voor lunchen zonder brood?

Dit recept zit boordevol groenten en het vult super erg. Snijd de paprika, courgette, tomaat en de aubergine in kleine stukjes. Zet een pan met olie op het vuur en bak de groentes daarin gaar. Ondertussen kluts je de eieren in een bakje met een beetje melk erbij. Als de eieren goed door elkaar zijn geklutst giet de de helft van de eieren in een pan met olie. Zo kan je twee omeletten maken in plaats van een grote. Als het eerste omelet klaar is giet je de andere helft in de pan. Ook die bak je gaar. Zijn de omeletten klaar? Leg ze dan op een bord. Beleg ze met de gegrilde groenten en strooi wat feta, peper en zout over de gerechten heen. Voilà, jouw lunchomelet is klaar om gegeten te worden!

Lunchen zonder brood

Andere vervangers voor lunchen zonder brood

Zijn de bovenstaande recepten niets voor jou? Dan kan je altijd nog een cracker of een rijstwafel eten. Dit kan je met alles beleggen wat je normaal op een broodje doet. Ook kan je yoghurt of kwart eten met veel fruit, havermout of granola. Check ook eens deze lekkere pannekoekjes! Ben jij opzoek naar koolhydraatarme recepten? Klik dan hier!

Bron: foodquotes.nlBeeld: Unsplash: Ella Olsson, istock