Lifestyle

Op hakken leren lopen: met deze tips&tricks loop jij als een catwalk model

Op hakken leren lopen is verschrikkelijk! Je gaat door je enkels, verliest je evenwicht of ziet eruit als Bambi op het ijs. Maar als je het eenmaal kan dan verleer je het nooit meer. Wij hebben een aantal tips voor jou op een rijtje gezet zodat jij als een ware Kendall Jenner op hakken kan lopen!

Op hakken leren lopen: how to do it

Kijk jij ook met jaloezie naar Dragrace Holland waarin alle queens hele playbackshows op hoge hakken kunnen geven? Maar als jij je high heels uit de kast trekt dan val je gelijk om...Iedereen kan op hakken lopen, maar je moet het eerst wel leren. Met deze tips en tricks kan jij binnen no time flaneren op je hakken.

1. Begin met blokhakken

Er zijn verschillende soorten hakken. Pumps zijn het moeilijkst om op te lopen en blokhakken het makkelijkst. Blokhakken zijn namelijk redelijk dik. Hierdoor heb je meer oppervlakte om op te staan en verlies jij je evenwicht niet meteen. Als je goed op blokhakken kan lopen dan kan je steeds een hak dunner proberen. Uiteindelijk kan je op sexy pumps lopen! Disclaimer: iedereen vindt het lastig om op pumps te lopen, ook veel catwalk modellen nog steeds. Het is dus helemaal niet raar als het lang duurt voordat jij dit kan. Probeer deze hakken eens als eerste blokhak!

Op hakken leren lopen, blokhakken

Enkellaarzen met blokhak €29,99

2. Begin met lage hakken

Hoe hoger de hak, hoe moeilijker het is om je evenwicht te bewaren. Begin daarom dus met een kleine hak van ongeveer 5 centimeter. Als je goed kan lopen op de lage hakken koop dan een paar dat ongeveer 2 centimeter hoger is. Als je dit een paar keer doet dan wen je aan de hoogte van je hakken en dan leer jij je evenwicht houden. Probeer deze hakken van 6 centimeter eens uit!

Op hakken leren lopen, laag

Suède pumps €24,99

3. Loop met je schouders naar achter en je billen een klein beetje aangespannen

Op hakken leren lopen is bijna een workout. Loop met je schouders naar achteren en je billen een klein beetje aangespannen. Zo centreer jij je gewicht naar het midden. Als je niet recht loopt dan kan jij ineens meer gewicht voelen aan de voorkant waardoor je omvalt. Ook zie je er zelfverzekerd uit, als een echte girl boss! Deze hakken zijn iets hoger dan de eerste paar, maar wel nog steeds blokhakken.

Op hakken leren lopen, niveau 2

Enkellaarzen €39,99

4. Beweeg met je heupen

Op hakken lopen vergt een andere techniek dan op normale schoenen lopen. Op normale schoenen loop je vanuit je benen, maar op hakken loop je vanuit je heupen. Huh? Ja echt waar, probeer het maar eens. Het loopt makkelijker om je heupen mee te bewegen met je stappen. Ook ziet het er super sexy uit. Deze hakken zijn een heel stuk dunner, maar nog niet heel hoog.

Op hakken leren lopen, niveau 3

Pumps €19,99

5. Zet je voeten voor elkaar 

Als je op normale schoenen loopt dan zet jij je voeten vast naast elkaar. Als je op hakken loopt dat ziet dit er een beetje lomp uit. Ook is het veel makkelijker om je evenwicht te houden als jij je voeten voor elkaar zet. Dan houd je het gewicht in één lijn in plaats van links en rechts. Deze hakken zijn hoog, maar wel met een blokhak.

Op hakken leren lopen, niveau 4

Enkellaarsjes met plateau €39,99

6. Verschillende ondergronden

Iedereen moet op hakken leren lopen. Blijf vooral heel veel oefenen. Thuis op een vlakke ondergrond is de beste manier. Kan je thuis goed lopen? Probeer het dan eens op verschillende ondergronden. Zandpaadjes, kiezelstenen of op gras. Kan jij op alle ondergronden lopen? Dan ben jij ready voor de catwalk! Als laatste zijn deze hakken hoog en hebben ze een dunne hak. Kan jij hierop lopen? Dan ben jij net Kendall Jenner!

Op hakken leren lopen, niveau 5.2

NO STRESS Zwarte pumps met naaldhak €79,99

Lees ook:

Deze 'hakken op hakken' zijn ideaal voor de kleine vrouwen onder ons

Dit zijn de 5 meest invloedrijke vrouwen in de modewereld

Beeld: Unsplash: Amanda Vick
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved