Real life

Girls Issues: “Mijn beste vriendin negeert mij volledig”

Heb jij ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super genânte seksvraag? Say no more. Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je girls issues. Deze week: Kim (17) heeft ruzie met haar beste vriendin terwijl het net uit is met haar vriend.

Hi Girlscene,

Het is net uit met mijn vriend en ik ben hier super verdrietig over. Hij is vreemd gegaan en daarna heeft hij het met mij uitgemaakt. Nu heb ik laatst ruzie gekregen met mijn beste vriendin terwijl ik haar juist nu heel hard nodig heb. Ik heb geprobeerd om het goed te maken, maar ze negeert mij volledig. Ik wil haar echt niet kwijt! Hebben jullie advies?

Groetjes,
Kim

Lieve Kim,

Niemand verdient het om te zijn met iemand die vreemdgaat! Het is dus goed dat hij het uit heeft gemaakt, hoe pijnlijk het ook is… Misschien lijkt het nu alsof de pijn nooit meer weggaat, maar wij beloven je dat dit wel verdwijnt. Het klinkt super cliché, maar tijd heelt alle wonden.

De ruzie met je beste vriendin is heel slecht getimed. Natuurlijk kan niemand daar iets aan doen, maar het is voor jou wel erg vervelend! Probeer je vriendin te overtuigen dat je haar nu echt nodig hebt. Als ze een goede vriendin is zou ze jullie ruzie tijdelijk aan de kant kunnen schuiven. Dit betekent niet dat jullie het nooit uit hoeven te praten. Als de tijd rijp is moeten jullie de ruzie uitpraten, maar voor nu heb jij haar hard nodig. Zij zou voor jou door het stof moeten gaan. Later moet jij dat sowieso ook een keer voor haar doen. Daar zijn beste vriendinnen voor. Als jullie vriendschap sterk genoeg is dan overleven jullie deze ruzie met elkaar!

Heel veel succes!

Veel liefs,
Girlscene

De naam Kim is gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Lees ook de vraag van vorige week: ‘Mijn vriend kwam klaar op een plek waar ik mij niet fijn bij voelde‘.

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen en stuur je ‘Girls Issue’ in. Mail naar info@girlscene.nl.

Beeld: Unsplash: Kinga Cichewicz

Must reads 👀