Lifestyle

Vacature: Girlscene zoekt een nieuwe freelance redacteur

Heb jij een vlijmscherpe pen, vis je elke dt-fout uit een tekst en ben je op de hoogte van alles wat er op internet rondslingert? Mooi! Girlscene.nl is per 1 april 2021 op zoek naar een (freelance) redacteur die de leukste website van Nederland komt versterken! Je schrijft voornamelijk artikelen voor onze verschillende rubrieken. Lijkt jou dit wel wat? Lees dan snel verder voor alle details.

Girlscene.nl is op zoek naar een freelance redacteur die ons team komt versterken! We zijn op zoek naar iemand die niet bang is om hard te werken, barst van de creatieve content ideeën en binnen no time een sappig artikel heeft getikt. Kennis van SEO is een hele vette pré. Als webredacteur is schrijven helemaal jouw ding en je weet met je vlotte pen een jonge doelgroep aan te spreken. Thuiswerken is natuurlijk geen probleem, maar je bent ook altijd welkom op ons gezellige kantoor, in hartje Amsterdam! Kortom: Girlscene.nl zoekt een freelance schrijfjunkie die binnen ons team past. 

Wat zoeken we:
– HBO-denk- en werkniveau 
– (Afgeronde) opleiding in de richting Media/Journalistiek
– Affiniteit met Girlscene.nl en de online wereld
– Foutloos Nederlands schrijven en een vlotte schrijfstijl
​- Gevoel voor beeld
– Geen 9-tot-5 mentaliteit; hard kunnen en willen werken
– Relevante werkervaring in de online wereld
– Een social media junkie: niets wat onze jonge doelgroep aanspreekt ontgaat jou
– Ervaring met het werken in een CMS en SEO
– In het bezit van een eigen laptop
– Vanaf april beschikbaar voor 1 vaste dag per week. De rest van de maand schrijf je in overleg een aantal artikelen per maand, wanneer dat jou uitkomt. Mocht je dat op de redactie willen doen, dan is dat ook geen probleem. 

Wat ga je doen? 
– Artikelen bedenken, schrijven en redigeren
– Werken aan de vaste rubrieken van Girlscene.nl
– ​Je werkt aan de groei van de website en alle social mediakanalen
– Fotograferen
– Persevents bezoeken (wanneer dat weer mag!)
– Stagiaires begeleiden 

Wat bieden wij:
– Een plek op een jonge, creatieve en gezellige redactie in Amsterdam
– Veel vrijheid om je eigen creatieve ideeën te bedenken en uit te voeren
– Een flinke dosis (werk)ervaring in de online mediawereld
– Een super leuke werkplek omringd door verschillende redacties in De Hallen van Amsterdam
– Passend salaris

Interesse?
Stuur een gemotiveerd mailtje met je cv en een link naar je socials naar elsemieke@girlscene.nl o.v.v. ‘Sollicitatie Freelance Redacteur’.

Over EEN Media
EEN Media is een multimediaal bedrijf met activiteiten op het gebied van digital publishing, e-commerce en subscription concepten, gericht op vrouwen met een grote interesse in fashion, beauty, health en lifestyle. Met haar huidige publishing portfolio bestaande uit titels als Girlscene.nl, Ze.nl en Trendalert.nl bereikt EEN Media maandelijks miljoenen vrouwen in de leeftijd van 15-45 jaar. Het kantoor van EEN Media is gevestigd in voormalige tramremise, tegenwoordig bekend als ‘De Hallen’ in Amsterdam.

Beeld: iStock