Beauty

Welke kleur lipstick staat het beste bij mijn huid? Met deze tips en tricks kom jij hier achter

Er zijn zo veel verschillende kleuren lipstick. Soms kan je door de bomen het bos niet meer zien. Wij hebben voor jou onderzocht welke kleuren het beste staan bij jouw huid. Doe deze checklist en kies de perfecte kleur lipstick voor jou!

Welke kleur lipstick staat het beste bij mijn huid?

Er bestaan duizenden verschillende kleuren lipstick. Hoe moet jij nou ooit de perfecte kleur vinden voor jou huid? Geen paniek, wij hebben alles uitgezocht wat jij moet weten om de perfecte kleur lipstick te vinden! Lees snel verder om er achter te komen.

Wat is de ondertoon van jouw huid?

De eerste vraag die je moet beantwoorden is: welke ondertoon heeft mijn huid? Doe deze test om er achter te komen of jij een warme of een koele ondertoon hebt. 

Warme ondertoon:

Als jij een warme ondertoon hebt dan staan kleuren met een gele basis jou mooi. Denk hierbij aan warmrood, bruin en oranje. De onderstaande lipsticks staan mooi met bij warme ondertoon.

 

Koele ondertoon:

Als jij een koele ondertoon hebt dan staan kleuren met een blauwe basis jou waarschijnlijk beter. Denk hierbij aan koelrood, paars en pastelkleuren. De onderstaande lipsticks staan mooi bij een koele onderoon.

 

Wat is de kleur van jouw huid?

Als tweede moet je kijken naar de kleur van jouw huid. Ben jij wit? Zwart? Of iets daar tussenin? Wij hebben een aantal huidskleuren op een rijtje gezet met de lipsticks die er het beste bij passen.

Lichte huid:

Heb jij een lichte huid? Dan kan jij het beste voor neutrale of roze kleuren kiezen. Let goed op de ondertoon van je huid. Als jij een lichte huid hebt dan valt het snel op als de kleur van je lipstick niet matcht met jouw ondertoon. De onderstaande lipsticks staan mooi bij een lichte huid.

 

Zongebruinde huid:

Heb jij een huid die van zichzelf een sunkissed kleur heeft? Dan kan je het beste voor koraal oranje en koraal kleuren gaan. Ook roze staat jou mooi, maar dan wel donker- of felroze. De onderstaande lipsticks staan mooi bij een zongebruinde huid.

 

Getinte/olijfkleurige huid:

Heb jij een getinte of olijfkleurige huid? Diepe kleuren staan jou heel mooi. Bijvoorbeeld dieprood of donkerroze. Ook staat nude kleuren jou mooi, maar dan wel met een bruinere tint. De onderstaande lipsticks staan jou heel mooi.

 

Donkere huid:

Heb jij een donkere huid? Dan kan jij donkere en diepe kleuren heel goed hebben. Ook felle kleuren staan jou super mooi! Lichte kleuren en nudes staan jou minder goed. De onderstaande lipsticks passen perfect bij jouw huid.

 

Nu weet jij alles wat je moet weten voor het kiezen van een mooie kleur. Succes met jouw zoektocht naar de perfecte lipstick!

Bron: cosmopolitan.com, esthetichealth.nl | Beeld: Unsplash: Marek Studzinski
LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved