News

Vette vingers: Lidl verkoopt nu een Kapsalon smeersalade en zo ziet ‘ie eruit

We kwamen het bakje tegen in de folder van de Lidl, vervolgens in de winkel en nu bij ons in de koelkast: het bakje met de Kapsalon-kip-salade van Lidl. Whut? Is ‘ie het proberen waard? Smaakt ‘ie écht naar een Kapsalon zoals je ‘m wel eens haalt na het uitgaan?

Kapsalonsalade van de Lidl

Lidl verkoopt wel vaker dingen waarvan we denken: ja, dit moeten we hebben. Deze keer gat het over de smeersalade die naar Kapsalon zou moeten smaken. Een bakje vol met friet, sla, knoflook en kip. Zal dat lekker smaken?

Interessante cultuur

Nederland heeft op eetgebied een vrij interessante cultuur. We houden van drop, haring, stamppot en bovenal van een goede bak kapsalon. Voor buitenlandse toeristen zit je goed met bitterballen en poffertjes.

Maar ook eten uit de muur halen, is hier erg populair. Van frikandellen tot kroketten, je kunt het gewoon uit de automatiek halen. Toch zijn frikandellen ook echt typisch. Maar kapsalon is een snack (of maaltijd, het is maar net op welk tijdstip je het eet) die toeristen ook niet snel vergeten wanneer ze in Nederland zijn geweest. Het is zeker geen culinair hoogstandje, maar lekker is het zeker.

Hoe smaakt ie?

Sharon van Flavorflav probeerde de smeersalade al uit. ‘Een Kapsalon-smeersel slaatje… ik krijg daar toch een beetje het gevoel bij alsof de Kapsalon in de blender is gegooid en zo’n smurrie ziet er niet echt lekker uit. In zo’n gepureerde toestand mis je ook de verschillende texturen in je mond. Iets knapperigs, iets zachts, iets hards, je snapt waar ik heen wil. Ik mis stukjes zoute friet, ik mis de shoarma, ik mis de gegrilde kaas en ik mis de aangeschoten situatie waarin ik normaliter verkeer als ik een Kapsalon bestel. Maar toch: dit is verrassend lekker!’

Zelf proberen

Wil je deze smeersalade – smakend naar Kapsalon – nu zelf proberen? Rijd even naar de Lidl en zoek bij het koelvak naar dit bakje. Ben je niet gek van de Kapsalon-kip-salade? Dan heeft Lidl eventueel ook nog een nieuwe haringsalade of makreelsalade. De bakjes kosten 1,79 euro per stuk. Yum! Smakelijk.

Lees ook:
★ NEED: Lidl en Aldi verkopen mini-pizzaoven voor een spotprijs
★ Om bij weg te smelten: Lidl heeft nu Toblerone lavacakejes in de schappen liggen

 
Bron: FavorflavBeeld: Pexels

Must reads 👀