Lifestyle

Deze leuke dingen kun je voor je moeder doen op moederdag

Het is Moederdag! Tijd om je moeder vandaag extra in het zonnetje te zetten. Deze leuke dingen kun je voor je moeder doen om er een speciale dag van te maken. 

1. Organiseer een high-tea (of high-wine!) 

Helaas zijn de meeste restaurants nog gesloten vanwege corona, maar zelf een high-tea organiseren kan natuurlijk ook. Dek de tafel, pak het mooiste servies uit de kast, zet je (zelfgemaakte) taartjes, sandwiches en koekjes op een mooi plateau en voìla. Liters thee erbij en jij en je moeder hebben vast een hele fijne middag! Ook tof: je kunt ook een high wine organiseren, met verschillende soorten wijn en hartige hapjes. En eh, een high friet bestaat trouwens ook.

2. Moederdag op afstand met lieve foto’s en video’s 

Misschien doe je extra voorzichtig met je moeder vanwege de pandemie of woont je moeder ver weg. Gelukkig kan je ook een leuke moederdag op afstand organiseren. Maak bijvoorbeeld een fotoboek met daarin foto’s van vroeger en nu of trommel familieleden op om in een video wat liefs tegen haar te zeggen. 

3. Doe samen iets creatiefs

Host je eigen workshop thuis voor moederdag. Koop bijvoorbeeld canvassen (in de vorm van een hart) en verf en ga aan de slag op het witte doek. Extra grappig: teken elkaar na en laat het eindresultaat als het af is aan elkaar zien. Hardop lachen gegarandeerd. Ook kleien, diamond painting of een moodboard maken kan. Je hoeft er helemaal niet supergoed in te zien, als jij en je moeder maar een leuke middag hebben! Bovendien is iets nieuws proberen altijd een goed plan. 

4. Cocktailparty

Naast een high-wine kun je ook een cocktailparty organiseren. Trek allebei mooie kleding aan, liefst met lekker veel glitter, en maak samen cocktailrecepten. Mocktails kunnen natuurlijk ook. We hebben alvast een lijstje met heerlijke cocktails voor je gemaakt die je op moederdag kunt proberen. Kom maar op met die piña colada of de virgin on the beach!

5. Loop of fiets een speciale route 

Houd je moeder van wandelen of fietsen? Dan kun je samen een speciale route doen. Die kun je zelf bedenken – denk: langs plekken in de omgeving waar zij een speciale herinnering aan heeft – of je kunt kiezen voor een NS-wandeling. Zo kom je misschien wel op plekken in de buurt waar je nog niet eerder bent geweest. Een lekker avontuurlijke moederdag! Tip: neem ook lekker eten en drinken mee voor onderweg, zodat je op een bankje in de zon kunt genieten. 

Beeld: iStock

Must reads 👀