Beauty

Zo bepaal je welk haarelastiekje het beste bij jouw haar past

Er zijn super veel verschillende soorten haarelastiekjes. Elk elastiekje is ontworpen met een eigen doel. Wij leggen alle doelen van verschillende haarelastiekjes uit zodat jij de beste kan kiezen voor jouw coupe!

Dit zijn de beste haarelastiekjes

Elk haarelastiekje is ontworpen voor een ander type haar. Je kan bijvoorbeeld niet het zelfde elastiekje gebruiken als de ene dik haar heeft en de ander dun haar. Ook zijn elastiekjes gemaakt voor verschillende haarstijlen. Een knot, vlechtjes en een staart zijn super verschillend. Daarom heb je verschillende elastiekjes nodig. Wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet!

Spiraalvormig elastiekje

Dit elastiekje is zo ontworpen dat jij geen knik in je haar krijgt. Perfect dus als je een knot of een staart wil maken. Nog een voordeel is dat er geen metaal in zit. Hierdoor beschadigd je haar minder snel. Heb jij dik haar of krullen? Dan is dit type elastiekje perfect voor jou! Als jouw haar niet veel volume heeft dan valt dit elastiekje waarschijnlijk snel uit jou coupe.

 

Scrunchie

Dit elastiekje komt uit de jaren 80', maar is tegenwoordig weer super populair! Je kan een scunchie gebruiken op elk haartype, maar het staat super mooi bij wavy haar. Dit komt omdat het elastiekje zelf ook golven heeft. Wil jij een mooie paardenstaart maken of een opvallende knot? Dan is de scrunchie what you need!

 

Stoffen elastiekje

Een stoffen elastiekje is super zacht en daarom beschadigt die je haar totaal niet. De elastiekjes geven genoeg houvast voor een staart of knot bij normaal of dun haar. Heb jij volle lokken? Dan is dit elastiekje niet voor jou gemaakt!

 

Mini elastiekjes

Mini elastiekjes zijn perfect voor haarstijlen met kleine plukken. Wil jij kleine vlechten maken? Dan zijn mini elastiekjes jouw redding! Vaak zijn ze doorzichtig of hebben ze een natuurlijke kleur. Kijk wel uit als je ze weer uit je haar haalt. Je haar komt namelijk snel vast te zitten. De elastiekjes zijn geschikt voor elke soort haar, maar als jij dik haar hebt dan kan jij kleinere plukken kwijt in de elastiekjes.

Klassiek elastiekje

Dan hebben we natuurlijk nog de het klassieke haarelastiekje. Deze is eigenlijk goed voor elk type haar. Je moet alleen letten op de dikte. Een dun klassiek elastiekje gaat nooit sterk genoeg zijn voor haar met veel volume. Let wel op dat je dit elastiekje koopt zonder metaal. Hij zit namelijk super strak en dat is niet goed voor je haar. Als er dan ook nog metaal op zit dan beschadig jij je mooie lokken.

 
Bron: guhl.com, kappersakademie.nl | Beeld: istock
LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved