Food

'Gezonde' snacks: dit zijn de beste keuzes die jij kan maken in de snackbar

Gezonde snacks in een snackbar bestaan natuurlijk niet. Al het lekkers wordt zit vol met vet en suiker. Wil je toch op de calorieën letten? Dan zijn dit de beste snacks die jij kan kiezen als je in de snackbar staat.

'Gezonde' snacks in de snackbar: dit is de beste keuze

Voor gezonde snacks moet je niet naar een snackbar komen. Als je de verleiding van een vette hap niet kan weerstaan kan je een van deze snacks proberen. Dit zijn de meest 'gezonde' snacks die je in de snackbar kan bestellen!

Berenhap

De meest ongezonde snackbar-snack is de berenhap. Dit komt omdat hij heel groot is. Een berenhap is ongeveer 140 gram. Daarnaast bevat de snack 302 kcal, 23,5 gram (!) vet en 0,4 gram zout.

Kipnuggets, 6 stuks

Als jouw favoriete snack kipnuggets zijn, moeten we je teleurstellen...Deze snack is na de berenhap het meest ongezond. Een bakje van 6 kipnuggets bevat ongeveer 120 gram vlees (20 gram per nugget). Verder zitten er 330 kcal in, 20,4 gram vet en 1,2 gram zout.

via GIPHY

Kaassoufflé

Een kaassoufflé is ongeveer 57 gram aan vette heerlijkheid. Helaas bevat deze snack super veel calorieën, namelijk 205 kcal. Verder zit er 13,2 gram vet in de snack en 0,9 gram zout.

Frikandel

Een frikandel is valt helaas ook niet onder de gezonde snacks... De snack bestaat ongeveer uit 72 gram vlees. Verder bevat een frikandel 181 kcal, 13,2 gram vet en 1,8 gram zout.

Bamischijf

Dan komen we bij de top 3 gezonde snack! Op nummer drie staat de bamischijf. Een schijf is ongeveer 70 gram. De snack bevat 193 kcal, 9,8 gram vet en 1,4 gram zout.

via GIPHY

Kroket

Op nummer twee staat de kroket. Deze is bijna even 'gezond' als de bamischijf. Een kroket is ongeveer 70 gram. Bevat 190 kcal, 11,6 gram vet en 1 gram zout. 

Nasibal

De meest gezonde snackbar-snack die je kan kiezen is....de nasibal! Deze snack is redelijk klein, ongeveer 55 gram. Hij bevat 164 kcal, 9,2 gram vet en 1,1 gram zout.

Conclusie

Als je puur naar calorieën en vetten kijkt is de nasibal de beste keuze. Als je minder zout wil eten moet je voor de berenhap gaan (terwijl die juist de meeste calorieën bevat).

via GIPHY

Bron: Voedingscentrum.nl | Beeld: istock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved