Lifestyle

Deze stereotyperende situaties en uitspraken herkent elke vrouw

Er zijn heel veel stereotypes op de wereld. Een daarvan hebben wij (waarschijnlijk) allemaal mee te maken en dat is een stereotype vrouw. Natuurlijk zijn stereotypes gebaseerd op echte situaties. Daarom kloppen sommige dingen als een bus! Maar anderen zijn super achterhaald en ronduit vervelend. Hoeveel van deze situaties herken jij?

Herkenbare stereotyperende situaties

1. “Ben je ongesteld ofzo?”

We beginnen gelijk met een van de meest vervelende uitspraken die elke vrouw wel een keer heeft gehoord. Ja, vrouwen zijn vaak emotioneler als ze ongesteld zijn. Maar dat betekent niet dat we altijd ongesteld zijn als we boos of verdrietig zijn!

2. Een vrouw draagt vrouwenkleding

Dit stereotype werkt beide kanten op. Er wordt van vrouwen verwacht dat ze in een galajurk verschijnen op een feest. Mannen worden juist in een pak verwacht. Waarom eigenlijk? Als jij graag een pak aan wil dan moet dat toch gewoon kunnen! Gelukkig begint dit stereotype langzaam te veranderen. Wie wordt er nou niet gelukkig van een boss lady in een pak?

View post on Instagram
 

3. Elke vrouw is lief, zorgzaam en warm

Vrouwen zijn vaak lief, zorgzaam en warm, maar mannen ook! Vrouwen kunnen net zo goed een ijskoud zijn, in bijvoorbeeld het bedrijfsleven.

4. “We zijn opzoek naar een sterke jongen”

Deze zin werd al op de basisschool geroepen door de juffen en meesters. Alleen een sterke jongen kan natuurlijk een stoel optillen…

5. Vrouwen moeten een ‘vrouwelijk uiterlijk’ hebben

Een man mag harige benen hebben, maar een vrouw absoluut niet. Verder kunnen vrouwen echt geen kort haar hebben en moeten ze altijd een vleugje make-up op. Als je dan een keertje de deur uitgaat zonder make-up krijg je de vraag of je ziek bent.

6. Vrouwen hebben een minder hoog libido dan mannen

Hier klopt helemaal niets van. Het verschilt per persoon hoe hoog je libido is. Er zijn heel veel vrouwen die juist graag seks willen, maar als jij dan het bed in duikt dan ben je een slet.

7. Vrouwen mogen minder bedpartners hebben dan mannen

Aansluitend op het vorige punt, slutshaming. Waarom is het maatschappelijk geaccepteerd als mannen veel bedpartners hebben, maar bij vrouwen niet?

via GIPHY

8. Vrouwen kunnen beter multitasken

Helaas, was dit maar waar. Wij kunnen nog geen twee dingen tegelijk!

9. Vrouwen zijn slechte chauffeurs

Uit onderzoek is juist gebleken dat vrouwen minder ongelukken veroorzaken omdat zij de regels op de weg beter accepteren. Inparkeren is een andere discussie…

10. Vrouwen moeten een goed figuur hebben

Vrouwen ervaren vaak meer druk om een goed figuur te hebben. Waarom? Natuurlijk ervaren mannen dit ook, maar je ziet vaker dat vrouwen moeite hebben met hun lichaam. Er wordt namelijk van vrouwen verwacht dat ze er (bijna) altijd goed uitzien.

via GIPHY

Beeld: Unsplash: Simon Maage

Must reads 👀