News

Party time: België staat Tomorrowland en Pukkelpop weer toe

Zuiderburen opgelet: we hebben goed nieuws voor jullie (en misschien binnenkort ook weer voor de Nederlanders). Festivals als Pukkelpop en Tomorrowland gaan dit jaar door. Natuurlijk kan er nog vanalles gebeuren en zitten er wat addertjes onder het gras, maar we bedoelen: deze festivals gaan door! Dat is toch goed nieuws?

Tomorrowland en Pukkelpop 2021

Vanaf 13 augustus mogen de festivals doorgaan, mits de coronacijfers blijven dalen en er mogen maar 5000 tot 10.0000 festivalgangers naar binnen. De voorwaarde is dan ook dat je een vaccinatie hebt gehad óf een recente PCR-test hebt gedaan. Wie weet mogen de Nederlanders ook wel wat meer rond die tijd.

Datum

Tomorrowland, hét festival waar iedereen van ons nog wel is over droomt om er te staan, zal plaatsvinden in het weekend van 27 tot en met 29 augustus en het weekend van 2 tot en met 5 september in Boom. Pukkelpop staat gepland van 19 tot en met 22 augustus in Hasselt.

Plan voor België

Deze festivals toestaan is een van de onderdelen van het zomerplan van België. Het Overlegcomité van de zes regeringen willen stap voor stap België weer ‘open’ te gooien. Vanaf 9 juni kun je weer een drankje doen omdat de cafés en restaurants weer open gaan (wel eerst beperkt). Net zoals de bioscopen, theaters, fitnesscentra, casino’s, bowlings en de kermis. Ook mogen onze zuiderburen weer 4 gasten thuis ontvangen en weer eens op kantoor werken. Wat fijn!

Nederlandse versoepelingen

We mogen eindelijk weer naar de sportscholen om ons lichaam summerready te maken, want per 19 mei zullen de versoepelingen intreden is gisteren tijdens de persconferentie bekend geworden. Sporten in groepsverband voor mensen ouder dan 27 jaar mag weer, binnen sporten is weer mogelijk met maximaal 2 personen op anderhalve meter, buiten locaties voor podiumkunsten, openluchtmusea, monumenten en beeldentuinen gaan weer open, binnen locaties voor kunst- en cultuurbeoefening ook. Ook sekswerkers mogen weer aan het werk, mits zij geen klachten hebben uiteraard. En we kunnen langer terrassen met elkaar: terrassen van horecagelegenheden en sportkantines mogen weer open van 6.00 uur tot 20.00 uur voor mensen die een reservering hebben. Er mogen maximaal 50 mensen per terras plaatsnemen. Ook attractie-, natuur- en dieren parken kunnen onder voorwaarden weer open. Omg, wie gaat er mee naar de Efteling?!

Lees ook:
★ The Colour Story collectie van H&M is uit en hij geeft ons ultieme festival-vibes
 Even wegzwijmelen: dit is waarom jij en je besties naar Sziget moeten

 
Bron: NOS, VIVA | Beeld: Pexels
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved