News

Persconferentie: Dit is de samenvatting van de nieuwe coronaregels!

Vanavond was er weer een nieuwe persconferentie. Rutte en de Jonge hebben de coronamaaregelen voor de komende drie weken aangekondigd. Vind jij het ook lastig om alle regels bij te houden? Wij hebben de belangrijkste maatregelen voor jou op een rijtje gezet.

Persconferentie: de samenvatting van 23 februari 2021

Avondklok

De avondklok blijft de komende drie weken nog van kracht. Rutte heeft eerder gezegd dat dit de eerste maatregel zou zijn die af zou worden geschaft. De maatregel blijf waarschijnlijk gelden tot 15 maart. Het is tot de ochtend van 15 maart niet toegestaan om tussen 21.00 uur en 04.30 uur buiten te zijn, tenzij je een goede reden hebt. Op maandag 8 maart maakt het kabinet bekend hoe het daarna verder gaat met de avondklok.

Kappers

Je kan vanaf 3 maart weer naar de kapper! Dus er komt een eind aan alle ellendige coronakapsels. Ook kan je weer een massage boeken en rijlessen volgen. FINALLY.

Middelbare scholen

De leerlingen van middelbare scholen mogen vanaf 1 maart weer deels naar school. Leerlingen in het voortgezet onderwijs mogen minimaal één dag per week naar school, maar afhankelijk van de school kan dat vaker zijn. Mbo-studenten mogen één dag in de week naar school, mits ze een mondkapje dragen. Net als in het basisonderwijs moet een hele klas, inclusief de docent, in quarantaine als een leerling of docent positief test op het coronavirus.

MBO

Leerlingen van het MBO mogen één keer per week weer fysiek naar school.

Winkels

Vanaf 3 maart mogen ook winkels de deuren weer wat meer openen. Klanten mogen op afspraak langskomen om te winkelen. Daarvoor is een afspraak vier uur van tevoren noodzakelijk.

HBO en universiteit

Het HBO en de universiteiten blijven gesloten.

Studenten en docenten die praktijklessen volgen en volwassenenonderwijs in het examenjaar worden vanaf 3 maart uitgezonderd van de avondklok.

Sporten

Jongeren tot en met 26 jaar mogen vanaf 3 maart weer buiten sporten op buitensportterreinen en hoeven tijdens het sporten de 1,5 meter afstand niet in acht te nemen. Verder blijven alleen de buitensporten toegestaan, met maximaal twee personen die voldoende afstand kunnen houden. De sportscholen blijven gesloten.

Horeca, musea, dierentuinen en pretparken

Horeca, musea, dierentuinen en pretparken blijven voorlopig nog gesloten.

Bron: dvhn.nl
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved