Lifestyle

Op zoek naar een leuk kraamcadeautje? Met deze items zit je altijd goed!

Het krijgen van een baby is super leuk, spannend en bijzonder. Er komt een hoop bij kijken als je mama of papa wordt en één van die dingen is bijvoorbeeld de babyuitzetlijst in kaart brengen en alles in huis halen. Ken jij iemand die een kindje verwacht? Dan is het leuk om hier de aanstaande ouders bij te helpen.

Wat mij betreft zijn er drie categorieën kraamcadeaus: functionele cadeaus, unieke cadeaus én cadeaus waar de mama en papa in spe zelf iets aan hebben. Dit laatste wordt wel eens vergeten - waardoor de newborn overladen wordt met van alles en er geen aandacht is voor de ouders. Het beste kraamcadeau is wat mij betreft een combinatie van de bovengenoemde opties.

Hieronder vind je 5 tips!

1. Hydrofiele doeken

Als je nog nooit een kindje hebt gehad, kun je belang van hydrofiele doeken niet echt inschatten maar geloof mij: je gebruikt ze overal voor. Tijdens het geven van een voeding, als luchtige deken in de zomer, om een kindje te beschermen tegen de zon, tijdens het verschonen van een luier en als eerste hulpmiddel bij allerlei ongelukjes bijvoorbeeld. Hoe meer hydrofiele doeken je hebt als kersverse ouder, hoe beter. Simpel wit is altijd goed - deze kan je lekker heet wassen zonder dat de kleur of print vervaagt - maar de varianten met een lekker kleurtje of print zijn natuurlijk het leukste om te geven. 

2. Rompertjes

Iets wat je ook nooit genoeg kan hebben als er net een baby is, zijn rompertjes. Vaak worden er meerdere exemplaren per dag versleten dus een set van minstens 10 rompers in één maat is geen overbodige luxe. Naast simpele witte rompers, zijn er ook rompers die voorzien zijn van een leuk kleurtje, een mooi patroon of een opvallende tekst. Zeker in de zomermaanden zijn rompertjes veel zichtbaar (vaak dragen baby's enkel een romper met desnoods een dun broekje erover) dus als het een fraai exemplaar is, is dit wel zo leuk. 

3. Babyspeelgoed

In het begin zal een baby nog niet zoveel spelen maar hoe ouder deze wordt, hoe meer hij of zij zal willen ontdekken. Kleuren, texturen en vormen spelen hierbij een grote rol. Hoe feller de kleurtjes, hoe beter het schijnt te zijn voor de ontwikkeling van het kind maar met lekker zoet (lees: wat meer pastel) gekleurde speeltjes zit je ook gewoon goed. 

4. Gepersonaliseerde cadeaus

Wil je iets van bovenstaande items geven maar houd je van een originele twist? Dan zijn er een hoop opties om te personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een mooie hydrofiele doek of rompertje met de naam van het kindje en eventueel de geboortedatum maar ook aan een doosje waar de eerste tandjes in kunnen - zodra het kindje gaat wisselen - met een persoonlijke tekst. Er zijn genoeg leuke opties!

5. Mama of papa in de watten leggen

Mama en papa zijn is super leuk maar ook super zwaar. Vooral de eerste maanden zijn heftig. De slapeloze nachten, huiltjes waar je geen raad mee weet en de pijn in je hart die je voelt als je kindje ziek is of een prikje krijgt. Mama en papa verdienen het dus ook om in de watten gelegd te worden. Hoe je dit kan doen? Bied bijvoorbeeld een tegoedkaart aan voor drie keer oppassen, geef een massage cadeau of biedt aan om de eerste week zonder kraamhulp de avondmaaltijden te verzorgen. Wedden dat de kersverse ouders je enorm dankbaar zullen zijn?

Beeld: Photo by Minnie Zhou on Unsplash
LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved