Lifestyle

Fases waar je doorheen gaat tijdens spelletjes spelen met je familie tijdens kerst

 

Bring it on! Jij bent altijd wel in voor een spelletje en des te leuker om jouw familie in te maken tijdens de kerst. Speel jij deze Kerstmis ook een spelletje met de fam? Dan doorloop jij deze fases. 

1. Kiezen van een spel

Jullie besluiten om een gezellig spelletje te doen. Echter, iedereen heeft een ander favoriet spel waar hij of zij goed in is. Niemand wil hetzelfde spelletje spelen. Nog voordat jullie kunnen beginnen met spelen, is de mood al behoorlijk gedaald. Tip: maak er een toernooi van! Zo kan ieder spelletje gespeeld worden. Dit werkt natuurlijk niet echt als de één Monopoly, de ander Risk en weer een ander Kolonisten van Catan wil doen. Dan wordt het wel een hele lange avond. 

via GIPHY

 

2. In it to win it

Natuurlijk speel jij mee om te winnen. Wat is er anders leuk aan? Al is het alleen maar om je broertje of zusje dwars te zitten.  

via GIPHY

 

3. Familielid die vals speelt

Er is altijd een sneaky familielid die stiekem vals speelt. Inmiddels weet jij wie dit is en houd je die persoon goed in de gaten. Betrap je iemand op valsspelen? Dit wordt sowieso altijd ontkent én er loopt altijd iemand boos weg. Pff, dan moet je maar niet valsspelen!

via GIPHY

 

4. Je teamgenootje

Als je een spel speelt met teams, is het erg belangrijk wie jouw teamgenoot is. Verlies je een potje? Dat ligt natúúrlijk niet aan jou, maar aan die teamgenoot van je. “Uhm, no hard feelings, maar zullen we nu wisselen van teams?” Als je dan wéér verliest is dat ofcourse gewoon domme pech. 

via GIPHY

 

5. Opeens veranderen de regels

En vaak in het voordeel voor degene die het voorstelt. Onenigheid gegarandeerd. Jullie kunnen het ook niet checken in de spelregels, want die zitten niet meer bij het spel. 

via GIPHY

 

6. Verloren

Heb je verloren? Dan eis je meteen een rematch. Want dat kan natuurlijk niet. “We zouden toch de winnaar van drie potjes doen?” Je wilt het eigenlijk niet toegeven, maar je bent stiekem best een slechte verliezer. 

via GIPHY

 

7. Gewonnen 

Heb je gewonnen? Yay! Natuurlijk heb je dat, want je bent ook gewoon de beste. Woohoo! 

via GIPHY

Heb je inspiratie nodig voor welke spelletjes je kunt spelen deze kerst? Wij hebben hier een aantal leuke spelletjes op een rij staan! 

Beeld: iStock.com

Must reads 👀