Series & Films

Dit zijn de vijf beste films die je nu kunt kijken op Amazon Prime Video

Filmavondje in het vooruitzicht? Op Netflix staan natuurlijk heel veel leuke films, maar er zijn natuurlijk meer streamingsdiensten! Dit zijn de vijf beste films die je nu kunt kijken op Amazon Prime Video.

1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind
Als je van romantische films met een sci-fi tintje houdt, dan is Eternal Sunshine of the Spotless Mind helemaal jouw ding. In deze film volgen we Joel (Jim Carrey) Clementine (Kate Winslet). Clementine heeft al haar herinneringen aan de relatie met Joel uit haar geheugen laten wissen bij een dokter. Joel is daar ondersteboven van en laat Clementine ook uit zijn geheugen verwijderen. Maar als Joel's herinneringen aan Clementine langzaam beginnen te verdwijnen door de verwijdering, begint hij zijn liefde voor haar opnieuw te ontdekken. 


2. Emma 
Fan van kostuumdrama's zoals Bridgerton of de film The Favourite? Vergeet dan Emma niet die ook op Amazon Prime Video staat. In deze film speelt Anya Taylor-Joy, die ook de hoofdrol speelt in The Queen's Gambit, de rijke Emma Woodhouse. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jane Austen en dat betekent: heel veel drama en liefde in de 19e eeuw. Bekijk hieronder de trailer en zet 'm in je kijklijst op Amazon Prime Video.

3. Promising Young Woman
Een misdaadkomedie met een actueel randje die tof is om te kijken op Amazon Prime Video is Promising Young Woman. Overdag is hoofdpersonage Cassandra een normale jonge vrouw, maar ’s nachts gaat ze club na club langs. In die clubs doet ze alsof ze dronken is om zich op te laten pikken door mannen. Een heftige film (maar ook met momenten waarop je kunt lachen) over #MeToo en dus seksuele intimidatie en geweld. Hoofdpersonage Cassandra krijgt in de film de kans om wraak te nemen. 

4. Mid 90s 
Als je een beetje van filmhuisfilms houdt of films met een jaren '90 vibe, dan moet je Mid 90s proberen. Deze coming-of-age gaat over de dertienjarige Stevie die thuis niet wordt gezien, maar op straat tijdens het skateboarden wel. Onwijs lief en ontroerend. Een film die recht je hart in gaat. 

5. The Farewell 
Nog zo'n emotionele film om op je Amazon Prime Video-kijklijstje te zetten is The Farewell. Een hele mooie film over een Chinese familie die hun oma niet vertelt dat ze nog maar drie maanden te leven heeft. Een echte tranentrekker. Tissues in de aanslag dus!

 
Beeld: Pexels
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved