Health

Zo verbrand je het beste je buikvet

Het is hartstikke belangrijk om te letten op wat je dagelijks eet en genoeg te bewegen. Niet per se voor je gewicht, maar vooral voor je gezondheid. Soms schiet dit er bij in en zijn we vooral richting de feestdagen onbewust lekker aan het snaaien. Je broeken beginnen strakker te zitten en je merkt toch dat je een beetje aan begint te komen, vooral rond de buik. Hoe kom je hier van af en kan je het beste je buikvet verbanden?


Buikvet verbranden

Het klinkt misschien helemaal niet logisch, maar al het vet op je lichaam kun je makkelijk eraf sporten, behalve buikvet. Dat komt omdat je lichaam buikvet ziet als een soort 'noodvoorraadje' die je lichaam zo lang mogelijk vast probeert te houden. Je zou dus denken: veel buikspieren trainen! Goed bedacht, we moeten je alleen helaas teleurstellen: buikspieroefeningen hebben totaal geen zin als je van dat buikvet af wilt. Je leeftijd, geslacht, genetische factoren en gewicht hebben namelijk veel meer te maken met de manier waarop je afvalt dan je denkt. Bij mannen vormt het vet zich voornamelijk op de rug en buik, en bij de vrouwen wat meer op de dijen, buik en heupen. Buikspieroefeningen in de sportschool helpen vaak niet bij het verbranden van buikvet omdat je ze uitvoert op sportapparaten. Het vet wordt dan niet van de plaats van inspanning gehaald. Buikspieroefeningen zonder sportapparaten kunnen een beetje helpen, maar ook niet veel. Als buikspieroefeningen niet helpen bij het verbranden, wat helpt dan wel?

Buikvet verbranden: let op wat je eet
Wist je dat afvallen voor 80% wordt bepaald door voeding en voor maar 20% door sporten? Om van dat buikvet af te komen helpt het dus al heel veel om te letten op wat je eet. Eet je veel ongezond eten? Dan kan dat één van de redenen zijn waarom je buikvet hebt. Het is belangrijk dat je dagelijks voldoende groente en fruit binnenkrijgt. Denk hierbij aan 1 tot 2 stukken fruit per dag en een paar scheppen groenten tijdens het avondeten. Groentes die helpen bij het verbranden van buikvet zijn onder andere spinazie, courgette, tomaten, broccoli, spruitjes en andere gelijksoortige groenten. Een andere goede tip om je buikvet te verbranden is om elke dag goed (koolhydraatarm) te ontbijten.

Voldoende slaap en geen stress
Wist je dat voldoende slapen ook kan helpen bij het kwijtraken van buikvet? Het gemiddelde aantal uur dat een persoon zou moeten slapen is zo'n 7 á 8 uur per nacht. Zo ben je goed uitgerust en verlies je langzaam maar zeker wat grammetjes rond de buik. Ook is het belangrijk dat je niet teveel stresst over allerlei dingen. Stress is heel normaal, maar het heeft veel impact op de toename van buikvet. Neem om te ontstressen lekker een dagje sauna of doe veel leuke dingen met je vrienden. 

HIIT
Buikvet verbranden met buikspieroefeningen is dus niet zo'n groot succes, maar er is een andere manier om met beweging die paar kilootjes kwijt te raken, HIIT. Dit is een afkorting voor High Intensity Interval Training, in het Nederlands Hoge Intensiteit Interval Training. Uit een onderzoek is gebleken dat HIIT goed helpt bij het verbranden van buikvet. We horen je al denken: wat houdt HIIT dan in? Je sport heel intensief in een korte tijd. Door zo'n drie keer per week voor tien minuten lang intensief te sporten met pauzes tussendoor, zul je al snel merken dat je buikvet minder wordt. Uiteraard wel met een goede warming-up en cooling-down

We nemen aan dat je hier bent om te lezen over welke tips je kunt volgen om een plattere buik te krijgen, maar we willen ook heel graag duidelijk maken dat dat niet per sé hoeft. Iedereen is mooi zoals hij/zij is en daar is niks raars aan. In fact, wees trots op je body, maar houdt rekening met een gezond lijf. 

via GIPHY

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved