Lifestyle

DIY: super easy gedraaide kaarsen maken doe je zo

Zoek je nieuwe accessoires voor op je kamer zoals kaarsen, maar wil je niet van die standaard, rechte kaarsen? Dan kun je gaan voor de gedraaide kaars. Je kan deze bestellen of ergens in een winkel kopen, maar er is ook een manier wat leuk is en wat je minder geld kost! Gedraaide kaarsen maken is namelijk helemaal niet zo moeilijk en wij leggen het je uit.

DIY gedraaide kaarsen maken

Nodig om gedraaide kaarsen te maken:
Je hebt eigenlijk maar weinig nodig, zo makkelijk is het. Het belangrijkste wat je nodig hebt zijn lange of korte kaarsen (hoe langer de kaars, hoe meer je kan draaien). Je kunt de kaarsen ook in pastelkleurtjes krijgen, dat staat natuurlijk nóg beter bij je interieur. Ook heb je iets nodig waar je de kaarsen in kan draaien met warm water. Denk hierbij aan een pan of een plastic bak. Oh ja, nog beter nieuws: het kost je ongeveer twintig minuutjes om de kaarsen te maken, dus prefect op tijd voor als je vriendinnen op bezoek komen.

Gedraaide kaarsen maken stap 1
Vul een pan of vaas met warm water. Let op, niet te heet want dan verschrompelt je kaars en dat wil je niet. Laat ze een kwartiertje liggen (voel een paar keer of ze warm genoeg zijn). Haal ze eruit als je merkt dat ze kneedbaar zijn.

Gedraaide kaarsen maken stap 2 
Leg de kaarsen op tafel en maak ze plat.

Gedraaide kaarsen maken stap 3
Nu kan je beginnen met het draaien van de kaarsen. Je kunt dit doen op de manier zoals jij wil. Wil je liever een grove draai of een fijne draai in je kaars? Maak ‘m precies zoals jij ‘m wil. Combineren is ook altijd leuk natuurlijk!

Nu heb je zelf je kaarsen gedraaid. Dat scheelt weer een tientje per kaars. ;-) Kijk hieronder het filmpje van de DIY.

Lees ook:
★ VIDEO: DIY YSL ring maken van oude lipstick
★ 7x tips om je kamer leuk in te richten met een klein budget

 
Bron: Linda Meiden | Beeld: iStock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved