Lifestyle

Terras inrichten? Tips en inspiratie voor meer gezelligheid 

Nog heel even geduld en dan staat het mooie weer eindelijk voor de deur. Maar wanneer de warmere zonnestralen tevoorschijn komen, moet je terras er natuurlijk wel goed bijstaan. Daarom hebben wij de leukste tips en inspiratie voor je op een rijtje gezet, zodat jouw terras inrichten absoluut een eitje wordt, bijvoorbeeld met zonwering, rolluiken en raamdecoratie. Lees je mee?

Haal de warmte van binnen naar buiten

Het afgelopen jaar hebben we er allemaal voor gezorgd dat ons huis echt weer huiselijk en warm aanvoelde, aangezien we meer tijd dan ooit in ons eigen huis hebben doorgebracht. Nu het voorjaar hier is, wordt het tijd om dit fijne gevoel naar buiten te brengen. Ga op zoek naar een mooie loungebank, waar je de hele dag op zou kunnen relaxen en zorg voor leuke bijzettafeltjes waar je je koffie of borrelplank op kwijt kunt. Hoe leuk is het als je in het voorjaar ook buiten kunt blijven, wanneer de temperatuur weer wat zakt? Met een vuurkorf in de tuin blijf je sowieso langer buiten met een dekentje op de loungebank. Zorg voor gezellige verlichting door sfeerlampjes op te hangen en lantaarns te verspreiden door de tuin.

Schaduw of zon?

Wil jij op jouw terras volop genieten van de zon of vind jij het ook wel een prettig idee om af en toe veilig in de schaduw van het zonnetje te genieten? Je hoeft gelukkig niet te kiezen, want het kan ook allebei! Investeer dit jaar in elektrische zonwering dat past bij jouw situatie. Met een elektrisch zonnescherm ben je bijvoorbeeld beschermd tegen de felle zon en trek je het scherm binnen no-time naar binnen, wanneer je meer van de zon wilt genieten. Om ook de rest van het huis te beschermen tegen de zonnestralen zijn screens een perfecte oplossing. Met elektrische screens, zorg je er zelfs tijdens de warmste dagen van het jaar voor dat het binnen lekker koel blijft. Daarnaast heb je dankzij screens ook minder last van irritante schitteringen op de televisie of je computerscherm en kunnen pottenkijkers niet naar binnen gluren! 

Meer groen

Last, but definitely not least; meer groen! Zelfs wanneer je geen groene vingers hebt, kun je jouw terras voorzien van een mooi stel potten met planten. Een tuin of terras zonder groen is toch als de zon zonder zonlicht? Het kan gewoon niet! Ga daarom gewoon eens aan de slag. Heb jij wel groene vingers? Dan is het misschien leuk om zelf bloembakken te maken en deze te vullen met verschillende soorten planten en bloemen. Zo heb je super east je eigen groene oase!  Check altijd even of de plant goed tegen de zon kan of dat je deze beter in de schaduw kan plaatsen. Je wil er natuurlijk wel zo lang mogelijk van genieten.

Must reads 👀