Food

Dit zijn de lekkerste eenpersoonsgerechten voor een avondje met jezelf dineren

Het is natuurlijk heerlijk om samen met je loved ones te dineren, maar een avondje smikkelen in je eentje is ook helemaal niet verkeerd. Of het avondje alleen noodgedwongen is of niet, dat maakt niet uit. Met deze eenpersoonsgerechten ben jij ready to roll.

Eenpersoonsgerechten – pasta carbonara

Dit heb je nodig
– 100 g spaghetti
– 50 g gerookte spekreepjes
– 25 g Parmezaanse kaas
– 5 g verse platte peterselie
– 1 klein ei

Aan de slag
We beginnen met het koken van de spaghetti. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. Bewaar de pasta, maar niet op het vuur. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak hier spekreepjes in. Rasp ondertussen wat kaas die je straks lekker over je pasta heen kunt doen. Snijd peterselie fijn en klop een ei los in een kommetje. Voeg 15 g kaas toe en breng op smaak met peper. Voeg de spekreepjes inclusief het bakvet toe aan de pasta. Roer er het eimengsel door. Verdeel de pasta over een diep bord. Bestrooi met de peterselie en de rest van de kaas. 

Eenpersoonsgerechten - pasta carbonara

Eenpersoonsgerechten – burger met kaas, truffelmayo en bacon

Dir heb je nodig
– 2 hamburgerbroodjes
– 2 hamburgers
– 2 ronde plakken ontbijtspek
– 2 plakjes Cheddarkaas
– Parmezaanse kaas naar smaak
– 2 grote of 4 kleine blaadjes kropsla
– 4 plakken augurk
– 2 grote plakken vleestomaat
– Rode ui in ringen
– Truffelmayo
– Hot sauce

Aan de slag
Meng 250 gram rundergehakt met een half losgeklutst ei, twee handen havermout en eventueel nog een lepel sambal. Kruid het rundergehakt met peper en zout en meng dit goed en vorm er burgers van. Pak er een pannetje bij en bak hierin het bacon krokant en snijd de tomaat in plakken. Bak de burger in het pannetje van de bacon met een klontje boter. Smelt aan het einde de cheddarkaas en wat geraspte Parmezaan erop. Nu gaan we bouwen. Leg op de onderkant van het broodje de burger. Leg hierop een plak tomaat, de augurk, het ontbijtspek, de rode ui en de sla. Top met hot sauce en besmeer de binnenkant van de bovenkant van het broodje met truffelmayo. Serveer deze burger met wat frietjes en een lading saus.

Eenpersoonsgerechten - burger met kaas, truffelmayo en bacon

Eenpersoonsgerechten – flammkuchen met spekjes en ui

Dit heb je nodig
– 1 portie bladerdeeg
– 400 ml creme fraiche
– 2 grote rode uien
– 300 gr gerookte spekreepjes
– Snuf zwarte peper

Aan de slag
Rol het deeg helemaal uit en verwarm ondertussen de oven op 230 graden. Besmeer het deeg met ongeveer een half bekertje cremé fraiche, maar je kunt zelf experimenteren wat jij de juiste hoeveelheid vindt. Zorg ervoor dat je het niet over de randjes smeert, want dan worden die niet knapperig. Snijd de rode uien in ringen en verdeel samen met de spekjes over de flammkuchen. De spekjes hoef je niet van tevoren te bakken. Bestrooi de flammkuchen met een snuf zwarte peper. Bak de flammkuchen af in de oven in 12 minuten. Je kunt het gelijk opsmikkelen!

Eenpersoonsgerechten - flammkuchen met spekjes en ui

Eenpersoonsgerechten – spaghetti aglio olio rode peper

Dit heb je nodig
– 3 el olijfolie
– 2 tenen knoflook
– 1 rode peper
– 1 avocado
– Sap van 1/2 citroen
– 160 gr spaghetti
– Geraspte Parmezaanse kaas
– Verse peper

Aan de slag
Pak de knoflook erbij en pel/hak deze. Snijd de rode peper in fijne ringen en verhit olijfolie en knoflook, peper in een koekenpan op matig vuur. Zet dit even apart. Het is tijd om een avocado te halveren en in mooie stukjes te snijden. Voeg een beetje citroensap toe en breng op smaak met flink wat verse peper en eventueel wat zout. Kook ondertussen de pasta. Giet de afgekoelde knoflook- en chiliolie over de avocado en meng voorzichtig. Schep de pasta in kommen en schep het avocado mengsel erbij. Sprinkel wat parmezaanse kaas eroverheen. Het is direct te serveren. Eet smakelijk!

Eenpersoonsgerechten - spaghetti aglio olio rode peper

Beeld: Unsplash