Lifestyle

5x activiteiten voor tijdens oudejaarsdag in coronatijd

Het is bijna 31 december, en dus ook bijna tijd om dit jaar af te sluiten. En dat is iets waar we waarschijnlijk allemaal wel zin in hebben, aangezien 2020 door het coronavirus nou niet bepaald een fijn jaar is geweest. Helaas zal een groot feest er dit jaar niet inzitten, maar dat er een nieuw jaar begint is toch reden voor een klein feestje. In huis, terwijl je je aan de regels houdt. Dit zijn leuke activiteiten voor tijdens oudejaarsdag in coronatijd.

Activiteiten tijdens oudejaarsdag in coronatijd

Online etentje

tekst Bij elkaar komen om samen te eten zit er dit jaar niet in. Maar wat gelukkig wel kan anno 2020, is online samenkomen. Online samenzijn hoeft niet alleen tijdens een les en hoeft ook echt niet vervelend te zijn. Zo kun je als je een beetje creatief bent heel wat online samenkomsten organiseren. Organiseer bijvoorbeeld een online etentje. Kook allemaal vanuit huis, en kom online samen met familie of vrienden. En vergeet de feestelijke outfit niet, want die hoort er natuurlijk ook gewoon bij ;-). 

In dit artikel vind je outfit inspiratie voor oudejaarsavond.

Activiteiten tijdens oudejaarsdag in coronatijd

Cocktails maken

Proosten op het nieuwe jaar? Dat kan met champagne, maar natuurlijk ook met een zelfgemaakte cocktail. Kies een of meerdere recept(en) uit voor cocktails die jou lekker lijken, haal de ingrediënten in huis en maak op oudejaarsdag zelf cocktails. Bij het drinken van cocktails heb je al sneller het gevoel dat het een feestdag is. Niet?

Activiteiten tijdens oudejaarsdag in coronatijd

Online spelletjes

Online dineren kan, maar je kunt ook spelletjes doen met behulp van videobellen. Er zijn speciale spellen op internet te vinden, maar je kunt bijvoorbeeld ook een spel als 30 seconds spelen, maar dan online. Ga in tweetallen voor de schermen zitten, pak allemaal kaartjes erbij en ga spelen. Succes gegarandeerd!

Activiteiten tijdens oudejaarsdag in coronatijd

Bakken

Aangezien je tijdens oudejaarsdag thuis zult zijn, kun je gerust de keuken in duiken. Tijd om even te bakken. Bak bijvoorbeeld een heerlijke appeltaart of ga voor brownies, of maak je eigen oliebollen. Want als er iets bij oud & nieuw hoort, dan zijn het natuurlijk wel oliebollen. En eerlijk is eerlijk: eten maakt dit soort vervelende tijden altijd een stukje beter.

Activiteiten tijdens oudejaarsdag in coronatijd

Online pubquiz

Spreek af dat je op oudejaarsdag online samenkomt met vriendinnen of familie, en bereid van te voren een leuke pubquiz voor. Hierin kunnen vragen voorkomen over de mensen die meedoen aan de quiz, maar ook over algemene onderwerpen. De winnaar krijgt een prijs. Super gezellig en heel erg origineel!

 

Beeld: iStock