Travel

Deze 8 filmlocaties kun je in real life bezoeken

 

Ben jij een movie lover én gek op reizen? Dan hebben wij een ultieme lijst voor je. Deze 8 plekken die je in bekende films ziet, kun je in het echt bezoeken. Welke plek zet jij op je bucketlist?

1. Zweinstein uit Harry Potter

Als jij een echte Potterhead bent, heb je maar één wens: op Zweinstein studeren. Helaas is de kans klein dat je de brief met uitnodiging ontvangt 😉 Om toch the feeling te krijgen, boek je gewoon een tripje naar Engeland. Daar staat namelijk de Gloucester Cathedral. De gangen van deze kathedraal zijn te zien in de Harry Potter films. Sla ook een bezoekje aan de Universiteit van Oxford niet over, want De Grote Hal uit de films is hierop geïnspireerd. De scènes in de klaslokalen uit Harry Potter zijn gefilmd op Lacock Abbey. 

View post on Instagram
 

 

2. Hobbiton uit The Lord of The Rings

De volledige filmset van The Lord of The Rings staat nog gewoon in Matamata. Je moet er wél een stuk voor reizen… Matamata ligt namelijk in Nieuw-Zeeland. Toch is dit voor de échte The Lord of The Rings-fans het helemaal waard. 

View post on Instagram
 

 

3. Forks uit Twilight

We still love Twilight. De keren dat we deze films hebben gezien zijn bijna ontelbaar. In de staat Washington in Amerika ligt het plaatsje Forks. Er is een speciale Twilight plattegrond die je kan gebruiken om Forks te ontdekken. How cool!

View post on Instagram
 

 

4. Ribeauvillé uit Belle en het Beest 

Belle en het Beest speelt zich af in Frankrijk. Als je deze foto van Ribeauvillé ziet, lijkt het net of je Belle ieder moment kunt tegenkomen. So cute!

View post on Instagram
 

 

5. The Tribute Training Center uit The Hunger Games: Catching Fire 

In de tweede film van The Hunger Games komen de tributen samen in een trainingscentrum voordat ze de arena in moeten. Dit centrum is IRL te bezoeken. Het is het Marriot Marquis Hotel in Atlanta, Amerika. Op het dak van het hotel werd speciaal voor The Hunger Games een set gebouwd. 

View post on Instagram
 

 

6. Carrie Bradshaw’s appartement uit Sex and the City

New York heeft een rol in veel verschillende films en series, zo ook in Sex and the City. Wil jij je even voelen al Carrie? Bezoek dan haar apartement op Perry Street! Helaas is het niet mogelijk om naar binnen te gaan, maar de voordeur is een echte hotspot bij toeristen. 

View post on Instagram
 

 

7. Het huis van familie McCallister uit Home Alone 

Dé ultieme kerstfilm die wij ieder jaar opnieuw bekijken: Home Alone. Mocht je een trip naar Illinois, Amerika gepland hebben staan, sla de buitenwijk Winnetka van Chicago niet over. Hier staat namelijk het huis van Home Alone. 

View post on Instagram
 

 

8. The Virgil uit A Star Is Born

De soundtrack van A Star is Born staat bij ons on repeat en nu de film ook op Netflix staat, kijk wij hem regelmatig opnieuw. De cocktailbar waar Ally voor het eerst een optreden geeft, ligt in Los Angeles. Het familiebedrijf is gewoon geopend. Het is dus mogelijk om hier een heerlijke cocktail te drinken!

View post on Instagram
 

Mis je het reizen? Na de corona mogen we vast weer het vliegtuig pakken! Tot die tijd kun je deze 6 Instagram accounts volgen voor de mooiste travel pictures.  

Bron: zoover.nl, cosmogirl.nl, theactivetimes.comBeeld: Gettyimages.nl

Must reads 👀