Lifestyle

Deze dingen zijn herkenbaar als jouw naam ALTIJD verkeerd wordt uitgesproken

Hartstikke leuk dat je ouders hun best hebben gedaan om je een unieke naam te geven, maar handig is het niet. Is de uitspraak van jouw naam echt een struggle voor mensen? Lees dan verder, deze dingen zijn herkenbaar.

Eigenlijk krijg je al een lichtelijke paniekaanval voordat je je hand uitsteekt om je aan iemand voor te stellen… Het is toch irritant dat mensen altijd vragen of je je naam even wilt herhalen?!

View post on Instagram
 

1. Het begon op de basisschool
Wanneer je terugdenkt aan alle manieren waarop mede-kleuters je naam vroeger aanspraken lig je waarschijnlijk in een deuk. Kleine wijsneusjes die net konden lezen begrepen waarschijnlijk niet dat je jouw naam anders uitspreekt dan hoe je het schrijft…

2. Altijd weer die vraag
Je begint met goede moed aan een nieuw schooljaar en dan komt het moment er dat je docent voor het eerst een namenrondje houdt. Dat gaat bij jouw naam dus ALTIJD mis. Neem bijvoorbeeld de naam Tatum, makkelijk toch? Nou, vaak niet. Mensen komen met de gekste creaties zoals: Taatoem of Teetum. Pfff, je spreekt het gewoon uit als Taatum oke?!

3. Je hebt een Engelse naam
Wauw, mensen die je Engelse naam uitspreken op z’n Hollands, dat is toch wel echt een dieptepunt?! De naam Damian bijvoorbeeld, dat spreek je toch niet uit als ‘Daamiejen’, kom op zeg.

4. Zelfs familieleden hebben moeite met je naam
Oke, van je 90-jarige overgroot oma kun je het nog accepteren dat ze na al die jaren nog steeds je naam verkeerd schrijft. Van andere familieleden wat minder… Ze horen je ouders het toch al die tijd al uitspreken? Hoe is het mogelijk dat sommigen je naam nog steeds niet goed zeggen?

via GIPHY

5. Niet te ontbreken: koffie halen bij Starbucks
De meiden vinden het gezellig om een koffietje te halen bij Starbucks, maar jij weet al hoe dit gaat aflopen… Je wordt standaard geconfronteerd met de gekste naamcreaties. En daar liggen de meiden, inclusief jij zelf, natuurlijk helemaal van in een deuk.

6. Gebruikersnamen zijn een feestje voor jou
Yeah! Ein-de-lijk krijg je de gelegenheid om zelf een naam uit te kiezen. We hebben het natuurlijk over een gebruikersnaam op socialmedia. Of mensen je snel vinden wanneer je zelf een naam verzint (@doglover34), is nog maar de vraag. Trouwens never mind… je echte naam is net zo moeilijk.

Ben jij benieuwd welke gebruikersnamen je door je jaren heen allemaal voor Instagram hebt gebruik? In dit artikel lees je hoe je dit terug kunt zien.

7. Dit doe ik mijn kind niet aan
Het is soms vermoeiend om met zo’n lastige naam door het leven te gaan, maar eigenlijk ben je er na al die jaren ook al wel een beetje aan gewend. Je weet in ieder geval wel zeker dat jouw kindje gewoon ‘Piet’ of ‘Jan’ gaat heten, die naam struggles doe je je eigen kind niet aan.

Heb je je altijd al afgevraagd wat de welbekende naam IKEA betekent? In dit artikel lees je het.

Bron: wij.nlBeeld: Unsplash, Instagram, Giphy